miercuri, 11 martie 2015

Tarile baltice, deschise nazismului?



Tarile baltice, deschise nazismului? – 21 februarie 2015
Stefan Kovacs
Deja devine plicticos. Ni se spune că un oficial al NATO a spus că Rusia ar putea invada cu conserve de șprot afumat țările baltice. Mesajul e un pic diferit, conținutul din păcate cam același. Rusia va începe un război, mai bine să-l începem noi acum. Îl mai avem și pe generalul Degeratu- despre care eu am avut până azi o părere mai bună. Plus o propagandă pentru tâmpiții adunați de prin canale.
Rusia este o mare putere- și pe principiul unui echilibru faț ăde SUA ar avea și ea dreptul să nu aibă vecini belicoși care să accepte armament nuclear. Sunt curios cum de SUA și UE nu văd reînvierea nazismului- în mod direct- în țările baltice- dar sughit de câte ori Dughin pleacă prin vecini.
  Preda Mihailescu Eu nu inteleg de ce nazismul este mai periculos in tarile baltice decat in Ungaria sau (fosta) Germanie de Est, ca sa nu vorbim de unele regiuni ale Austriei, etc. Sunt de acord cu faptul ca este intolerabil ca Romania sa accepte stationarea de arme nucleare, mai ales in contextul in care exista suficiente precedente de refuz. Ajunge ca au Englezii si Francezii, si Ucrainenii si Rusii. Dar povestea cu nazistii baltici miroase a propaganda de partea cealalta. Se pare ca exista niste resorturi in fiinta umana - cand propaganda unuia te supara prea tare, fara sa iti dai seama incepi sa o crezi pe a celuilalt. Care nu este nici ea mai breaza!

  Stefan Kovacs Domnule Preda Mihăilescu- întâmplător am citit niște articole foarte serioase- și bine documentate. Care proveneau nu de la ruși- ci de la comunitatea care a suferit- adică comunitatea evreiască. Din păcate se pare că respectivii baltici ar fi rămas cu niște probleme pe care alții le-ar fi depășit.
  P.M  Kovacs @ Nu stiu sa va spun dl. Kovacs - sunt popoare mici, care au suferit foarte mult, la popoare mici intalnesti uneori sensibilitate usor dincolo de medie ...
  S.K  Ca să vă dau un exemplu- http://www.ibtimes.co.uk/nazi-hunter-lithuanian-jew...
ibtimes.co.uk|De Dr. Efraim Zuroff
  P.M  Exista nebuni peste tot - dar continui sa nu inteleg cu ce sunt acestia mai rai decat Jobbick, decat busturile lui Horthy prin toate orasele si in universitati, si cate si mai cate? Adica de ce sa ne fie frica de unii si nu de altii? Sau de ce sa ne fie frica? Vad ca articolul, pentru mine intr-adevar nou, dar nu total surprinzator, este publicat in Anglia, nu este samizdat de nici un fel, deci tocmai ca nu este un aspect trecut sub tacere.

Ah, pe de alta parte sunt de acord cu dumneavoastra ca aceasta propaganda de razboi miroase foarte neplacut a o combinatie de ipocrizie cu experimente pe spinarea altora - sunt de acord. Si NU STIM, dl Kovacs. Caci este copil cine isi imagineaza ca Putin nu ar visa reocuparea tarilor Baltice, prospere. Dar este si periculos cel care pretinde ca maine o va face si cauta sa obtina ceva in schimbul acestei infricosari imanente. Grea, linea de mijloc!
  S.K  Domnule Mihăilescu- eu mă bazez pe istorie. Și pe o experiență de vreo 2 secole- care a început cu țarul Alexandru I și cu armata rusă intrând în Paris. Și continuând cu Stalin- care ar fi putut să ajungă la Atlantic în 1945, să aibă Grecia- dacă i-ar fi ajutat pe comuniști în războiul civil- sau să ocupe Coreea cu sprijinul lui Mao- în 1950. Discutăm acum de Realpolitik- nu de ce i se năzare unui ministru britanic. Rușii sunt marcați de pierderile din al doilea Mondial- și știu că orice confruntare clasică se va continua în câteva zile într-un război nuclear. Merită ?
  P.M  Kovacs @ Eu zic sa ne oprim. Si sper si banuiesc, ca de ambele parti se stie bine ca NU 'merita', adica, nu merge. Period. La ce sunt bune aceste sperietori si jocuri cu frica, nu stiu nici eu, dl Kovacs. Haide, sa nu ne lasam antrenati: nici unii nici altii nu vor fi asa dusi cu pluta. Chiar daca mai apar cate o voce, asa ...
  Cornelius Scipio Dle Stefan Kovacs , raspunsul la intrebarea dvs. este “cheia de bolta” a intregii arhitecturi geo-politice americane si europene. Aceeasi intrebare despre interesele vestului mi-am pus-o cand a inceput “primavara araba”. Daca puteam intelege interesele $, nu am putut intelege in ruptul capului de ce europenii sustin regimuri extremiste la “portile” ei incurajand si o migratie necontrolabila din acele tari, care da, erau nedemocratice, dar erau foarte stabile. Situatia se repeta acum, si daca in ceea ce ii priveste pe $ am certitudini si nu dubii, acestia fiind pe deplin interesati de un raboi in EUR, ma alatur neintelegerii dvs. si ma intreb de ce cupleaza “marii lideri” EUR la un razboi care le-ar distruge complet tarile natale. Dar ce mai conteaza cand totul va fi praf si publere.....
  P.M  Scipio @ Eu cred ca arta - pe care o poseda sau isi inchipuie sa o posede - este sa mearga pana la marginea prapastiei si pe urma sa faca la dreapta (sau stanga) imprejur. Si cauta sa cloecteze cat mai mult in acest teatru. Fara a sti cum se impart in fractiuni de influenta deciziile de putere fie in EU sau America, este perfect adevarat ca imaginea generala apare una a unor tari impinse constient spre ruina: productia s-a deplasta in Asia, si imigratia din tari despotice este deschisa in valuri.
  Ionel Iani Velciov Sa zicem adevarul: echilibrul nu este intre est si vest si nici intre Rusia si America ... Echilibrul, foarte fragil, este intre pacifistii din America si belicosii din America, intre pacifisti din Kremlin si belicosii din Kremlin, intre pacifistii din Europa si belicosii europeni ... diferenta uneori este atat de mica ca ne trec gloantele pe langa urechi si nici nu stim ....
  S.K  Discutăm despre recuperarea unor zone deținute tradițional de Rusia. Și despre un anumit Occident cu 2 tipuri de morală- una imperială -atunci când Marea Britanie s-a dus până la mama dracului să-și apere colonia din Malvine și una pentru căței- acolo unde nu cumva să atingi un Poroșenko nici măcar cu o floare...

Niciun comentariu: