marți, 28 aprilie 2015

Cum putem fi basisti intr-un subtire, intelectual, rezonabil spirit independent. Cu calm, indiferenta, superioritate, indulgenta...
http://adevarul.ro/…/basistii-1_52f7abb3c7b855ff…/index.html
Nu-mi plac băsiştii. Nu-mi plac, în general, idolatrii, naturile obsesionale, care pariază totul pe o singură idee, pe un singur om, pe un singur ”proiect”. Mai ales cînd e vorba de sfera politicului, în care ”absolutul” n-are ce căuta. Politicul e...
ADEVARUL.RO

  • Alexandru Botu Andrei Plesu are perfecta dreptate.

  • Gavrila Ch Imi repugna acest individ de o duplicitate machiavelica. Facilitatea prozodiei nu-l califica in a da judecati de valoare. Acum, cand toti se /re/orienteaza, o da si musiu' cotita, dupa cum ii felu'. Culpa acestui individ este mult mai mare decat a atator trepadusi inserati pe scara de conducere. Tipul s-a erijat, impreuna cu alti cativa, in arbitrul infailibil al culturii romane, strangand in jurul lui grandios o ceata de idioti snobi si utili pentru masa de manevra. Nu-i mai dati aer, ignorati-l, caci numai asa poate fi pedepsit - cazand in irelevanta.

  • Costel Gilca Absolut Corect Gabriel. Asa este. Un individ fara coloana vertebrala care vine si sa sentinte morale. De altfel, un individ mediocru inclusiv intelectual. Da..un tip cu o oarecare cultura, dar genul de tocilar incapabil sa faca ceva de valaore certa!

  • Carmen Rodikaa Un om inteligent si care, cu buna stiinta, alege sa fie duplicitar... este varianta cea mai grava cu putinta. Nu stii niciodata cand (si cum) te va vinde...

  • Adrian Rezus @ SD: Achtung, bitte! Domnu' Ministru începu cu "băsişti" şi termină cu... "băşişti"! Verschreibung? 

  • Smaranda Dobrescu Greseala de scriere sau tipar. Ar fi o gaselnita prea vulgara pentru subtirimea spirituala bine cunoscuta. Si apoi, ce, sa-i arate din nou pisica?

  • Adrian Rezus @ SD: N-am idee... -- Da', oricum, ce-i scris e scris! -- Mare fu Freud ala, dom'le!... Pe chestia ca... scrisul -- si, mai ales greselile involuntare în scris / vorbit -- te... tradeaza! 

  • Alexandru Cosmin Codreanu Imi place ca dl. Plesu ramane pe corabia chiar si atunci cand ea se scufunda. Putini raman fieli unei cauze cand ea isi pierde mult din actualitate. 

    Ce se va intampla insa dupa alegeri? Imi e greu sa mi-l imaginez pe dl. Plesu membru al unei opozitii fara perspectiva.

  • Adrian Rezus @ ACC et al.: dl plesu tine mereu la corabii -- chiar si la cele care se scufunda --, doar... capitan in charge sa fie! 

    acuma, întrebarea (cumva, deja retorica) despre "dupa" ar fi ceva mai subtila... -- si nu l-ar privi doar pe dl plesu, I'm afraid!
      

    realist vorbind -- nu ca mi-ar pasa cine-stie-ce de asa-zisa dreapta-ro ori ca i-as plînge de mila, acum, la AD 2014 --, da' "opozitia" ro (unu' si cu unu' si cu... altu') ar strînge, curent si în perspectiva apropiata, cam... între 3 si 5 la suta (na, fie si 7, de la mine!): o chestie absolut anormala într-o lume cît de cît "democratica", vorba 'cèea! (pedelistii, daca e sa mai ramîna ceva din ei pîn'la alegeri, ar mai avea, poate, sansa sa se mute 'napoi, în... internationala socialista!) ---

    or, direct responsabil de chestia asta -- de distrugerea sistematica a "dreptei" ro, en passant (cît va fi fost ea acolo), si... nu numai! --, pe chestii de zizanii, smecherii & co -- e doar unu' singur, mare si lat si ha-ha-ha si marinel peste toate: escu IV + IV bis... 

    ar fi de reflectat, la o adica, asupra a ceea ce a însemnat în ultima decada [+/-] -- si mai înseamna înca -- exact "basism" -- în ro si dincolo de granite, eventual --, fiindca dl plesu -- si altii / altele, eiusdem farinae --, bagatelizeaza, ca de obicei! 

    este o performanta absolut unica în lumea recenta, btw: avem de-a face cu o persoana care-a fost în stare sa comprominta nu doar partidul pe care l-a... inventat si adus la putere etc., ci si restu' lumii around: justitie, armata, servicii secrete, societate civila etc. etc., fara nici o... finalitate! ca' nici macar lui nu-i folosi chestia... 

    (în asa privinta ar fi si niscai bibliografie, à propos !... de rasfoit un vestit economist italian: carlo m. cipolla; mai precis, tractul privat despre "legile fundamentale ale prostiei omenesti" [Le leggi fondamentali della stupidità umana / The basic laws of human stupidity, Bologna 1988]; v., îndeosebi, legea 3-a: "a stupid person is a person who cause losses to another person or to a group of persons while himself deriving no gain and even possibly incurring losses"!)

  • Smaranda Dobrescu "a group of persons " se refera la v`o douaj` de milioane?

  • Adrian Rezus @ SD: cam... asa ceva (+/-)! 

  • Un Prospectiv .
    Citesc aici despre corabii scufundate si alte grozavenii. Nu cred ca se scufunda corabia gashtii Plesu inaintea Romaniei cum o stim si am apucat-o noi. Mai mult, Basescu e doar maurul ce va parasi scena imediat ce i se incheie actul. Oamenii gasht
    ii se vor lepada de Basescu in termanii urmatori: "Era cel mai mic rau din toate, insa iata pe urmatorul ce va duce Romania nustiuunde pe ideile noastre!" 

    Asa ca rumanii ar face bine sa inteleaga cauzele mai in amonte, chiar dincolo de gashca asta afurisita, care spre deosebire de naivii de noi, amagti cu Revista 22, au stiut dintotdeauna ca ras/plata la ce propovaduiau ei nu se lasa asteptata ca in cazul naivilor.

  • Alexandru Cosmin Codreanu Revin in discutii savante eliberat de lucruri concrete (refacut instalatie sanitara, logistica zugravit, etc). Poate acesta este motivul pentru care imi scapa relevanta exacta a raspusului dlui. Adrian Rezus la comentariul meu. Facand insa un efort de concentrare dupa niste pahare de vin proletare mi se pare extrem de simplista teza conform careia basescu este cauza raului. Nici macar teoria extinsa a manipularii opiniei publice erudte de catre nucleul de intelectuali de a Revista 22 nu ma convinge.

    Adica nu sunt eu de vina ca am fost atat de naiv, de credul, amagit si imbatat de promisiuni? Intr-o tara (RO) in care daca te duci la Politie sa reclami furtul portofelului ti se bate obrazul ca nu ai fost atent, pot eu sa fiu exonerat de lipsa vigilentei mele? 

    Orice roman sadea ramas acasa stie ca chiar daca esti un contribuabil disciplinat, sansele ca lipsa de vigilenta sa iti fie aparata de cei care sunt platiti sa o faca sunt minime.

    In aceste conditii ce scuze avem noi cand ne putem speranta in dreptatea europeana sau americana, entitati catre care nu contribuim, ci doar ne-au asumat statutul de slugi umile?

    Nu dl. Rezus, nu e Basescu de vina. Nu Un Prospectiv, nu Revista 22 a avut impactul necesar sa ma amageasca. Eu sunt de vina ca accept ca ei sa existe si sa fie ridicati pe soclul formatorilor eruditi de opinie. Si, cum gresala recunoscuta este pe jumatate iertata, sa mai torn un pahar. Maine voi lucra din nou la reconditionarea sediului IPDR si am nevoie de un moral ridicat.

  • Un Prospectiv .
    Domnule Rezus, desi Adrian s-ar potrivi mai bine mediului, am tot citit asteptand sa aflu eroarea de logica. N-am gasit o contra/demonstratie. Ceea ce ma face sa inteleg ca pot ajuta demersul meu discursiv daca o sa clarific lucrurile in sensul as
    ta: Consider gashca celor in discutie un fapt axiologic. 

    O interpretare functionala a cum se face ca ei opereaza impreuna fara ca neaparat sa conspire (desi la radacina lui, a conspira inseamna a respira acelasi aer, iar sensul nu este exlcusiv acela de complot) ar fi in ordine pentru cei cu anxietatea termenilor.

    Consider in cazul meu ca anonimatul este un mijloc deliberat de a pune ideile in prim plan. Cine va bate la usa, ii voi deschide. Cine ma va intreba dupa aceea, ii voi raspunde.

    P.S. Sper sa ne reintalnim virtual, cu valori adaugate.

  • Adrian Rezus @ SD: istoria despre volo si... îledei (de azi) e de aflat la 
    https://www.facebook.com/.../volo-îledeii.../810707718945553 -- dar nu cred sa fie lizibila decît pentru... "prieteni" (în sens FB)... so, if interested, get in touch!... 

  • Un Prospectiv .
    Alexandru Cosmin Codreanu "Nu Un Prospectiv, nu Revista 22 a avut impactul necesar sa ma amageasca. Eu sunt de vina ca accept ca ei sa existe si sa fie ridicati pe soclul formatorilor eruditi de opinie."


    Azi e usor sa spunem asa ceva, desi nu stiu cum se face ca nici macar acum pentru toti. Unii ar spune ca-i un caz de hindsight bias.

    Eu ma refer la epoca de hartie a societatii civile romanesti, cand abia se inventase revista/ziarul etc. Sa ne fi vazut cum infulecam 22-urile dela chioscuri--ba nu se ajungea hartia, ba nu era distributie etc. De fapt, primele semne alternative le-am vazut in Pasajul dela Universitate, la 7-10 zile dela caderea aluia... Ma rog, nu-i vina omului cand si unde se naste.

  • Adrian Rezus se "influlecau", à propos, si-n strainatate 22-urile, prin 90-91 si-un pic mai la vale! (ca sa ma laud: cred c-am fost printre primii abonati, "din afara" la 22 -- ba chiar si la românia literara! -- si nu eram defel singurul), GDS-ul era la mare cinste, cautam cu limba scoasa carti nou publicate-n românia, reviste, ziare etc. etc.; dup'aceea s-au mai rasuflat, s-au mai banalizat lucrurile, s-a raspîndit si web-ul...

  • Elena Agachi Smaranda Dobrescu, EXACT! Sa fim basisti asa, usor, ca o boare...fara ca vulgul sa o simta!

Niciun comentariu: