marți, 28 aprilie 2015


Excelent articol! Reiau câteva rânduri din material. „Svoboda este, probabil, cea mai mare provocare cu care se comfruntă evreii ucraineni astăzi“, a declarat preşedintele Comitetului Evreiesc din Ucraina,...
IONCOJA.RO

  • Un Prospectiv .
    As vrea sa cred ca dl. Coja se bazeaza si pe informatii, iar articolul sau e mai mult decat speculatie. Oricum, raman la primul paragraf:


    "Victoria Jane Nuland, reprezentant al Departamentului Statelor Unite, în calitatea ei de ad­junc­t pentru afaceri europene şi eurasiatice al Secretarului de Stat ame­rican John Kerry, a venit în control în Europa, în ianuarie 2014, ocazie cu care a efectuat o vizită şi în România, în perioada 10-11 ianuarie, fiind oficial montată asupra „justiţiei ro­mâ­ne“, în­tâlnindu-se însă numai cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul de ex­terne Titus Corlăţean, Victor Ponta ascunzându-se, acesta ştiind că Victoria Nuland veni­se pentru a dis­cuta unele cereri discrete faţă de public. Cererile ei se refereau, de fapt, la temele grele pe care le dădea României: poziţionarea României în problema Ucrainei, care trebuia, în opinia ei, să fie una anit-rusească şi de spijinire a manifestanţilor pro-eu­­ropeni; apoi sprijinirea politicii zonale a Israelului, vis-a-vis de Turcia.
    Teme greu de rezolvat, ascunse, pentru ochii presei, în spatele unei agende vagi: „discuţii cu oficiali[români] de rang înalt şi mem­bri ai societăţii civile, cu care va discuta des­pre relaţiile bila­terale, probleme re­gi­onale şi eforturile de consolidare a statului de drept“.
    Ponta avea să spună adevărul: „Eu ştiam care este subiectul prin­cipal şi de ce doamna subsecretar Nuland vine la Bucureşti. Este un su­biect important în relaţia România-SUA despre care am discutat şi la ul­ti­mul CSAT cu preşedintele Băsescu, cu şefii serviciilor [secrete], e un subiect care e nepublic, confidenţial şi despre care nu putem să dăm detalii în acest moment… Este un subiect care ţine de raporturile dintre România şi SUA, dar pe care l-am discutat şi-l vom discuta doar în CSAT, nu pot să dau niciun altfel de indicii… În rest s-a discutat despre su­biec­tele care erau importante“."

  • Josan Ion Cam aiurea sa citezi un individ precum Coja.

  • Mariuca Dinu Oare ce mai fac cei 3 000 mujahedini hotărâţi, care bat pasul pe loc, aşteptând să se bucure de ospitalitatea românească...

  • Un Prospectiv .
    Josan Ion, nu facem prea des/usor greseala de a elimina puncte de vedere din analiza situatiilor? Asa imi explic in plus cum se reduce discursul romanesc la doua specii neproductive, laudele si ocara. 


    Daca sursele acelui prim paragraf citat de mine sunt reale, nu doar din imaginatia unora, avem niste date in plus pentru elucidarea acelei vizite, intens mediatizate si controversate. In plus, putem aseza economic niste fapte intr-o inlantuire cauzala...

  • Carmen Rodikaa Coja - un personaj jenant ce, dupa parerea mea, nu are ce cauta pe pagina noastra...

  • Un Prospectiv .
    Carmen, sa nu confundam omul cu ce spune--asta in cazul in care ai intr-adevar un motiv sa-l consideri jenant pe Coja ca personaj. 


    Imi aduc aminte cum in anii '90 si eu vehiculam idei de-a gata despre CVT; totusi, am sa (te) intreb acum: Cate nu s-au adeverit din cele scrise de Vadim si, mai grav, de ce chestiile valide ridicate de el nu-s discutate nici in ziua de azi? 

    Cand atat de multe merg atat de rau in Romania, inclusiv si lucrurile simple din zona bun simtului, nu vad cum s-ar putea schimba ceva in bine fara a lua TOTUL in calcul. Undeva trebuie ca s-au introdus prea multe axiome in sistemul public de gandire, in spatele carora stau multe din sursele raului.

  • Adrian H. Todea Like politically correct thinking...care poate fi tot atat de daunatoare ca si dezinformarea.

Niciun comentariu: