sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Presa europeana, din nou imagineaza



Presa europeana, din nou imagineaza – 16 noiembrie 2014
 Smaranda Dobrescu   Iata ca se vorbeste din nou despre Romania care sapa la radacinile statului de drept acceptand sustinerea de catre un partid extremist a unuia dintre candidati. Ar trebui sa facem oare legatura ca in Franta cea democrata scorul cel mai bun l-a inregistrat partidul de extrema dreapta al lui Marine le Pen? Notabila intuitia Curierului International care stia din data de 15 noiembrie cam cum se vor desfasura lucrurile
"Le PSD a fait un retour dans le passé et creuse de nouveau ...
Smaranda Dobrescu Mi se pare de interes (nu si de bun augur) interesul regional in care se judeca abaterea de la democratie a Romaniei. Acum suntem trei oi negre in zona: Ungaria, Romania, Bulgaria. Ce urmeaza??
Cristi Pantelimon Aţi uitat Rusia. Numai Ucraina trece testul.
Alexandru Cosmin Codreanu @ Smaranda Dobrescu
Nu poate urma decât contractarea UE, în nucleu rămânând „campioanele” democrației.
S.D Inca un pas, Alexandru si cred ca vei deslusi si sarada lui Prospectiv FCh cu zbughitul din fata inevitabilului. Mai trebuie sa definesti "inevitabilul"" si sa nu consideri "zbughitul" un act individual.
A.C.C  @ Smaranda Dobrescu
Unde naiba să o mai zbughesc, individual sau colectiv?
Mihaila Augustiniu  Pe oaia neagra o cheama Victor Ponta, premierul excroc si sper demisionar incepand cu 17 nov. Altminteri, dincolo de orice teorie a conspiratiei, romanii au dat o lectie de democratie Europei astazi. Fara sa ma hazardez, as putea spune ca azi e ziua de renastere a Europei, ziua in care tara cea mai obidita da o lectie de demnitate celor mari. Evident, ma astept la replici care sa imi contrazica aceasta postare, dar vom trai si vom vedea.
A.C.C  @ Mihaila Augustiniu
După convingerea de care ați dat dovadă nu are rost să ne contrazicem. Mă intrigă totuși entuziasmul: „Azi e ziua de renaștere a Europei”. Puteți detalia vă rog?
Costel Gilca Dl Mihaila a ridicat discutia la un nivel la care cu greu putem coborâ: emotiile.
Austria nu a rezistat decat 15 ani in ocuparea Olteniei, in rest Europa nu a trecut niciodata granitele naturale ale Caroatilor. Acum europa este de 8 ani pana la gurile Dunarii. Va rezista oare?
M.A  Da. Si da, as putea detalia dar ar fi prea lung. In esenta este vorba de civism contra abuzului statului impotriva cetateanului. Si da, este emotional, pentru ca emotia - afectivul respectiv recursul la exemplu , potenteaza. Pe scurt, alegerile de azi vor fi un exemplu paradigmatic. propagat global. Spre deosebire de ocuparea Olteniei de catre Habsburgi, acum la gurile Dunarii mai exista o localitate pusa pe harta : M. Kogalniceanu. Iar criza ucraineana va duce probabil la o schimbare a statutului Bugeacului.
C.P  D-le Augustiniu, vrem să aflăm mai mult din această nouă paradigmă globală. Ce va face Bugeacul? Dar M. Kogălniceanu? Care este forul roşu care leagă aceste două localităţi?
A.C.C  Civism romanesc pt Iohannis si reintregire teritoriala a.Romaniei istorice, motiv de bucurie europeana. Pare o imbinare fericita a renasterii romanesti din propria cenusa si altruismul european care de mult tanjea dupa Dacia Felix.
Oare aceasta zi mare pt Europa nu are insa nimic de a face cu inscaunarea unui lider previzibil intr-o tara in care se cumpara pe nimic teren agricol, se lanseaza fastuos Deutsche Telekom si Deutsche Bank, totul.pe fondul consolidarii bazei de la Desevelu?

Daca este o zi mare pt Europa.astazi, acest lucru se intampla probabil din cauza ca SUA, prin aparatorul intereselor sale in Europa de est - Germania, a obtinut un executant de.incredere care sa consolideze noua margine de imperiu. Pana la urma acest lucru era necesar cand Moldova si Ucraina de vest sunt asteptate in marea familie americano-europeana, nu-i asa?
M.A  Pentru detalii recomand un glob de cristal.
M.A  La nivel national inca avem de construit sosele cu asfalt , electrificare si canalizare prin satuce si catune. Daca in '90 fetele de la APACA si IMGB -ul si-au impus punctul de vedere, definitivat de mineri, atunci n-avem decat sa inghitzim in sec si sa rabdam pana ne trecem cei 40 de ani de desert.
A.C.C Dl. Mihaila Augustiniu e pacat sa abandonam aceste exercitii de imaginatie dupa ce ne-ati ne-ati invitat sa facem brain storming. Romania, ca si Bulgaria, si in curand Ucraina de vest si Moldova, raman furnizori de nadejde de resurse primare si umane. Reprezintabde asemenea o centura strategica in jurul Rusiei, un urs care a crescut incet, dar sigur, amenintand cu reorganizarea lantului trofic din zona.

Si ca sa incheiem apoteotic speculatiile.din seara asta pe care, fara sa vreti, le-ati generat, sa.mentionam ca drumul catre bogata margine a imperiului americano-european trece prin Ungaria. De asta Ungariei ii sunt permise accese de personalitate. Mi se pare amuzant ca politica externa a Ungariei de astazi a reusit sa se ridice la.nivelul politicii externe a Romaniei din perioada '60-'89. Sa intelegem ca nici liderilor maghiari nu le va merge prea bine dupa ce vor incepe sa.conteze pe harta?
M.A  Ma indoiesc ca actuala tendinta politica a Ungariei ii va favoriza liderii pentru o prezenta care sa conteze. Cum si in ce fel vor evolua situatiile din Ukraina si Moldova vom vedea in functie de gerul de la iarna. Speculez ca pentru Romania e un moment de resetare, ceva gen 89 dar poate cu mai putine constrangeri de aliniere, .... deoarece alinierea e deja realizata. Altminteri, gandindu-ne la iminenta schimbare in paradigma conomico-energetica globala, tind sa ii dau dreptate lui Malraux privitor la secolul 21, corectand religios cu spiritual. Mi-ar face mare placere a dezvolt si sa argumentam diverse aspecte,dar momentan am un neuron adormit. Pe maine. s
A.C.C  Concluzii la sfârșit de campanie.
Gheorghe Gradinaru In aprecierea mea un punct de vedere documentat care prezinta in mod realist situatia la zi din diaspora.Pentru mine insa ramane neexplicata optiunea/actiunea diasporei de a nu transforma dorinta legitima de a vota, in o motivatie pentru declanasrea...Vezi mai mult
A.C.C  Pe baza acestui comentariu am publicat acest articol: http://prodiasporaromana.org/.../concluzii-la-final-de.../

Niciun comentariu: