marți, 28 aprilie 2015

BHL le promite ucrainenilor "Europa valorilor si a principiilor, nu Europa birocratilor". Zau? De unde? Europa nu stie cum sa scape de "hoardele/masele" de romani si de bulgari care "dau navala" (http://adevarul.ro/…/studentii-romani-marea-brit…/index.html). Ce vor face cu ucrainenii? Le va face Merkel austeritate? Eu le-as propune sa uneasca Ucraina cu Romania si Moldova sub conducerea inteleapta si anti-comunista a presedintelui Basescu, cel mai mare aparator al valorilor euro-atlantice de la Burebista incoace.
UE are nevoie - vampirica - de forta de munca tanara a Ucrainei. Asta e tot. Au nevoie de cineva care sa munceasca pentru pensionarii tarilor bogate din UE. Pentru BHL si alti baby boomers imbatraniti in afluenta. Pensionarii din Est trebuie sa piara, ca asa a dictat Merkel. Dar pensionarii vestici trebuie sa aiba muncitori tineri care sa-i duca in spate. Iata ce spune Timothy Garton Ash si ce se ascunde dincolo de frazele sforaitoare ale lui BHL:
"That outcome would obviously be good for Ukraine. Less obviously, it would be good for Europe. Look at the shifting balance of world power, and look at the demographic projections for western Europe's ageing population. We'll need those young Ukrainians sooner than you think, if we are to pay our pensions, maintain economic growth and defend our way of life in a post-western world."
http://www.theguardian.com/…/ukraine-europe-intervene-russia

  • Un Prospectiv .
    Vorbe, care spre deosebire de alte timpuri si locuri cad in urechi pline cu molozul Primaverilor Arabe, al extinderii coloniale in estul fost socialist, dezvaluirilor lui Snowman(sic!), falimentului acestui tip de capitalism.


    Suedezii tocmai ce au fost pusi sa se intrebe public daca UE nu s-a dus cu mana prea goala la acest val de extindere, daca UE nu trebuia sa dea mai mult dela ea. Asta probabil si pe fondul la cat de mult s-a dat Romaniei, dar cat de putin s-a luat in fapt. 

    Ma bucur ca acest Ash inca le spune pe nume...

  • Smaranda Dobrescu Cei mai convenabili lucratori pentru Uniunea Europeana sunt noneuropenii . Acestia lucreaza la salarii mici fortand scaderea salariilor si la cei autohtoni si in plus, mai ales in plus, platesc contributii pentru pensii care nu le sunt recunoscute drept stagii de cotizare dupa ce parasesc tara respectiva. Astfel , aceasta nu plateste nimic la pensie lucratorului pentru aceste contributii incasate si directionate spre proprii pensionari. Asa ca nu m-ar mira sa le ofere ucrainienilor viza si drept de munca fara sa devina membri, macar pentru o buna bucata de timp. Esticilor europeni sunt obligati sa le recunoasca stagiile de cotizare la pensie si sa le vireze obligatoriu banii conform principiului portabuilitatii drepturilor de asigurari sociale intre tarile UE. Smecherie!

Niciun comentariu: