marți, 28 aprilie 2015

"În ansamblul său, opoziția (inclusiv o parte a opoziției interne din Partidul Regiunilor) este mai puțin preocupată sau mai puțin sedusă de asocierea cu UE, cât este de ostilă revenirii Ucrainei în sfera de influență a Rusiei. De aceea conflictul nu este o revoluție ci un război civil cu miză geo-politică."
http://adrianseverin.com/criza-ucraineana/
1. Puterea / Ianukovici. Cu “multivectorialismul” său Președintele Ianukovici a reușit să piardă încrederea...
ADRIANSEVERIN.COM

  • Un Prospectiv .
    O analiza de zile mari. Cand n-are vreun interes, AS poate spune adevaruri fundamentale. 


    Din analiza lui a Maidanului, ma intreb, ce ce-i diferit acesta de Piata Universitatii? Un Plan Marshall s-ar fi potrivit si Romaniei, oricand in ultimii 24 de ani. De ce Ucrainei acum? Nu cred ca Vestul e dispus sa se angajeze militar, ma intreb cat le va lua ucrainienilor sa inteleaga ca toti ii cam... joaca. Asa ca fie avem razboi civil curand, fie ucrainienii o dau fesenseste la pace.

  • Smaranda Dobrescu Adrian Severin

    Discurs privind criza din Ucraina 


    Ucraina este în prezent câmpul de luptă pentru interesele strategice euro-atlantice şi ruse. Totuşi, ea nu ar trebui să devină victima acestei confruntări. 

    Securitatea şi stabilitatea UE sunt legate în mod strategic de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, dar şi de capacitatea sa de a genera securitate democratică în vecinătatea noastră estică. (Împreună cu aliatul nostru american) ar trebui să ne exprimăm determinarea în vederea folosirii tuturor mijloacelor disponibile - inclusiv a celor militare, dacă este necesar - pentru a respinge orice încercare de împărţire a Ucrainei.

    Ucraina nu este capabilă să rezolve singură actualele sale crize de natură politică şi geopolitică. Contribuţia UE este imperativ necesară. Dacă aceasta va avea succes, UE îşi va regăsi relevanţa în vecinătatea sa estică (după înfrângerea suferită la Summit-ul de la Vilnius).

    În acest sens, trebuie să condamnăm orice violenţe, indiferent de cei care le comit, şi să încurajăm formarea unui nou guvern de uniune naţională. De asemenea, trebuie să oferim ajutor şi mediere în vederea realizării unei reforme constituţionale rapide care să conducă la o republică parlamentară (sau semi-prezidenţială) şi la conturarea condiţiilor adecvate pentru desfăşurarea de alegeri libere şi corecte. Pe primul loc insa, ca urmare a unor reforme politice potrivite, UE trebuie să ofere Ucrainei un pachet de stabilizare economică şi financiară de o magnitudine similară celui oferit de Rusia. Acesta ar trebui să ajute Ucraina să se decupleze de la vechile ei legături geo-economice şi geopolitice.

    Pentru asigurarea libertăţii de alegere a Ucrainei, UE trebuie să îi asigure acesteia şansa de a putea opta între Europa şi Eurasia. Acest lucru depinde de voinţa UE de a înlocui (sau contrabalansa) Rusia în relaţiile cu Ucraina. Este vremea unor stimulente pozitive şi nu a unor sancţiuni (care ar trebui să rămână doar ca ultimă soluţie). Dacă UE nu realizează echilibrul geopolitic şi geo-economic regional, prăbuşirea Ucrainei şi, în consecinţă, catastrofa geo-strategică nu vor putea fi evitate.

    · acum 20 de ore în Brussels, Belgium · 

    .

    .

    Adrian Pascu In Ucraina acum este o mare criza politica dar sa nu uitam ca daca erau primiti in Uniunea Europeana acum alta era situatia

    acum 19 ore · Îmi place · 1
    ..

  • Smaranda Dobrescu Am preluat de la amicul GG un articol:http://www.voanews.com/.../reu-ukrainian.../1845684.html...
    A Ukrainian anti-government activist who fled the...
    VOANEWS.COM|BY REUTERS

  • Smaranda Dobrescu Proceduri detestabile de ambele parti...

  • Un Prospectiv .
    Iar in 1989 in Romania, unii inca se jura, ca a fost dragoste pura.

Niciun comentariu: