duminică, 26 aprilie 2015


In perhaps the most pivotal address of the post-Soviet era, Russian President Vladimir Putin told the West to cut the bull on two decades of double standards...
RT.COM

  • Gavrila Ch Hai romani, curaj! Nu trebuie sa-i iubim, doar respect pentru o pozitie principiala ajunge la un asemenea discurs. Perversitatea morala, deseori afisata de liderii politici romani, nu pacaleste pe nimeni iar tratamentul la care suntem supusi apoi confirma ca nu prostim pe nimeni. Cu oarecare aplicatie am putea chiar sa ne recuperam Basarabia.

  • Un Prospectiv .
    Cine are ochi de citit sa citeasca, cine are ceva in cap sa gandeasca, cine-i cetatean sa vorbeasca!


    Din Romania citesc tot felul de mesaje, aproape toate de aceeasi natura: nu recunoastem, neconstitutional, incalcare etc. Ce ma intreb este daca acest cor are imaginea unui dirijor, impreuna cu presupusele capricii ale acestuia, cand se aplica in felul acesta SAU un papusar. Economia de gesturi s-ar impune.

    Scriu acesta si din senzatia ca suntem spectatorii unor ample procese de dezinformare, in care ne complacem si din cauza ca a privi realitatea obiectiv ar distruge niste utopii. Realitatea este ca geopolitica revine in prim plan, asta odata cu slabirea legaturilor in sistemul mondial, odata cu accentuarea Crizei.`

    ----------------------
    P.S. Atentie la 'guilt by association'/vinovatia prin asociere! A lucra cu alte texte decat cele venite pe canale 'aprobate' nu-i o crima cand aflam explicatii alternative mai economice. De exemplu, rusii au ajuns sa-si construisca un capital social fara a se chinui prea tare--e suficient daca spui si adevarul.

  • Smaranda Dobrescu Dreptul cetatenilor din Crimeia la auto-determinare, drepturile istorice ale Rusiei, interesele amandorura, faptele ce li se reproseaza in timp ce altele similare din partea americanilor sunt trecute cu vederea le putem constata si aprecia dupa gandirea proprie si informatiile la dispozitie, indiferent de animozitatea fata de rusi in care am crescut si trait.

  • Un Prospectiv .
    Smaranda, desigur ca-i vorba de o evaluare partinitoare--ca doar tinem cu ai nostri, numai ca la un timp ca asta responsabil ar fi altceva. Insa cred ca din perspectiva romaneasca alte lectii trebuiesc desprinse si actionat in consecinta. As vrea s
    a cred ca in spatele declaratiilor sunt miscari reale ce sa tina seama de aceste rearanjari. Acum gandesc si repet parte din textul unei postari de acum o zi sau doua:

    ---------------
    In the first of two days of meetings with the leaders of Poland, Estonia, Latvia, and Lithuania, Mr. Biden offered strong words and modest military and economic aid to shore up the NATO alliance and build solidarity in the face of the deepening crisis in Ukraine.
    To calm the waters, the vice president announced increased technical assistance to help modernize the Polish armed forces and additional joint military training. The United States has already sent an additional 12 F-16 fighter jets to an aviation detachment in Poland, as well as 10 more F-15’s to a NATO operation that polices the skies over the Baltic States.
    Iar Romania? Ramane cum s-a stabilit.
    But Mr. Biden announced no changes to the American missile defense system in Poland and Romania as a result of the crisis. He said it was on track and would be operational by 2018.
    ___________

    As intelege de ce Polonia inaintea Romaniei, insa balticii?! E ceva care-mi scapa, cand se vorbeste de Pactul Molotov-Ribbentrop, de ce nu-i inclusa si Moldova/Basarabia in discutie, odata cu balticii?

  • Smaranda Dobrescu In urma cu cateva zile ma intrebam si eu tot aici si tot in legatura cu aceste standarde diferite de tratament, in virtutea caror intelegeri vom evolua noi si poate Moldova mai departe? Cele de acum 25 ani sau altele recente?

  • Gheorghe Gradinaru Cred ca suntem la stadiul in care pentru a nu judeca gresit, a putea evalua corect situatia si identifca eventual posibile dezvoltari viitoare trebuiesc analizate cu prioritate declaratiile oficiale ale principalilor actori urmatee ventual de comentariile acelor analisti cunoscuti ca"explicatori " ai pozitiilor oficiale nu pentru ca ne convin ci pentru ca s-a ajuns in situatia in care nu solutiile cele mai bune se vor aplica ci acelea care convin in mod unilateral partilor implicate.Mai direct spus s-a temrinat vremea anlizelor si scenariilor se vor aplica solutii de forta( nu armata) care sunt la indemana fiecarei parti., pentru a obtine avantajPentru a nu se ajunge la razboi este necesara o anumita doza de predictibilitate sens in care vor fi lansate publicului pozitii oficiale.

  • Smaranda Dobrescu GG, vorba specialistului o citesc de doua ori!

Niciun comentariu: