marți, 4 august 2015

Incotro merge Dragnea?

Incotro merge Dragnea? – 31 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

"La nivelul opiniei publice, există percepția covîrșitoare că în PSD a avut loc un soi de lovitură de partid, prin care lui Ponta i s-a tras preșul de sub picioare. Baronii și-au luat partidul înapoi, se spune, era Ponta s-a încheiat, Dragnea e noua stea."

Articolul exceleaza prin doua atitudini: lasa sa se inteleaga ca PSD are ganduri de pozitionare mai la centru lasand liber flancul stang romanesc si ca binecuniscutul "Cotidianul"' al lui Nistorescu, clar anti- Ponta gazduieste o analiza a realizarilor lui Ponta. Puzzle-ul il completam singuri...Piesa lipsa se cheama: "incotro merge Dragnea?"

http://www.cotidianul.ro/lovitura-de-partid-sau-a-doua-mar…/

  Octavian Lupu Dragnea va merge spre centru dreapta ca orice social democrat care se respectă. emoticon smile

 

 S.D  Se pare ca Ponta a dovedit prea multa sfiala in traseul sau spre dreapta.

 

  O.L  Ponta a incercat sa ramana pe centru stanga mai mult din bun simt, nu din convingere. In ceea ce-l priveste pe Dragnea mi-l pot imagina foarte usor ca, impreuna cu o parte din baroni, sa se ceara la PNL in functie de rezultatele congresului. In definitiv ce treaba mai au baronii cu stanga, exceptand desigur votul ciclic al alegatorilor.

S.D  Inca nu am o parere clara daca au de gand sa se apropie ideologic de dreapta sau sa transforme partidul intr-unul care pastreaza totusi " social" in titlu, cum ar fi "social liberal'. A doua varianta pare mai buna poate din punctul lor de vedere, caci exista inca un electorat captiv al stangii. Tot tris se cheama atata vreme cat nu schimba Codul Muncii lui Boc, nu revin la impozitarea progresiva si reduc CAS-ul la patroni, cu intentia de a-i scuti pe acestia integral de impozitul pe profit, in ideea cresterii productiei si a locurilor de munca. Ei stiu ca nu poate fi vorba nici de teorie, nici de bune intentii ci de perpetuarea bunelor relatii cu corporatiile.

Niciun comentariu: