vineri, 16 ianuarie 2015

Princeton Study: U.S. No Longer An Actual Democracy



 
Gheorghe Gradinaru
"A new study from Princeton spells bad news for American democracy—namely, that it no longer exists.
Asking "[w]ho really rules?" researchers Martin Gilens and Benjamin I. Page argue that over the past few decades America's political system has slowly transformed from a democracy into an oligarchy, where wealthy elites wield most power.
Using data drawn from over 1,800 different policy initiatives from 1981 to 2002, the two conclude that rich, well-connected individuals on the political scene now steer the direction of the country, regardless of or even against the will of the majority of voters."
A new study from Princeton spells bad news for American democracy—namely, that it no longer exists.
talkingpointsmemo.com
 Ionel Iani Velciov Sa facem un exercitiu de imaginatie ... Sa ne imaginam "statul" ca un organism viu-real ! Intr-o asemenea ipostaza vom vedea reactii ale "statului" impotriva propriilor cetateni, dela scarpinatul anti purici pana la antibiotice anti-microbi ... Deci, "America" se scarpina ...
 Sămușan Alin Bogdan Ați înțeles prost. :)) Nici puricii și nici microbii nu constituie organismul viu-real. Cetățenii sunt însuși organismul viu-real. :))
  I.I.V  La Multi Ani, Alin ! ... Este doar un exercitu de imaginatie ... daca nu iti place nu-l face !
 S.A.B  Îl fac, dar doar că e prost... asta vă ziceam.
  Smaranda Dobrescu Daca democratia mai inseamna faptul ca suprematia apartine poporului, este evident ca in SUA aceasta si-a redus continutul, rezumandu-se la votul universal, libertatea de exprimare, dreptul la protest, si acestea nuantate Institutia de lobby a contribuit in mare masura probabil la transformarea democratiei in oligarhie in sensul impunerii solutiilor.
Nu mai departe de Bucuresti, nu mai demult decat in timpul guvernarii Boc, o lege care trebuia sa satisfaca in cea mai mare masura drepturile lucratorilor, Codul Muncii a fost elaborata impreuna cu Consiliul Investitorilor Straini, grup puternic de interese, cu filiale judetene, organizat dupa tot tipicul. Acest fapt-nu singular s-a intamplat simultan cu reducerea ponderii si impactului Sindicatelor, care practic ar trebui sa fie cel mai puternic grup de interese cel putin in domeniul muncii.Oare nu ne confruntam cu situatii similare celor din "prima democratie a lumii"?
 I.I.V  sa zicem ca asistam la lupta de clasa ?!! ... intre "clasa corporatiilor" a celor bine organizati, mai putini, dar determinati sa isi atinga scopul... si "clasa corporatistilor" ( nu pot definii exact aceasta clasa dar nu este in nici un caz clasa muncitoare) mare, diversa, difuza, organizata ad-hoc, multipunctuala si cu interese diferite...
  Mihai Ion Turcu Democratia genuina, ateniana sa spunem, a fot una directa, si incompleta, republica ateniana a degenerat rapid, atena a devenit hegemona in lumea greceasca i poliatoare a celor vasalizati etc. Samanta de democratie in Europa medievala a plecat de la orasele libere, comune conduse de un senat, tot o oligarhie, si de la Magna Charta, un act prin care puterea suveranului de drept divin era limitata prin puterea unui sindicat de mari feudali, care-si proclamau dreptul de protest armat in caz de incalcare de catre rege a conventiei semnate.Se mai includeau drepturi p[rocesuae pentru oamenii liberi. SUA a inceput prin niste imigranti batuti de vant, protestantii coerenti, au emigrat pentru ibertatea de credinta cu pastori si nobii, care depindeau organic cu viata unii de altii ca indivizi concreti. Nevoia de conens era vitala. S-a nascut democratia intr-un mediu violent, si acuma americanii sunt cea mai violenta societate (statitic). In istemul notru democratia trebuie sa emane de la parlament. Dintre cee trei puteri cea mai reprezentativa si puternica. In parament noi cu mana noastra trimitem pe unii care sa fie reprezentantii notri.....
M.I.T  Tastaura sare aleaoriu S si L, este noua, va trebui sa cumpar alta..Cer scuze.

Niciun comentariu: