miercuri, 7 februarie 2018

despre blocuri

Se pare ca Trump doreste sa formeze in UE un bloc care sa se opuna dominatiei Franco-Germane. "Initiativa celor trei mari" (parca si in imperiul Austro-Ungar se vorbea de asa ceva) include tarile urmatoare: Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Solovacia si Slovenia.
Sunt multe detalii interesante in articol, cum ar fi faptul ca SUA doreste ca aceste tari sa compere gaz natural lichefiat din SUA, si sa isi construiasca o infrastructura de conducte de gaz adecvata.
In Osteuropa entsteht unter US-Patronanz ein neuer Block, der die Gewichte in der EU wirtschaftlich und gesellschaftspolitisch verschieben könnte.
deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Comments
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Doar asa sa plece LCK! Gluma! Cum ar putea presedintele nostru sa nu fie sfasiat in doua de indoieli?Dupa cate afaceri vechi sau mai noi avem cu Rusia, cum ar putea fi aceasta de acord? Iar miroase a praf de pusca?
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Dupa ce SUA au facut cadou Romania Germaniei (ca o compensatie pentru impunerea ruperii relatiilor economice cu Rusia) acum o vor inapoi.

Saraku Fikus, cum e el sfasiat intre ordinile primite din SUA (si dosarele de sub fundul Lulutei) si ordinele primite de la fratii din Germania.... :) Urmeaza vremuri interesante pentur Romania :(
 
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Daca deciziile care privesc o tara se iau in astfel de conditii, inseamna ca si respectul tarilor este precum al cetatenilor. Al cetatenilor din tarile oarecare.
 
 
Bochis Borşanu Alexandru Silviu
Bochis Borşanu Alexandru Silviu Nu sunt foarte sigur că așa numitul proiect „Inițiativa Trei-Mări“ (STI) este favorabil României.
În primul rând costurile cu înarmarea (bineînțeles cu arme americane !) vor fi enorme. Și vă spun sigur, aiurea ! Rușii nu ne cuceresc cu trupele, ci econ
omic.
Apoi, Trump se va întâlni cu Putin, parcă mâine! Sunt ei așa dușmani, iar pericolul de război e iminent !? Nici vorbă ! Au doar interese.
Proiectul „Inițiativa Trei-Mări“ (STI) este inițiat cu scopul de a-i anihila pe nemți în Europa. SUA nu vrea să scape influența în Europa, chiar în UE !
Când ziceam și noi că am îmbunat-o pe Angi Merkel, că îi suntem loiali, uite că iar am gafat!
Este incert că acest proiect ne favorizează ! Eu spun că dimpotrivă, ne este dăunător!
 
PAz

Remarc aici insistenta polonezilor pe ideea ca-i vorba doar de un bloc de integrare economica. Intarita de americani prin disponibilitatea conditionala de a oferi gaz acestei zone in contra celui rusesc. Niciun cuvant despre dimensiunea militara.


Dintr-un punct de vedere, n-ar trebui sa fie greu de inteles de ce 7 din cele 8 sunt in lista--cum spune Draghi, cadouri date la intors. Dar Austria? Hmmm, cum n-am un raspuns, vad ca-i plin locul de cai troieni/oportunisti. Zabovind un pic la lista, Grecia de ce nu-i al 9-la membru, doar ca nu rimeaza cu cele 3 mari?

Un posac ar spune ca tot aranjamentul nu-i decat o concoctie de moment, care va fi dizolvata de facto de iuresul evenimentelor. Pentru succesul unui asemenea conglomerat, in pofida franco-germanilor, e nevoie de mult mai mult decat au la dispozitie protagonistii.

P.S. Soarta LCK e deja pe inertial, n-as cauta sa citesc prea mult acolo.
 
 
Ioana Muresan
Ioana Muresan De ce nu-i Grecia al noualea membru? Poate pentru ca TAP ( Trans Adriatic Pipeline) va trece prin Grecia, Macedonia, Albania spre Italia. Tarile astea trei nu-s incluse in noul proiect.
 
 
PAz
Aici se vorbeste exclusiv despre natura militara a blocului...

Niciun comentariu: