marți, 17 aprilie 2018

Romania nu le apartine, nici lor, nici urmasilor, Romania e a GARANTILOR

"Eu îi cunosc bine pe aceşti doi oameni şi ştiu cine sunt în România, ştiu cu ce ambasade au lucrat, ştiu cu ce servicii au lucrat, ştiu ce sprijin puternic au şi mi-e clar şi de ce nu pleacă Kovesi astăzi, dar nu e treaba mea. Nu sunt eu cel chemat să facă curăţenie în societate. Astea sunt chestiuni pe care trebuie să le facă directorul SRI-ului, preşedintele ţării, şefii celor două camere, comisiile din parlament, la sfârşit democraţia noastră, mecanismele, sistemele, mai dificil, dar încep să funcţioneze"
Comments
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu E interesantsi ce a declarat Vanghelie in paralel. E terifiant daca-i crezi cum s-au facut arestarile.
 
 
Roxana Antohi
Roxana Antohi Din tot e s-a spus pana acum am inteles ceea ce oricum banuiam dupa unele schimbari de atitudine ca unii politicieni sunt doar niste papusi manevrate din spate de forte denumite statul paralel Dar ce este mai grav este ca pentru a fi manevrati cu usurinta sunt fabricate dosare pe fapte imaginate nu pe fapte concrete
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Da. Dar Vanghelie in afara interviului in care a vorbit despre DD si Oprea, a intervenit in direct si a povestit cum i-au facut lui iar dosar si-l vor aresta probabil in doua zile pe baza declaratiei unui ospatar de la Capsa care a declarat ca a achitat 3 mese pentru Vanghelie. A mai povestit despre arestarile lui AN, Voiculescu, Sarbu-PROTV si inca cineva complet fara probe, in cadrul actiunii de inlaturare a unor trusturi media si politicieni. Cel mai grav mi s-a parut ca s-a fluturat ideea ca scorurile mari obtinute in alegerii de sefii de consilii judetene de catre PSD vor conduce tara spre comunism. Ca atare o lista de 15 sefi de CJ au fost arestati sau sunt in curs. Politica tarii a facut-o Binomul. Dragnea si Vanghelie sustin ca Ponta nu era strain absolut deloc de toate aceste marsavii.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Ca Ponta nu era tocmai de stanga, era destul de clar, insa totusi parea sa sustina (cu poticneli) interesele Romaniei.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Draghi Puterity Eu am povestit pe scurt cum decurge emisiunea respectiva. Ponta a primit conditionarile de la Barosso, a numit-o pe Kovesi, l-a trimis pe Rus la Bruxelles ca sa o convinga sa vina, stia dinainte de arestarile din partid, etc.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Totusi, statul paralel il hartuia pe Ponta si familia. Sa fi fost doar o diversiune? Sau era o zona a statului paralel coordonata de un alt stat?

Daca tot veni vorba, Ponta nu isi da sema ca pictandu-l pe Dragnea ca unul care ar fi dorit sa intre in acele cercuri dar era refuzat spune indirect ca nu facea parte din ele?
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Modul în care o spune, înțeleg că nu are voie să spună că din acele cercuri făceau parte ambii, altfel i-ar fi fost interzis. Poate că erau cercuri ... concentrice.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu E posibil ca ambii presedinti PSD sa fi avut o perioada de mare gratie cu binomul, in care timp li s-au implinit si lor niste doleante. In momentul in care acestia si-au luat pe cont propriu actiuni ce depaseau interesul marunt de partid si vizau vanzari/cumparari importante sau afaceri economice nevizate de SRI, sau chiar mai rau, i-a apucat sa plece in China sau Israel de capul lor, li s-a aratat viitorul posibil.
 
 
Prospectiv A-z .
Ghita a afost avertizat din interior sau din exterior? Gluma ca si-ar fi dat seama de ce urma din cum il mangaiau aia din priviri nu tine. Daca a fost avertizat din exterior si si-a cautat refugiu in Serbia, ma gandesc la sursa ca fiind aceeasi car
e l-a avertizat pe Erdogan.

Rusia e jucator, noua nu ni s-au spus parametrii in care evolueaza Romania post-1989, dar Austria postbelica ar putea fi un bun indicator. Adica nu conteaza ce se declara, se joaca la cel putin 2 capete. Si asta din zorii uciderii lui Ceausescu.

Ion Cristoiu din acest interviu ar trebui studiat la contra-exemple, de cum sa nu faci jurnalism. De fapt, Cristoiu merge cu misiune, tabara din care face parte si el si Ghita vrea ca cealalta tabara sa depuna armele.

Cat despre povestea lui Vanghelie, prea putin si prea tarziu. Sta pe piese mult mai grele decat impiedicarea pacaliciului mov.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Remarca te rog cum evita sa spuna ca a fost si el un acoperit. Eu as miza pe colegi. Era prea putin important pentru rusi pentru a-l salva, cred eu.

Din cate stiu a avut afaceri in Serbia, le-a facut si alora softuri mai sensibile.
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Dragul meu, pentru mine nu-i nici macar cea mai importanta intrebare. Cristoiu ar fi trebuit sa marseze, de exemplu, pe ideea sabotajului economic la adresa intereselor private romanesti efectuat de DNA/SRI, mai ales ca Ghita parea dispus sa dea din casa!


P.S. Cred ca este important de vazut cine l-a salvat, altfel romanii se sfasie unii pe altii.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Cristoiu sucks ca jurnalist.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Ghita putea sa vorbeasca de autostrada vesnic amanata dintre Muntenia si Transilvania, despre aproape-perfectatul contract al lui Ponta cu chinezii pentru centrala nucleara, despre rolul lui Rus in relatiile cu Germania, etc
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Intrebarea pe care a pus-o tangential doar Dragomir ar fi, dupa parerea mea: De ce in primele 10 mari firme din Romania nu este niciuna romaneasca? de ce ANAF viziteaza in controale doar firmele cu capital romanesc , de ce an de an se micsoreaza prezenta capitalului romanesc in economie?
 
 
Prospectiv A-z .
Exact cum scriam despre Cristoiu:


https://www.facebook.com/sorina.matei/posts/853803434802435
Manage
Sorina Matei
Mizeria puturoasă nu se va numi niciodată jurnalism
Sper că s-a lămurit toată lumea, dacă mai era cazul, că “interviul” nu este un interviu, în sens jurnalistic, ci este un deal/o înţelegere, sub forma unei discuţii filmate, ce se doreşte maximizată şi umflată in crescendo, climax al unei campanii iar ţinta unică este şefa DNA.
În filmare, ziaristul pactizează/confirmă/este în conivenţă evidentă, făţişă, continuă şi asumată cu intervievatul, uită că el reprezintă în realitate publicul, îşi uită rolul şi intră în mod greşit şi fatal în jocul intervievatului, devine prelungirea, confirmarea şi legitimarea lui mediatică, acceptând să primească şi să descrie o poză/captură pe care nu o arată publicului pe care el îl reprezintă.
O filmare tristă cu spatele la public şi de-a buşilea în faţa intervievatului ciugulind şi mestecându-i firimiturile pe care ţi le aruncă plictisit. Şi tu, adulmecându-i bucuros şi în extaz resturile, zici: da, aveţi dreptate, mai vreau.
Aşa ceva n-are legătură nici cu meseria noastră, nici cu jurnalismul, nici cu speciile jurnalistice, nici cu publicul. Ce se întâmplă este o mizerie puturoasă, o ruşine care ne face de râs şi ne decredibilizează meseria pentru că persoane care au legitimaţie de jurnalist sunt în stare să facă chiar şi aşa ceva.
Ulterior, confirmarea şi realizarea faptului că filmarea(nu poate fi numită interviu) e atât de proastă, slabă din punct de vedere al conţinutului jurnalistic, pentru că nu explorează deloc personajul principal/subiectul controversat al interviului, ba chiar îl evită cu intenţie, este trecerea la alt nivel. Pe timpul derulării difuzării filmării, deja de la episodul 2, chiar intervievatul intră in direct să-şi explice şi să-şi continue filmarea/iesirea ratată iar ziaristul începe să explice ce a vrut să spună de fapt intervievatul pe care el l-a avut în faţă şi nu l-a explorat. Şi îl mai legitimează şi îl confirmă de câte ori poate. În general, întodeauna în legătură cu altii, ţintele reale ale filmării, ale discuţie, ale intervievatului, ale întregului demers puturos.
Finalul apoteotic este că filmarea care e despre o poză cu altcineva şi aceleaşi personaje, tot timpul altele/ niciodată despre subiectul pe care il ai in faţă, este explicată tot suplimentar ca dozaj in crescendo şi de alte personaje din aceeaşi poză/captură, rude ale intervievatului, poza/captura nefiind arătată în continuare publicului. Pentru că, în esenţă, în acest caft mizer nimănui nu-i pasă de public. Ci doar de ţinte.
O mizerie tipică şi specifică marca Sebastian Ghiţă care n-a înţeles niciodată care este rolul şi locul presei, al jurnalismului în societate, relatia fundamentală cu publicul şi practică o formă mediatică de şantaj (dau poza/filmarea, te compromit dacă nu scap de dosare) doar pentru că el are probleme şi o face numai prin intermediul prietenilor săi care ne maculează meseria.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Prospectiv A-z - "Sorina Matei si "meseria noastra" - LOL! :D
 
 
Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/EUdrea/posts/10155881810474584
Elena Udrea
🤔 Am asteptat si eu, ca tot romanul, pozele cu Sebi si Codruta...
Recunosc, acum in Postul Pastelui, ca am pacatuit odata invidiindu-l pe Ghita ca a fost asa prevazator si a strans dovezi ale imoralitatii si chiar coruptiei lui Coldea, Kovesi si altii care acum pozeaza in fete mari. Apoi mi-am dat seama ca nici acum, dupa toata experienta traita cu mincinosi, lasi si tradatori, eu nu as face asa ceva: nu as inregistra, nu as face poze cu scopul de a le folosi candva, nu as strange probe pe ascuns impotriva cuiva cu care am o relatie, fie si doar de amicitie. Pentru ca eu cred cu adevarat in onoare si in cuvantul dat . Si pentru mine conteaza ce stiu eu despre mine, nu ce isi inchipuie altii.
Deci, daca pozele nu sunt date “din onoare”, asa cum zicea deunazi Ponta, atunci i-as intreba, de ce pana mea le-ati mai facut??? De ce vorbiti despre ele si despre contextul in care le-ati realizat??? E de toata jena sa le aratati “intre patru ochi” domnului Cristoiu, in fata camerei de filmat🙈, ca sa gireze cu credibilitatea domniei sale ca exista.
Daca vreti sa faceti jocuri in continuare, gen “am poze dar nu le arat daca imi inchideti toate dosarele pe care mi le-ati inventat”, e de toata sila.
Cu jocul acesta ati facut ca pozele sa devina esentiale pentru dovedirea cel putin a imoralitatii lui Kovesi, desi in realitate nimeni nu are nicio indoiala ca era in gasca cu toti “penalii” ei de azi.
Chiar daca prin 2014 cand comenta pozele cu mine si Bica, se jura ca e fecioara si ca ea nu s-a vazut niciodata in privat cu oameni politici...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Acuma ce vrea si Nutzi? Cand esti in pat cu CIA, sa nu iti iei masuri de precautie? Ar trebui sa stie mai bine :D
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Atentie la ce spune Ghitza despre abilitatile lui Ponta.
 
 
Prospectiv A-z .
Cred ca (vreau sa) incep sa-l inteleg mai bine pe dl. Daniel Dragomir. Se urmareste crearea unui FRONT al devoalarii statului adanc, e nedrept sa asteptam ca totul sa vina dela o singura persoana.


Cei care doriti sa intelegti putin situatia din perspectiva unui precedent american pot incepe aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Church_Committee

Cei care-l cunoasteti personal pe dl. Dragomir, recomandati-i va rog linkul de mai sus caci ar fi un bun ghid--ma indoiesc ca un olimpic la filozofie nu stie de acest precedent, dar e bine sa ne asiguram.
 
 
Prospectiv A-z .
LCK ar trebui sa fie in puscarie pentru conspiratie impotriva Realitatii TV. Spun asta nu din simpatie pentru Vantu & Ghita...
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Brava, Sorina Matei
Ca jurnalist, jos palaria. A avut tenacitatea sa continue acest interviu cu un personaj dificil, pe problematici de interes public/neservite. Ca fosta basista, sa decida soarta!

Sorin Ovidiu Vîntu intruchipeaza maladia romanului ajuns: Nu poate face tranzitia dela modul quasi-salbatic de acumulare la cel civilizat de administrare a puterii.

Elita timpurie din Romania n-a inteles un lucru. Romania nu le apartine, nici lor, nici urmasilor, Romania e a GARANTILOR!

Bravo Draghi, pentru documentare! 
 
 
Draghi Puterity
 
Prospectiv A-z  
Dobro-Ghita? S-o creada el! Un gaunos al caracterului ridicat pe val de perpetua lovilutie inceputa in decembrie 1989...
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Reactia blondei :D

In treacat fie spus, faptul ca Basescu nu s-a lasat inchis in information bubble-ul pus la cale de americani, si a folosit-o pentru "backchanneling" a fost un lucru inteligent. Dar, ca mai tot ce a atins Basescu, a fost folosit strict pentru interesul lui personal, nu cel al poporului a carui presedinte a fost.
 
 
 
 
Prospectiv A-z .
Victima n-a fost decat poporul! Beneficiari doar Basescu si camarila sa. Licuricul a fost complice pe persoana fizica.

Niciun comentariu: