miercuri, 29 iulie 2015

UE nu sustine reducerea TVA

UE nu sustine reducerea TVA – 26 iulie 2015
Smaranda Dobrescu
Un alt articol pe care nu-l mai gasesc atat de interesant, il gasesc chiar toxic si pentru linistea mea ma voi face ca nu-l iau in serios. Printre altrele UE nu sustine reducerea TVA intrucat 0,5% din totalul colectarilor TVA romanesti alimenteaza bugetul Uniunii la capitolul finantarea institutiilor europene.
http://www.dcnews.ro/follow-the-money-trei-explica-ii-pentr…

  Gabi Cretu E toxic si fals. Institutiile au bugetul inclus in bugetul general al Uniunii Europene. mecanismul e diferit... Iar contribuțiile sunt pentru finanțarea tuturor programelor, nu doar pentru instituții (care reprezinta 2-3% din total)...

 

  Draghi Puterity Si eu stiu ca la UE se cotizeaza din banii incasati prin TVA. Insa nu stiu daca scaderea TVA implica ca se cotizeaza mai putin. Aud insa din surse credibile, ca Romania plateste mai mult la UE decat primeste de la ea.

  Constantin Gheorghe Contribuția este 1,2% din PIB, pentru fiecare țară. Nu are legătură cu TVA. Nici nu ar avea cum, fiecare țară are propriul ei sistem fiscal.

 

  S.D  Nu am avut de la bun inceput o parere despre posibilul interes UE fata de reducerea taxelor datorate UE prin diminuarea taxelor respective interne caci nu cunosteam structura colectarilor. Gasind ultimele dispozitii, as putea spune ca e posibil ca ziarul sa spuna corect, dar poate sa fie si o speculatie aceea a interesului pecuniar propriu al UE, motivul dezacordului sau fata de Codul fiscal. Ar fi mult prea incorect sa fie asa. Si grav.

"Principalele surse de venit ale UE includ contributiile statelor membre, taxe de import pentru produsele din afara UE, dar si amenzile date atunci cand companiile nu se supun regulilor comunitare.

Cele trei surse de venit principale sunt:

un procent din venitul national brut (de obicei aproximativ 0,7%), alocat ca si contributie de toate statele membre. Aceasta suma poate fi ajustata pentru a evita supraincarcarea in cazul anumitor tari.
un procent din veniturile incasate din taxa pe valoarea adaugata in fiecare stat membru, de obicei circa 0,3%.
o mare parte din taxele vamale pentru produsele din afara UE (tara care colecteaza taxele vamele pastreaza un mic procent)
Pe langa aceste surse, Uniunea Europeana isi suplimenteaza bugetul prin impozitul pe venit platit de personalul UE, contributii de la statele non-membre pentru anumite programe UE, dar si amenzi pentru companiile care nu se supun reglementarilor comunitare."

Niciun comentariu: