marți, 28 aprilie 2015

Hai sa incepem o discutie legata de un canditat la europarlamentare, dl. Iulian Capsali (vezi linkul din atasament).
Imi plac si sustin unele idei conservatoare ale dlui Capsali. Tocmai aceste idei incompatibile cu proiectul european ma fac sa ma intreb de ce cineva atat de euro-sceptic doreste sa devina euro-parlamentar. Singurul raspuns logic este faptul ca dl. Capsali isi propune o negociere a conservarii valorilor traditionale romanesti.
Exista insa si lucruri care ne separa. Unul dintre ele este entuziasmul si naturaletea cu care dl. Capsali priveste in secolul XXI nasterea acasa fara medic - http://www.ortodoxiatinerilor.ro/…/19194-nasterea-acasa-opt…
In concluzie avem un tata a noua copii care candideaza la europarlamentare avand o mentalitate politicos descrisa a fi depasita prin conservatorismul exacerbat.
Nu as fi alocat atentie acestui lucru daca prin promovarea activa in randul mediei crestine dl. Capsali nu ar avea sanse reale de a fi ales. Ma puteti ajuta sa fac balanta intre aspectele pozitive ale dlui Capsali si cele negative? Este bine pentru noi sa trimitem pe cineva ca dumnealui la Bruxelles?
Pe 31 ianuarie, vinerea trecuta, si-a anuntat candidatura la Europarlamentare un independent: regizorul Iulian Capsali. A facut-o prin intermediul unui site de stiri,...

  • Carmen Rodikaa Inca un independent...

  • Un Prospectiv .
    Citind, preluand aici si publicand la blog un text al lui Radu Golban, sunt de parere ca independentii eurosceptici pot servi foarte bine interesele romanilor in Parlamentul European--muult mai bine decat detractorii Romaniei, rubedeniile parlamentar
    ilor romani sau cei parcati in PE.

    Nu stiu mare lucru despre Iulian Capsali, dar daca apare cu un text de calibrul celui propus de Radu Golban, de ce nu?

    In fine, votul este o chestiune personala, iar opiniile despre un candidat sau altul pot usor apare ca marketing denaturat.

    ------------------
    P.S. Nasterea naturala si numarul de copii sunt chestiuni ce tin de viatza privata a fiecaruia. As vrea sa cred ca cel putin nu condamnam pe cineva din astfel de motive.

    P.P.S. Iata si linkul la textul lui Radu Golban, ce-l consider cat 10 programe:
    http://blog.prospectiv.org/2014/02/gandul-in-fapta.html

  • Carmen Rodikaa De acord, dar asta numai daca ei ar fi constienti de ceea ce inseamna, de fapt, sa fii "europarlamentar"... Toti declara ritos ca "se duc acolo ca sa apere Romania" - ceea ce e o prostie

  • Alexandru Cosmin Codreanu Multumesc pt observatia legata de nasterea naturala Un Prospectiv. Ai dreptate, este o alegere personala, insa aceasta alegere ar putea fi speculata de "concurenta". 

    Si eu sunt de acord ca mai multi europarlamentari romani eurosceptici ar face bine R
    omaniei. 

    Despre dl. Capsali nu pot spune decat ca este un partener dificil (ca sa nu spun imposibil) de dialog. Cu toate acestea atat el cat si dl. Golban merita urmariti. Reprezinta o binemeritata schimbare la actuala generatie de europarlamentari in exercitiul functiunii

  • Un Prospectiv .
    Alexandru, iarasi ma simt atras in chestiuni de preferinte... Numai ca ne/ar face bine niscaiva candidati care sa stim de unde sa-i luam--aproximativ din acelasi loc si inainte si dupa ce au fost alesi. Asta inseamna mai putin atentie la 'concurenta'...

  • Alexandru Botu Balanta inclina spre da. Cred ca domnul candidat este oricum mai preocupat de viitorul copiilor lui in Romania, fiind greu de presupus ca ii va putea imprastia pe toti prin tarile cu bunastare.

  • Smaranda Dobrescu Alexandru, exemplul tau cu nasterea acasa il apreciez in nota in care a facut-o si Un Prospectiv. Nu cred ca este acelasi caz cu cei care nu-si duc copiii la medic cand sunt bolnavi, care nu-i opereaza, transfuzeaza, etc. D-l Capsali este un intelectual . Programul D-lui, sustinut vad de toate site-urile ortodoxe, adica impotrivirea fata de raportul Lunacek care apara pe gay, lesbiene, bisexuali, transsexuali in acelasi fel ca pe cei discriminati de gen, handicap, etnie, vine din pacate tarziu, intr-o Europa convinsa de mult de toate aceste lucruri care sunt incadrate in drepturile omului. Nici poveste sa poata sa aibe acolo vreun succes. Aici, in tara, insa, va avea. Va fi un castig daca acolo vel va fi un glas impotriva discriminarilor romanilor ca tara.

  • Alexandru Cosmin Codreanu Va multumesc tuturor pentru comentarii. M-ati ajutat sa imi lamuresc anumite dileme legate de modul preferat al dlui Capsali de a-si aduce pe lume copiii.

    Intr-adevar, este o alegere personala. Nu pot fi insa intru-totul de acord cu punctul de vedere 
    al dnei Smaranda Dobrescu care imi da de inteles ca actiunea dlui Capsali a fost lipsita de riscuri. Chiar dumnealui povestea cu mai bine de 1 an in urma cum a eliberat cordonul ombilical din jurul gatului copilului care se pregatea sa iasa la lumina cu o miscare dibace de deget.

    Toate celelalte observatii - dorinta de a-si tine copiii langa casa, un euroscepticism argumentat si un conservatorism de bun augur cand vine vorba de "drepturile omului" - sunt valide.

    Vad in dl. Capsali testul final al eficientei masinii de "propaganda" a mediei ortodoxe din Romania. In cazul dlui. Capsali promovarea este mai eficienta prin interviuri pregatite din timp, comunicate de presa si scrisori publice lansate in medii favorabile domniei sale. Un dialog direct, virtual sau nu, l-ar face sa isi diminueze priza la public.

    Eu ii urez succes!

  • Smaranda Dobrescu Alexandru, cred ca nu m-ai inteles. Eu consider ca spre deosebire de alti credinciosi apartinand altor religii/secte si care nu-si duc copiii la transfuzii, D-l Capsali nu ar face asa ceva. Despre episodul ce-l amintesti nu aveam cum sa stiu. Nu m-am referit la riscuri. Evident ca acestea exista, au fost asumate, nu am de ce sa ma pronunt. Si eu ii urez succes

Niciun comentariu: