Varoufakis, inalta tradare? – 29 iulie 2015
Smaranda Dobrescu
In Grecia incepe sa se faca simtit "statul de drept" . Un plan de trecere la moneda proprie in caz de esec al altor solutii, elaborat de Varoufakis este considerat de catre ICCJ a grecilor act de inalta tradare. Nu ma pot pronunta, nu stiu daca el fusese facut inainte sau dupa decizia parlamentului, dar este evident ca nu despre tradare e vorba ci despre un posibil si conditionat act politic care nu pare a fi fost facut in interes personal!
http://www.cotidianul.ro/yanis-varoufakis-acuzat-de-inalta…/
Yvonne Frankenfeld Acest lucru circula in presa noastra de citva timp, dar sunt prudenta. Sa vedem ce se intimpla mai departe, sunt curioasa. Cert este ca aici tema Greciei domina politic, alaturi de alte lucruri din Est, dar grecia ramine pe prima pagina.
Mihai Ion Turcu UE nu intelege sa se grabeasca incet. Cu cat UE devine mai centralizata si mai birocratica cu atat este mai inadecvat integrata si mai fragila. UE are nevoie de o reconcepere. Sper ca Romania sa nu adere prea curand la EURO si ca guvernarile noastre sa devina mai prudente . Nu este loc de entuziasme costisitoare...
S.D "Grupul de lucru secret a fost creat de fostul ministru Varoufakis la cererea premierului Alexis Tsipras, pentru a pregăti ieșirea Greciei din zona euro. "Nu era nimic dubios în ceea ce făceam, cu excepția faptului că eram conștienți că totul putea fi interpretat greșit", spune într-un interviu pentru politico.com economistul James Galbraith, care a făcut parte din grupul de lucru."
http://www.cotidianul.ro/in-interiorul-grupului-de-lucru.../
POLITICO covers political news with a focus on national politics, Congress, Capitol Hill, lobbying, advocacy, and more. POLITICO's in-depth coverage includes video features, regular blogs, photo galleries, cartoons, and political forums.
Gabi Cretu Si?! Daca facea plan (care e o opțiune politica, oportuna sau nu) si nu facea act, ce anume judeca?! Nu mai e cu fapte penale?! E cu intenții politice acum?! emoticon frown
S.D Presa straina e plina de intentiile germanilor de a favoriza in continuare iesirea temporara sau definitiva a Greciei din zona euro. Ar fi fost mai bine ca a doua zi sa nu existe acest plan de rezerva, si nimeni sa nu stie de unde se aprovizioneaza cu petrol, ce rezerva de medicamente exista, cata moneda se tipareste sau cum se compenseaza datoriile intre firme?
G.C Este evident ca lumea a luat-o razna! Ca unii au facut plângere, e ok! Oriunde putem gasi nebuni. Dar ca o putere in stat, autoritate publica de acest nivel, o considera admisibila, e aberant! Dar e si multă prostie...
S.D Exact asa se cheama!
Preda Mihailescu Prostie - cozile de topor se numesc prosti?
S.D Doar intamplator. Acum or fi fost doar cozi de topor ascultatoare.
P.M Sunt amarat - am citit ca FMI ul acum va fi reprezentat de o romanca la Atena. A propos de cozi si varfuri.
S.D Dpdv al FMI se pare ca suntem conformi si ascultatori. Numai buni sa ne puna pe aceeasi orbita.
Am citit cateva pareri ale editorilor NY Times referitoare la avantajele/dezavantajele exitului pentru Grecia si nu pot spune ca nu au ceva dreptate:
"For example, returning to the drachma, which would trade at a deep discount to the euro, could help the Greek economy by making its island resorts, olive oil and feta cheese cheaper for tourists and foreign buyers. The country would also be able to control its own monetary policy, by pumping more money into the economy to stimulate lending rather than relying on the European Central Bank, which until recently has done too little.
But leaving the euro would mean few foreign institutions and investors would be willing to lend to the government, possibly for many years after exit. That could make it harder for the Greek government to buy essential imports like medicines, oil and gas. The financial system would most likely collapse under the strain of bank runs. Many Greeks fear that a return to the drachma could also lead to runaway inflation if the country's central bank prints too many drachmas to prop up the economy. And that doesn't even account for logistical challenges like redenominating contracts and printing new paper currency.
As bad as an exit could be on the debtors, the creditor countries like Germany could also be damaged. They would lose most of the money they lent to the troubled nations in the last few years. The government of Greece owes more than 300 billion euros ($326 billion), most of it to other European governments, the International Monetary Fund and the E.C.B. It is also possible that a Greek exit could strengthen the euro, which would hurt exporters in other eurozone countries by making their goods more expensive on the world market.
Given all the immediate losers in the Grexit scenario, the creditors would be foolish to make it inevitable — as the latest bailout terms appear to do. What they should be doing is changing the economic policies that have turned the currency union into a debilitating trap that countries cannot escape without suffering even more pain. "
Draghi Puterity Nu exista in majoritatea codurilor penale din lume formula "tentativa se pedepseste"? Prin asta vreau sa spun doar ca era EVIDENT ca plutocratia globalista il va casapi pe Varoufakis, si ca au gasit acum formalitatea aparent legala prin care sa o faca.
In tot mai multe tari din UE se aplica metodele totalitare care au fost experimentate cu succes in Romania in "iepoca Basescu". Adio democratie in UE...
P.M Debilitating trap - imi place cand limbile astea, angla sau alemana reusesc sa prinda la rece o intreaga situatie in doua vorbe!
P.M Draghi Puterity @ Sa nu fim total pesimisti, poate ramane la nivelul de semnal. Dar este clar ce este in spate, suntem de acord.
D.P Nu cred ca ramane la nivel de semnal. Propaganda germana loveste din greu. Chiar si presa "independenta" vorbeste (cu litere ingrosate, semn clar de manipulare grosolana) despre puci, inalta tradare, consituirea unei grupari de crima organizata, ridicarea imunitatii, s.a.m.d.
http://www.spiegel.de/.../griechenland-yanis-varoufakis...
Geheimes Grexit-Treffen: Putschplan - Varoufakis droht Prozess - SPIEGEL...
spiegel.de|De SPIEGEL ONLINE, Hamburg, Germany
P.M Din cate tin minte, in interviul dar in Anglia (nu mai tin minte ziarul), Varufakis vorbea deschis despre un plan B, care era destul de dur - plan penrtu cazul ca ar fi fost lasati deplin in aer. Cand am citit prima data aceasta noua inscenare, mi s-a parut ca textul acuzarii semana leit cu ceea ce spunea el singur, in tonul lui ironic specific.
P.M http://www.newstatesman.com/.../yanis-varoufakis-full... aici era ....
Yanis Varoufakis full transcript: our battle to save Greece
The full transcript of the former Greek Finance Minister's first interview since resigning.
S.D Incurajator M. Schauble: "This is a horse and either you get on it or it is dead."
P.M Da - sa ma ierte Dumnezeu, dar chiar ti-l inchipui pe Dl Schäuble getting on the horse.
S.D hmmmm,,,
M.I.T Bancile trateaza statele debitoare cu firmele debitoare. Statele -si pierd suveranitatea urmare a infrangerii intr-un razboi sau prin conventii libere cum este UE. Statele-si pot relua suveranitatea parasind o uniune libera. Un stat poate nationaliza ce se afla sub jurisdictia lor suverana, inchide bancile straine etc. Desigur urmeaza "sanctiuni" etc. dar daca nu urmeaza razboi, ramane cum au decis -suveran.Domnul Schauble gandeste "contabil" si propunse solutii de executor judecatoresc asupra unui stat.
S.D Teoria spune ca o tara isi pierde suveranitatea in urma cuceririi sale urmare unui razboi sau prin indatorare. Atunci cand si-o deleaga la un nivel superior nu poate fi integral pierduta ci doar in puncte convenite. Asa ar fi trebuit sa fie EMU. De exemplu pactul fiscal nu era obligatoriu sa fie semnat. Printre primii, cu zel si entuziasm l-a semnat insa basescu al nostru. Acum dam din coly in colt ca nu putem investi intr-un obiectiv major caci intram in penalizarile deficitului excesiv. Mie mi se pare ca Consiliul European nu prea coreleaza nevoile specifice ale stratelor membre.
Sorin Faur Domnule Preda Mihăilescu, odată urcat pe-un cal, Schäuble nu mai poate descăleca. E ca-n relaţia dintre Grecia şi bănci. Adică, el corespunde funcţional modelului pe care îl propune . Deosebirea ar fi că pe domnul Schäuble are şi cine să-l urce, şi cine să-l coboare de pe cal... Ca să nu zic că el însuşi ar putea să fie calul emoticon smile
P.M Cred ca dl Schäuble are in minte un dezastru - cu Italia, Spania ca mari pericole - si in fata acestui dezastru de evitat cu orice pret, desigur, ca in clasicele escalari spre crime, orice pretz este acceptabil!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu