vineri, 1 mai 2015


Liviu Antonesei with Paul Cernat
"Umorul lui Dali...
In 1974, cind Ceausescu s-a autodeclarat presedinte al Romaniei, celebrul pictor Salvador Dali i-a trimis o telegrama de un umor nebun, felicitindu-l pentru instaurarea `sceptrului prezidential`, pentru ca in megalomania sa, Ceausescu dotase republica cu un sceptru monarhic. Bucurosi, partizii au publicat telegrama pe prima pagina din Scinteia, pentru cei mai tineri, ziarul oficial al PCR. Multumesc lui Valentin Sava, pentru ca mi-a reamintit intimplarea si mi-a trimis si originalul olograf al telegramei daliene..."
  • Mihai Ion Turcu Cine detine originalul ? Este o opera in sine . Este aproape de "Discursul despre varza" sustinut in fata Academiei Frantei.

  • Adrian Rusu Daca tin bine minte a fost publicata pe coperta „SecoluluiXX”, dar fara ca cineva sa-si dat seama de enormitatea lucrului. Asa ca a fost luata in serios , cu seriozitatea aceea bovina a comunistilor. Ca gest suprarealist e perfect. (Ce discurs despre varza?)

  • Adrian Rusu Ăăă..daca n-am uitat tot, automobilul cu care a venit la Institut era plin cu conopida. Pe care o oferea ca flori (ii zice „chou-fleur”).

  • Mihai Ion Turcu Nu, "Discursul despre varaza" a fost publicat in romaneste, cred ca tot in secolul XX. A fost, daca nu gresesc, discursul de receptie in Academia Franceza, opera de arta. Felicitarea lui N.C. a fost inteleasca ca felicitare doar de Ziarul Scanteia.

Niciun comentariu: