miercuri, 5 octombrie 2016

Minciuna ca atitudine

Minciuna ca atitudine – 21 august 2016


Stefan Kovacs

Cum ne minte mass-media de calitate și noi vrem să fim mințiți
-----------------------------------------------------------------------------------
Acum un an era copilul mort. Aranjat artistic pentru fotograful care se găsea întâmplător pe o plajă oarecare, la ora 6 dimineața. Săracii refugiați cum își sacrificau ei familiile ca să scape de monstrul de Assad tocmai în Germania. Altundeva nu puteau iar faptul că riscau viața unor copii pe niște bărci cu care la noi nu te-ai fi dat pe un iaz nu conta. 
După care a venit xenofoba de unguroaică, mama lui Atilla și regina hunilor. Aia care a fost surprinsă tot întâmplător de către un distins jurnalist de la o televiziune germană aflat evident întâmplător acolo- cum dădea ea cu ură într-un sărac refugiat (dovedit până la urmă a fi terorist cu acte în regulă și cu poze de la execuții - în cealaltă existență- ca să zicem așa).
Anul ăsta e copilul rănit. Care a fost scos de sub dărâmături de "binevoitori" și în loc să fie șters, curățat, dezinfectat- e supus unor camere fotografice (parcă era o chestie de deontologie la un moment dat să nu fotografiezi copii răniți sau morți) cât mai multe- și unde aflăm după că fotograful e iarăși un islamist cu ceva ștate vechi în Nusra. Pentru că probabil că există "idioți" care se întreabă de ce naiba organizațiile umanitare plus iubitorii de libertate care luptă contra lui Assad nu scot copiii din zona de conflict- se dă și mesajul concluziv- că ar trebui să fie declarate zone interzise zborului zonele unde se află fanaticii teroriști- să se bucure și ei când mai dau foc la unii sau le mai taie capetele. 
Nu mai există mass-media. Există "trebuie să crezi pentru că așa-ți spunem noi, na un copil mort de-aici" media care primește un mesaj de la cine trebuie și se conformează. 
România, țara lui Dracula unde se vând Kalashnikov-uri la colț de stradă. Așa-zisa știre apare când trebuie, unde trebuie și rămâne.Ca și cea cu corupția. Corrupție monstruoasă- că așa spune Macovei. România- țara unde penalii vor să-l dea jos prin lovitură de stat (așa se zice la referendum) pe președintele cel ales. Președintele între timp e trecut și el tot la penali- dar "știrea" rămâne. Așa cum rămân și poveștile cu copiii morți sau răniți. Nu se va duce occidentalul să vadă care e situația reală din România sau Siria. Nu, are acolo ONG-ul cutărescu care sună bine- ceva cu libertate și democrație neapărat în titlu. "Freedom House" de exemplu- ce poate fi mai curat ?
Poți să nu crezi tu Telegraph-ul ? Poți să nu crezi Guardian-ul- care e de stânga (cum se subliniază totdeauna) ? Poți să nu crezi fotograful independent care se afla la momentul potrivit întâmplător în locația necesară ? Poți tu să nu crezi ONG-ul ? 
Vrei să le crezi ? Trebuie. Pentru că această propagandă nerușinată și mincinoasă nu e gândită pentru un oarecare uvrier care habar n-are și vede și el ceva la știri- e gândită pentru tine, omule implicat și cu pretenții intelectuale. E gândită pentru tine care militezi pentru democrație, cauze ecologiste și super-libertarism. E gândită pentru tine să te înmoaie la lingurică, să devii imediat sensibil și afectat. Să mergi repede la gară cu ce ai prin frigider să-i întâmpini pe imigranții care-ți vor viola copilul peste vreo 3 luni sau te vor măcelări cu toporul în tren peste 6. 
Nu le crezi ? Ha. Ești un plutocrat de-a lui Trump sau omul rușilor. Sau și una și alta. Ăia de condamnau "cu mânie partinică" sunt mici copii pe lângă ce se întâmplă astăzi dacă nu ai păreri așa cum ți le dau ei. Pentru că ei spun neapărat adevărul. 
S-a dus naibii tot respectul pentru presa occidentală. Aia care surprindea durerile în conflictul din Vietnam, din Laos sau Cambodgia. Aia care lua Pulitzer-ul cu articole adevărate. Nu mai există.

 

Smaranda Dobrescu Excelent! Poti sa nu-l crezi pe ministrul Ghinea ca nu stie inca daca va candida pe listele Parlamentului, intrucat fiind o echipa, vor face toti ce va hotari premierul?. Care premier a spus ca anul acesta nu va candida si nu se va implica in politica. Poti sa nu-l crezi?

 

Prospectiv A-z .
"S-a dus naibii tot respectul pentru presa occidentală. Aia care surprindea durerile în conflictul din Vietnam, din Laos sau Cambodgia. Aia care lua Pulitzer-ul cu articole adevărate. Nu mai există."

Gasiti timp pentru a urmari acest interviu. Oameni de calitate au ramas si in mass media occidentala, numai ca noi ar trebui sa-i cultivam pe acestia cel putin tot atat de mult ca pe stele.

https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1198059266924319/

 

Dinica Roman to Atelier *Grupul Prospectiv*


"O cultura mai intai comite suicid, dupa care ucide alta cultura"

 

 

Chris Hedges: A voice against collective narcissism - Scheer Intelligence on…

KCRW.COM

 

Stefan Kovacs Presupun că da. Întrebarea e totuși- ce referențiale poți să-ți mai iei ? Pe vremea lui Ceaușescu și destui ani după aveam ca referențial cele 2 reviste - Newsweek mai ales- și Time. O perioadă am avut International Herald Tribune. Cam prin 2005 au început falimentele ciudate, merger-urile inexplicabile- iar de vreo 2-3 ani deja așa-zisă corectitudine politică a pus stăpânire cam pe toată presa occidentală. Anul trecut am avut exemplul unor televiziuni pe care le credeam serioase- ZDF-ul și celelalte. Ce e cel mai îngrozitor e că deja au început să facă materiale ca pentru idioți- cum e cel cu copilul șocat urcat în mașină. Cine stă să se uite mai bine și e mai cârcotaș își pune niște semne de întrebare- altfel te atinge.

 

Prospectiv A-z .
Hedges a fost un timp sef de birou al NYTimes in Orientul Mijlociu si Jugoslavia. Dupa care n-a mai fost pana cand poate fi regasit pe facebook/internet. Adica inteleg ce spuneti cu consolidarea mass media si obliterarea vocilor independente. Dar un "cârcotaș [care] își pune niște semne de întrebare" poate gasi destule raspunsuri pe net.

 

Doina Nicolescu Sunt ingrozita cum pot fii manipulati oamenii!

 

Smaranda Dobrescu Un posibil exemplu de intoxicare: 
"Oare de ce suntem ocoliti la intalnirile cancelarului german cu reprezentanti ai tarilor Visegrad incepand de maine? Nu suntem nici in alte formule invitati la consultari. Din cauza concediilor celor doi conducatori romani, sau suntem deja considerati in alta zona ?"
http://www.stiripesurse.ro/angela-merkel-exclude-romania...

 

 

Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

STIRIPESURSE.RO

Niciun comentariu: