marți, 28 aprilie 2015

Consiliul European de iarna reprezinta o buna ocazie din partea tarilor membre sa-si expuna doleantele si ideile de reforme in interesul tarilor respective. Germania are insa pregatite contracte ale Bruxellului ci fiecare stat membru care sa uniformizeze politicile si sa adanceasca integrarea tarilor si asa atat de diferentiate in ce priveste competitivitatea. Oare reprezentantul Romaniai va considera ca este in favoarea cetateanului Roman/European care a votat pentru prosperitate in cadrul UE sa ceara mandatul Parlamentului, sau l-a demonizat destul ca sa nu mai protesteze nimeni ca nu o va face??
http://www.cotidianul.ro/o-noua-gaselnita-pentru-a-modela-…/
Summit-ul de la Bruxelles, O nouă găselniță pentru a modela Europa după chipul și asemănarea Germaniei
BY COTIDIANUL.RO

  • Smaranda Dobrescu Scopul Germaniei, printre altele la fel de egocentrate este sa ajunga in perioada in care ea sa nu-si mai asume niciun risc. Ma bucur sincer pentru poporul german. Iar nu fac paralele!

  • Smaranda Dobrescu http://www.cotidianul.ro/austeritate-pana-in-2025-228689/
    Acordul asupra uniunii bancare, Austeritate până în 2025?
    BY COTIDIANUL.RO

  • Un Prospectiv .
    Da, suna ca si cum Germania nu-si asuma riscuri. La prima vedere. La o privire mai atenta, suna ca si cum Germania isi va subordona in mod fortat TOATE economiile ce nu pot sa aiba succes de unele singure. 


    Sesizati paradoxul? Intram in Uniune pentru a fi mai puternici, numai ca odata intrati ni se cere sa razbatem de unii singuri. In ce conditii? In cele din care Germania prospera, iar restul e carne de tun.

    Smaranda, cred ca se impune un post scriptum in ceea ce priveste textul nostru despre EUropa. Mi se pare mie ca noi am asumat ca premiza prea multe idealuri europene, care nu par a fi altceva decat lupi germani in haine de miei comunitari.

  • Smaranda Dobrescu Il facem dupa Craciun caci poate ne va reveni spiritul critic cel ca un briceag. Acum, pluteste concordia si bunavointa (am face doar o actiune de"mitigate"). Glumeam. In fiecare zi se aduna alte si alte PSuri. Cred ca ne asteapta un al doilea studiu

  • Un Prospectiv .
    In ceea ce priveste Austeritatea pana in 2025, cam pana atunci trebuie ca au calculat germanii ca le trebuie entitatilor private germane (fonduri de investitii, banci etc.) sa cumpere tot ce misca. E mai ieftin decat daca ar fi ocupat militar--se salveaza vieti si nu au responsabilitatea economiilor cucerite, pe alese.

  • Smaranda Dobrescu Umanism curat!

  • Un Prospectiv .
    Pe noi ne-or astepta studiile, ceea ce nu-i chair rau. Dar pe noi/studiile noastre cine ne/le-o astepta?

  • Smaranda Dobrescu Increzatori sa fim!

  • Un Prospectiv .
    ...in ce, mintea de pe urma a rumanului?

Niciun comentariu: