miercuri, 4 octombrie 2017

Despre SRI si independenta justitiei

Despre SRI si Independenta Justitiei – 18 septembrie 2017

 
 
Draghi Puterity shared Dumitru Iliescu's post.

Despre SRI si "independentza justitiei":

 

Dumitru Iliescu

September 17 at 8:45pm

Desi Coldea s-a ocupat de executia dl. Grebla, ordinul a fost dat de George Maior. Tot dosarul a fost construit de ofiteri ai SRI si dat apoi procurorului DNA. Tinte au fost mai multi judecatori de la CCR, care au fost monitarizati de serviciul de informatii. Maior a decis sa-l ridice DNA mai intai pe Dl. Grebla si in functie de efectele obtinute inca doi judecatori. Actiunea a avut ca scop "punerea la punct" a judecatorilor CCR si "convingerea" acestora sa fie mai "maleabili" cand trebuie sa hotarasca asupra unor prevederi legale in legatura cu care SRI are un interes major.
Monitorizarea sistematica a judecatorilor CCR a inceput din 2009, scopul fiind acela de a aduna cat mai multe informatii compromitatoare despre ei. Dar nu au fost singurii monitorizati.Pe langa politicienii incomozi, oamenii de afaceri romani, jurnalistii "emancipati", au fost si judecatorii ICCJ, precum si membrii CSM. Nu au scapat atentiei lor procurorii si judecatorii mai putin cooperanti. Marea majoritate a mandatelor au fost date pe siguranta nationala. Dar multe monitorizari s-au facut si fara mandat.
Toate insa s-au facut cu acceptul lui Maior. Nu i se prezenta fiecare caz in parte, doar cele mai importante. Periodic insa era informat de dl. Coldea despre rezultatele acestor monitorizari.
Spre exemplu, daca un dosar in care SRI avea un interes ajungea la un complet de judecata pe care acesta nu il controla, sau il controla partial, se dadeau imediat dispozitii de monitorizare a judecatorilor respectivi si de cautare a informatiilor compromitatoare despre acestia, printr-o documentare minutioasa.Intrau in vizor si rudele foarte apropiate. Apoi urma santajul, sau, pe baza informatiilor furnizate, inlocuirea lor in diverse moduri din completul de judecata.
Acestea au fost informatiile care mi-au parvenit de-a lungul anilor din interiorul SRI, care ulterior s-au confirmat in cea mare masura, asa cum mi-au fost trimise si biletelele lui Coldea despre judecatorii CCR, pe care eu le-am predat Comisiei parlamentare de control al activitatii institutiei.
SRI a precizat in comunicatul sau ca nu a folosit inregistrarile efectuate pe siguranta nationala in dosare lucrate de DNA. O minciuna mai mare ca aceasta nu am auzit pana acum. Sunt sute de exemple care demonstreaza contrariul. Daca luam cazul gl. Catalin Voicu, vom observa ca a fost monitorizat pe siguranta nationala, iar cand a fost nevoie, dosarul a fost trecut de la DIICOT la DNA, cu inregistrari cu tot. Ulterior s-a facut transcriptul dupa mixaj, originalele au fost distruse si nu au fost inaintate instantei de judecata, la solicitarea acesteia. De fapt acolo au aparut lucruri despre care Voicu nu a vorbit. Au construit cei de la SRI un dialog intre Voicu si alta persoana si l-au pus in dosarul acestuia. Nu puteau sa dea originalele pentru ca se vedea foarte usor facatura..

 

Prospectiv A-z .
Intrebarea devine: Cat de sus s-a stiut despre aceste manevre? De exemplu, a fost 'victoria' lui Basescu in 2009 sau 'esecul' referendumului de demitere din 2012 o problema strict romaneasca?

 

Draghi Puterity Intrebarea cred ca se reduce la o alta: este Coldea o problema strict romaneasca? Iar Daniel Dragomir nu ne-a dat inca un raspuns transant la aceasta intrebare. Avem pana acum doar dezvaluirile lui Ghitza, care sustine ca Coldea si Kövesi sunt agenti american. 

Din postura de fost ofiter de legatura cu aceste servicii Daniel Dragomircred ca este cel mai in masura sa stie sau macar sa banuiasca adevarul. Un lucru care ar trebui lamurit de comisia parlamentara si eventual clarificat si cu americanii la cel mai inalt nivel (desi cu Iohannis presedinte tare ma tem ca asta e doar wishfull thinking).

 

Prospectiv A-z .
Reducem expeditiv totul la Coldea SRL? Oamenii de sub el si cei cu care SRI-ul colabora trebuie ca impartaseau o ideologie comuna, para-legala... Cred ca-i mai complicat, nu putea zmeul asta sa seduca in adormirea simturilor pe atatia. 

Rolul american? Pastrarea Pax Americana. Doar ca ce aflam aici este ca bazele romanesti ale acesteia sunt foarte volatile. Eroare de calcul sau de sistem?

 

Draghi Puterity Avem indicii din mai multe parti cum ca Coldea si Kövesi ar fi agenti ai SUA (si cetateni americani). Poate sub ei ceilalti "doar executau ordine" sau nu voiau sa stie ca sa nu devina din colaboratori tinte a CIA & Co. Sau isi dadeau demisia discret incercand sa duca o viatza normala ca si Daniel Dragomir

Nu cred ca rolul lor se rezuma la Pax Americana, in sens strict geopolitic. Cu sigurantza se foloseau de aceste unelte, poate chiar intr-un mod ilicit, pentru a promova interesele economice ale SUA, in detrimentul afacerilor romanesti. Sau tu crezi, de ex., ca nu exista nici o firma americana (sau controlata de ei) care ar fi vrut sa intre pe piatza unde vindea Ghitza?

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity maine DD are programata audienta la Comisia de Control SRI din Parlament. Este a doua oara cand il aud ca exista o procedura prin care aceasta Comisie il poate absolvi de juramantul de a pastra secrete de serviciu sau care afecteaza tara in calitate de ofiter SRI. Poate ca chiar exista. In acest caz, ma gandesc ca asa cum el a avut contacte regulate cu serviciile antitero din statele vestice, el ar putea fi asimilat intr-o masuta oarecare ca un ofiter SRI-SIE. Asa s-at putea pune in mod legitim aceasta intrebare care excede activitatea operativa obisnuita a SRI. (Constat ca mi-am insusit limbajul https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-) )

 

Prospectiv A-z .
Dpdv economic, americanii s-au cam retras din zonele astea. EUropa a cerut si obtinut fostele satelite sovietice.

 

Draghi Puterity UE asa, ca uniune de natiuni, sau ca o zona (sau un proxy) a plutocratiei globaliste din SUA?

 

Prospectiv A-z .
UE pe mai multe viteze, fiecare viteza cu rolul ei, toate mergand ca uns in directia satisfacerii intereselor si viziunii plutocratiei globale. Episodul Trump sau chiar si Brexitul arata ca plutocratia globala nu-i totuna cu SUA.

 

Draghi Puterity Da, asta o spunea si Corutz in 1992 si lumea nu prea l-a inteles. Apropo, mai spunea si ca cel mai eficient in lupta impotriva bubulilor era "micutzul popor chinez".

 

Prospectiv A-z .
Uita-te atent la strategia multilaterala a chinezilor. Nu-i cu nimic mai modesta decat Pax Americana. Problema este ca Romania nu prinde promotia, cand ii vine randul, va fi scumpa relationarea.

 

Prospectiv A-z .
Va veni un ordin de pace pe unitate. Cu cat *rezolvarea* va fi mai stramba, caci rezolvarea este inevitabila intr-o democratie din sistem, cu atat ordinul va veni mai de sus.

Ce ar putea romanii sa obtina ar fi dreptul de a face afaceri, in fel propriu, fara ca serviciile sa le sufle in ceafa. Pentru asta insa e nevoie de multa persuasiune.

Niciun comentariu: