marți, 28 aprilie 2015

In acest studiu revedem progresele in intelegerea determinantilor inflatiei din ecuatia Phillips neokeynesista. In linie cu aceste progrese am aratat ca politicile...
ECONOMIE.HOTNEWS.RO

  • Smaranda Dobrescu De la Keynes cunoastem ca daca intr-o perioada de criza inflatia si rata somajului depasesc o anumita valoare considerata normala, prima masura macro obligatorie este sa ajustezi rata somajului, prin scadere.

  • Un Prospectiv .
    Altul din ecosistemul neoliberal-Daianu?http://en.wikipedia.org/wiki/Lucian_Croitoru
    .

    Dar s-o iau dela capat. Nu stiam cine este, dar judecand dupa titlul lucrarii, am descarcat-o cu un acut sens de anticipare. Si am aflat ceva in sensul sumarizat de articolul pe HotNews: "Am arătat că dacă firmele identifică o anumită rată a șomajului - să spunem <Unor>- mai mare decât rata naturală a șomajului, care odată atinsă naște percepția generalizată că urmează vremuri bune, atunci creșterea economică se accelerează. Mai mult, dacă firmele au norme privind angajarea personalului auxiliar pe care le adoptă odată ce rata curentă a șomajului scade sub nivelul <Unor>, scăderea ratei șomajului se accelerează. "
    .
    Pai care-i acea rata naturala a somajului la cazul Romaniei? Dupa aceea unde-i pragul <Unor>? SAMD Una peste alta, generalitati de tip Wikipedia asamblate pretentios.
    .
    Eu astuia i-as spune doar atat: BNR trebuia sa aplice frane la dezvoltarea nesustenabila pre-Criza si sa nu permita credite in altceva decat LEI. Dupa declansarea Crizei, trebuia sa reduca ratele. Ce au facut ei? Judecand dupa jalea economica fara sfarsit la orizont in care e Romania nici nu trebuie sa mai raspund--contrariul!
    .
    De Tariceanu stiu ca a fost manechin, ma intreb daca Daianu&Croitoru...

Niciun comentariu: