vineri, 4 septembrie 2015

Acord asupra Codului Fiscal

Acord asupra Codului Fiscal – 27 august 2015
Smaranda Dobrescu

La intalnirea de azi a liderilor politici s-a inregistrat un frumos, induiosator acord asupra Codului Fiscal. Masurile au ramas cele convenite saptamana trecuta, dar liderii Dragnea si Oprea au avut ocazia sa-si arate larga disponibilitate de negociere, in antiteza cu premierul. Buni baieti!!. Sunt de acord ca legile importante au nevoie de negociere. In cazul Codului Fiscal, fiecare parte daca e sa analizam a sustinut doctrinar tabara adversa: liberalii nu au mai dorit reducerea fiscalitatii in sensul radical, caci cei chemati sa fie prudenti, social democratii le-au sustinut teza cu succes.
Ceea ce ma face usor circumspecta este acest excedent bugetar obtinut dintr-o colectare mai buna (bravo lor!) si o reducere a TVA de cateva luni la unele produse, si nu datorita unei cresteri economice sanatoase. Ceea ce se poate afirma fara dubii este reducerea evaziunii fiscale, fapt deloc de neglijat.

Ce au decis liderii politici la întâlnirea pe tema Codului Fiscal

Liderii partidelor parlamentare s-au reunit, joi, la Parlament, pentru a discuta pe tema noului Cod fiscal, după amânarea surpriză de luni.

cotidianul.ro

Octavian Lupu Interesele nationale a celor doi lideri mentionati primeaza. emoticon smile

 

  Mihai Ion Turcu Ambele partide, PSD si PNL nou(?) sunt in restructurare si regandire de sine. Au avut un enorm succes ca USL pe care au reusit sa-l compromita- o actiune total neinteligenta si national contraproductiva. Se adauga KWI care real nu este om de partid dar iata, este in situatia institutionala de a interveni (prudent) in chestiuni importante.KWI este o piatra tare.Romania s-ar putea sa aiba nevoie de un guvern "de uniune nationala". Mai putina "lupta politica" pentru care nu este deloc momentul, va aduce voturi atat PSD cat si PNL. Electoratul este preocupat de chestiunile grave si refractar fata de politicianism. Ieri un muncitor in salopeta de firma, "vorbea singur" pe drum ( la telefon avand casca in ureche) si spunea: "....vezi, e nasol. Au cazut bursele, urmeaza razboi...."

  Smaranda Dobrescu "Contrainformatiile" ar putea azi sa circule in aceleasi conditii si sa anunte ca pietele isi revin incetisor dar sigur emoticon smile

 

  Octavian Lupu Muncitorul in salopeta stia esenta (probabil de la televizor): dintr-o criza de mare magnitudine pana acum s-a iesit fie prin inflatie fie prin razboi sau amandoua. <<– Razboi intre cine si cine?

– Se inventeaza, daca nu exista!>> fragment interviu I. Serbanescu la Oana Stancu, august 2011 Este o situatie din care nu se poate iesi "virgin", spunea cred acelasi I.Serbanescu

  Octavian Lupu Dl Schneker mai cosmopolit si mai pragmatic, vedea in cadrul aceluiasi interviu mentionat mai sus "the bright side of the road": 'EXISTA POSIBILITATEA CA PRIN RAZBOI SA SE AJUNGA LA… O NOUA ORDINE ECONOMICA, SOCIALA SI ENERGETICA'. Care va sa zica.

  Mihai Ion Turcu Ce vreau sa spun este ca oamenii activi se lupta sa supravietuiasca in conditii de criza si incertitudine, observand neputinciosi un stat, de la care ar spera protectie si proiect de constructie, dar care pare a se dezagrega, toate variantele de alegere pentru guvernare fiind epuizate, de unde sentinta "toti sunt la fel". Simptomatica pentru pierderea de incredere si speranta este emigrarea masiva a fortei de munca. Sa nu vorbim despre firescul ideii de a se pregati pentru a fi pasenti in strainatate a adolescentilor. Partidele trebuie sa revina in realitate , ceea ce pare a fi in sfarsit a fi fost inteles, fara ca aceasta sa garanteze o schimbare in timp util.

  Mihai Ion Turcu Domnul Schneker este cetatean american.

  Octavian Lupu D-le Turcu eu nu v-am criticat absolut de loc Sunt perfect de acord cu ceea ce spuneti. Am vrut doar sa subliniez faptul ca datorita bunului simt inascut si a experientei de viata autentice, "stupid people" percep mai corect uneori realitatile si directia in care se indreapta lucrurile. In 1968 cand si fostii detinuti politici ridicau imne de slava conducatorului iubit, eu, un tanar adolescent entuziast, neiesit inca din faza de pionier l-am auzit pe bunicul meu, om fara prea multa stiinta de carte (nu ca n-ar fi putut dar nu l-a prea interesat), l-am auzit deci spunand: "Octav, eu am sa mor. Dar tu ai sa apuci sa vezi in ce fundatura ne va duce cizmarul asta". Precizez ca bunicul meu, fiu de popa, nu era neaparat un fan al vechiului regim dar il considera un regim mai normal fara sa precizeze si argumentaia in acest sens. Bunica-mea de cate ori se intampla ceva semnificativ si care o contraria, obisnuia sa spuna: "Nu mai e ca in timpurile normale !"

Octavian Lupu Referitor la dl Schneker pentru ca sunteti om de stiinta si tineti la acuratetea informatiei: israelo-american.

Mihai Ion Turcu Este nesemnificativ faptul ca un om cu instructie elementara nu intelege sistemul de functionare al burselor, nici eu nu-l inteleg. Semnificativ este ingrijorarea cu referire la o posibila criza majora.Pe asemenea stare de spirit, plus iritarea generalizata, "fineturile" politicii interne este perceputa dupa formula "Tara arde si babele se piaptana".

  Smaranda Dobrescu D-l Schnecker care a fost intr-o vreme un fel de consilier de campanie al liberalilor sau al lui Antonescu, ar fi fost foarte inspirat sa fi plecat pe aceeasi functie pe langa Donald Trump.
Domnule Profesor Turcu poate ca sunteti mai pe faza decat mine: vedeti vreun semn ca partidele ar reveni la realitate? In 2000 presedintele Iliescu a facut impreuna cu Mediul Academic, sindicate, Ong-uri, reprezentanti ai partidelor o strategie, cred ca denumita "de la Snagov"" in care aparent toate partidele si-au dat mana impreuna cu societatea civila si au pupat piata independentei. A fost anul 2001 unul mai constructiv in politica? Atat timp cat cel mai bine politicienii cunosc ce ar dori votantii sa auda, ei vor fi atenti doar ca imaginea lor sa fie conforma cu cerintele. Atat, imaginea!
Permiteti-mi un exemplu personal: In campania din 2000 am fost la un post TV din Deva unde am fost intrebata daca in anul urmator se vor mari pensiile. Le-am raspuns sincer, ce stiam ca e realist si corect. Colegii au incetat apoi sa ma "foloseasca in campanie" emoticon smile

  Octavian Lupu Erati prea tanara, naiva si entuziasta, fapt ce v-a facut sa uitati ca nici macar lingurita nu e de ajuns. Trebuie polonic.

  Smaranda Dobrescu emoticon smile emoticon frown

Niciun comentariu: