miercuri, 30 iulie 2014

TERORISMUL: CALUL TROIAN AL LUI BUSH JR.





TERORISMUL: CALUL TROIAN AL LUI BUSH JR.
Un Prospectiv-22 iulie 2014


Un P . Exemplu de mod de folosire:

Premierul Victor Ponta, în acelaşi ton cu preşedintele Traian Băsescu, găseşte Rusia principalul vinovat pentru tragedia aviatică din Ucraina. Şeful Executivului a catalogat evenimentul drept un „atac terorist al separatiştilor“.

adev.ro/n945f0 Premierul Victor Ponta, în acelaşi ton cu preşedintele Traian Băsescu, găseşte Rusia principalul vinovat pentru tragedia aviatică din Ucraina. Şeful Executivului a catalogat evenimentul drept un „atac terorist al separatiştilor“. Ştiri pe aceeaşi temă Cinismul lui Vladimir Putin şi duhoarea propagandei „Este evident că acei separatişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă şi există o răspundere, cel puţin morală şi politică, a Rusiei pentru ceea ce se întâmplă acolo. România, alături de Statele Unite şi Uniunea Europeană, trebuie să sprijine Ucraina, implicit Moldova şi Georgia, pentru a-şi păstra nu doar independenţa şi suveranitatea, dar şi pentru a combate aceste fenomene. Lucrurile care s-au întâmplat, faptul că mor în continuare oameni nevinovaţi, că au fost atâtea victime în acel atac - evident, terorist - asta nu ne face decât să înţelegem mai mult cât de important este să acordăm încredere şi sprijin, inclusiv bugetar, militarilor români“, a spus Ponta. Preşedintele Traian Băsescu a exprimat ieri poziţia României privind tragedia aviatică din Ucraina. Şeful statului l-a criticat în termeni duri pe preşedintele rus Valdimir Putin, pe care îl găseşte, alături de insurgenţii proruşi, principalul vinovat pentru moartea celor 298 de pesoane aflate la bordul avionului MH17. „Din păcate, Federaţia Rusă este partenerul teroriştilor. Suntem în faţa unei realităţi. Pentru că nu l-am descurajat la timp pe Putin, luni după-amiază au murit 180 de cetăţeni olandezi. Astăzi este Ucraina. Mâine se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a României“, a spus Băsescu, de la Palatul Cotroceni. Preşedintele nu s-a sfiit să acuze şi Europa de pasivitate în relaţia cu Rusia. „Putea UE să facă mai mult? Răspunsul meu este categoric, da. Aş vrea să ştiu care este cea mai mare valoare a UE? Nu cumva este cetăţeanul european, siguranţa lui? Avem şi valori economice, prosperitatea se asigură din relaţii comerciale, dar s-a ajuns la un punct de a opta între siguranţa cetăţenilor şi relaţiile economice. Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranţa cetăţenilor ei. A aplica cu mănuşi măsurile din etapa a treia este o eroare. Cu cât întârziem mai mult, cu atât vom plăti mai scump“, a conchis Băsescu.
Gradinaru Gheorghe „Este evident că acei separatişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă şi există o răspundere, cel puţin morală şi politică, a Rusiei pentru ceea ce se întâmplă acolo. România, alături de Statele Unite şi Uniunea Europeană, trebuie să sprijine Ucraina, implicit Moldova şi Georgia, pentru a-şi păstra nu doar independenţa şi suveranitatea, dar şi pentru a combate aceste fenomene. Lucrurile care s-au întâmplat, faptul că mor în continuare oameni nevinovaţi, că au fost atâtea victime în acel atac - evident, terorist - asta nu ne face decât să înţelegem mai mult cât de important este să acordăm încredere şi sprijin, inclusiv bugetar, militarilor români“, a spus Ponta.
Aproape identic cu ce a spus Obama
Un P.Quel bordel!
G. G  In opinia mea TB a iesit cu aceasta declaratie deplasata cu un scop de campanie electorala interna. A scontat pe o riposta( normala si de bun simt a guvernarii) legata de exagerarile exprimate ca apoi sa poata acuza guvernarea ca se situeaza pe pozitii filo ruse. De aici si pozitia defensiva a lui Ponta care iese cu declararii care de fapt traduc ceea ce spune Obama.O porcarie made in Romania.
Un P .GG, sa iau cele de mai sus ca o acuzatie?
G.G Ce acuzatie? este doar o opinie.
G.G Posibil Ponta poate face greseala pentru rezultate imediate sa ridice pe culmi si mai inalte teza terorismului din vecinatate fara nuantarea cuvenita.
Un P. Ponta comite aceeasi greseala ca multi dintre liderii romani din ultimii 25 de ani: Joaca totul pe cartea prezentului la persoana I singular. Cand esti tanar, aceasta e o greseala enorma.
Sorin Faur Pentru cine ştie să citească, declaraţiile/poziţiile de la Bucureşti nu seamănă deloc cu cele de la Washighton. Iată ultimul discurs al lui Obama despre Gaza si Ucraina, cules de pe saitul Casei Albe: http://www.whitehouse.gov/.../statement-president...
G.G in completare la o postare anterioara uite ce sustine Funeriu
"Daniel P. Funeriu
Lucrurile sunt clare acum: vreți cu criminalii din est: votați Ponta. Vreți cu vestul: votați C. Diaconescu. Orice alt detaliu e nesemnificativ." Aceasta viitoare tema de campanie electorala influenteaza reactia lui Ponta la luarile d epozitie ale lui TB
Un P.In afara de clownii astia nu mai sunt voci sanatoase la cap in Romania? De ce nu-l aude careva, de exemplu, pe recent prospectivul Severin?

Funeriu nu reprezinta decat o boare dintr-un curent care risca sa sfasie Romania, cu putina excitatie din afara--credeti, de exemplu, ca rusii nu au dublat deja miza ungurilor in Transilavnia?

Eu cred ca inteleg jocul politicienilor la fel de bine ca orice alt kibitz, insa astea nu-s timpuri pentru cacanarii. Chiar au toti vize Schengen pe pasapoarte, care nu expira?!
G.G Pana la alegeri tot asa o sa o ducem . Sa speram ca nu ne vor lua in serios prea mult pentru a putea revenii la normal dupa.
A.B Si eu, cetateanul turmentat, daca si cele mai monstruoase momente prin care trecem sunt "exploatate" politic, cu cine sa votez? Cu papagalii, cu gaitele, sau cu cinteza moarta cu ghearele-n gat ca si-a gasit cuibul devastat?
A.S Trei comentarii rapide: 1. Într-adevăr, discursul Bucureștiului pe tema "terorismului ucraineano-rus" nu are nici o legtură cu discursul principial, nuanțat și cumpătat din aceste zile al Washingtonului / dlui Obama. Astfel, afectând pro-americanismul și supralicitând mesajul american, în încercarea de a-și dovedi prin obediență loialitatea față de SUA, cu pretenția că ar fi o cutie de rezonanță a mesajelor americane, politicienii români fac un mare rău atât României cât și SUA. Întrucât degeaba îi alertăm pe români în legătură cu aceasta, trebuie să ne concentrăm asupra alertării americanilor. Lucrul trebuie făcut direct la Washington căci ambasada SUA de la București nu mai știm pentru cine lucrează.
2. Se conturează faptul că actuala campani
e prezidențială va fi axată pe o temă de politică externă, pretinzându-se că alegerea are loc între pro-ruși și pro-americani / occidentali. Această temă va absorbi și vechea marotă a luptei împotriva corupției. Astfel se va spune că pro-rușii sunt corupții iar pro-americanii sunt cei cinstiți. Lupta împotriva corupției va căpăta astfel o coloratură geo-politică. Vom scăpa de corupți războindu-ne cu Rusia. Tema este falsă dar foarte periculoasă. A amesteca ambițiile electorale cu relațiile externe și a propulsa veleitățile politice interne concurente pe seama interesului național în mod normal sintetizat în politica externă, este o crimă. 3. "Cetățeanul turmentat" nu cred că are altceva de făcut decât să se ducă să se culce, după care, trezindu-se cu capul limpede, să pună mâna pe coasă...
A.B Doar moartea pune mana pe coasa in mod eficient si nu neaparat cand ar fi oportun, astfel ca "cetateanul turmentat' ar trebui sa aiba un altfel de mijloc "mai uman" la dispozitie, mai imediat, mai eficient. Daca buruienile pe care ar trebui sa le distruga au crescut hidos precum copacii intr-o padure ecuatoriala, nici cu securea, nici cu drujba nu poate face fata cetateanul turmentat. Care a cam dormit pana acum suficient, pentru a permite sa se ajunga la o astfel de situatie, deci ar trebui sa nu mai risipeasca nici o noapte, sa se dezmeticeasca impreunna cu tovarasii din taverna si sa puna la lucru masinile speciale de distrus balarii monstruoase.
A.S De acord, dle Botu. În materie de somn (al conștiinței) cu toții ne-am adus o remarcabilă contribuție.
S.F Sper sincer să n-aveţi dreptate, domnule Severin , în legătură cu intenţia de a construi un asemenea discurs electoral pentru prezidenţiale. Ar fi nu numai o campanie realmente antinaţională, ci şi una cu un nivel etic cel mult egal cu al “întreprinzătorilor” virtuali care au vîndut victime ale tragediei din Ucraiana ca să ciupescă un cent sau doi de la cine ştie cine. Domnule Gradinaru, declaraţia aia a lui Funeriu chiar există undeva?, chiar a zis aşa ceva?, nu de alta dar mie mi se pare pur şi simplu dincolo de orice imaginaţie...
S.D De mai mult timp Cristian Diaconescu aduce acuze mai directe sau mai voalate lui Ponta care se uita spre rasarit. De exemplu: "Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele Fundatiei Miscarea Populara admite ca exista o axa Budapesta-Moscova, dar si interese si demersuri pentru a aduce Romania in aceasta orbita".Deci text comun partial cu al lui Funeriu. Intr-un text vechi cam de 10 zile postat aici , Diaconescu facea chiar o delimitare de orientare intre el si Ponta, ca posibili candidati.
G.G @Sorin Faur am preluat-o de pe FB nu am verificat/ Am incercat sa gasesc un link si nu am reusit. Cred ca trebuie reevaluata  afirmatia pina gasesc o alta sursa. Multumesc
G.G Sorin Faur am gasit pe pagina sa de FB
"Daniel P. Funeriu
Lucrurile sunt clare acum: vreți cu criminalii din est: votați Ponta. Vreți cu vestul: votați C. Diaconescu. Orice alt detaliu e nesemnificativ.

S.F Mulţumesc domnule Gradinaru. Sînt, pur şi simplu, mut.
G.G Si pe mine m-a socat cinismul declaratiei. ma bucur totusi ca nu a gasit aderenta prea mare.Raman la concluzia ca va fi un cal de bataie in campania electorala promovata de PMP
S.F Nu e cinism, domnule Gradinaru, e idioţie ticăloasă.


Niciun comentariu: