vineri, 1 mai 2015

Laura Codruța Kovesi dixit.
”În 2014, numărul persoanelor trimise în judecată de DNA s-a triplat față de anul 2006, iar cel al condamnărilor a crescut de 7 ori. Au
fost, deja condamnați un fost prim-ministru, șase miniștri, 15
deputați și 5 senatori, a adăugat procurorul-șef al DNA. În ultimii
șapte ani au fost trimiși în judecată 110 magistrați...”
Informația asta din coadă nu face topul știrilor, nu!? Parlamentul e ținta preferată, deși majoritatea parlamentarilor vizați a primit condamnări pentru fapte ce aveau puțină legătură cu mandatul parlamentar (sau chiar deloc). Sunt sigură că Becali, Mora și alții ca ei intră la numărătoarea de mai sus. Oare magistrații sunt trimiși în judecată pentru seducere sau pentru viteză excesivă!? Mă întreb... Condamnările numeroase ale acestora au fost sărite din statistică...
Post scriptum
Aș fi evitat asemenea comentarii dacă nu am asista la o campanie generalizată de blamare, fără nicio deosebire, a parlamentului; nu a unuia sau a altuia dintre membrii trecători, căci sunt destui care merită critici și chiar mai mult; asistăm la o campanie de denigrare a instituției fundamentale a democrației în sine. Din ce în ce mai des, ni se spune că democrația e proastă și de vină iar capitalismul bun.
Asta se întâmplă în timp ce în alte părți se încearcă salvarea cu orice preț a democrației, ameliorarea procedurilor, deschiderea spre democrația participativă, etc. La alții, relele societății sunt generate de lipsa democrației și adoptarea deciziilor în alte instanțe (vedeți criticaTroicăi europeane, de exemplu). La noi, e mereu invers. Lupta împotriva corupției - care este un rău și afectează negativ societatea - a devenit lupta împotriva parlamentului.
Cetățenii, nemulțumiți de atâtea lucruri, nu realizează că ei sunt cei înjurați. Dacă reprezentanții poporului nu-l reprezintă cum trebuie, atunci poporul trebuie să fie conștient de asta și să aleagă alții mai buni, mai potriviți, nu să se privească în oglindă și să se scuipe. Căci, da, parlamentul - așa cum e, nu cum ni l-am dori - e oglinda unei societăți!


  •  Gabi Cretu· 
    ”Putem vorbi de ridicarea MCV când Parlamentul va admite cererile de ridicare a imunităţii”. Laura Codruta Kovesi

    Șefa unei instituții publice importante nu ar trebui să citească Constituția înainte de a vorbi!? Mai ales într-un parlament precum cel european!? Sau vrea să mă acuze pentru că am opinii sau întrucât, conform autorității conferite de Constituție și în baza votului cetățenilor, decid asupra legilor!? E singura imunitate pe care o am... frown emoticon
    ARTICOLUL 72
    (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
    (2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
    (3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

  • Viorel Straoanu Parlamentul e oglinda noastra,a societatii, cum bine spuneti.Pe cale de consecinta DNA e oglinda Parlamentului iar baschetbalista e cea care merge cu ea la fiecare .E un cerc vicios : daca norodul alege prost ,alesii norodului aleg si mai prost.

  • Prospectiv A-z .
    Se pot spune multe despre M10. Eu spun doar ca este agent neocolonial. Cei care-i dau intr-una cu justitia sunt pe alta lume, una in care Pamantul inca este centrul universului.


    http://www.cotidianul.ro/macovei-dixit-mcv-sa-se.../
    Macovei dixit: MCV să se prelungească
    COTIDIANUL.RO

  • Gabi Cretu Problema nu este ca ei spun, fac lobby pe lângă parlamentari in apărarea intereselor corporațiilor din tarile respective. Problema este prea marea sensibilitate la asemenea rugăminti a unora... Si nu e vorba de corupție; e vorba de lipsa de încredere in autoritatea parlamentului, de credința ca aceasta tara este salvata, nu exploatata, de investitorul străin...

  • Mihai Ion Turcu Doamna Cretu, recunoscand ignoranta mea in materie financiara si economica, Romania din pacate nu poate fi nici neitra nici autarhica.In 1990 cu efortul national de 5o de ani, Romania, pentru standardele noastre, avea destule pentru a fiinta. Nu trebuia sa fie salvata de nimeni. Ce noi am vrut a fost desprinderea de regimul totalitar, si siguranta ca nu va fi reconstituit, drept care am fost pripit de acord sa aderem la NATO si UE in aceasta ordine. Ruina Romaniei vine exact din aceasta aderare total in avantajul capitalului strain si interesului de piata al companiilor straine. rezulta a fi fals ca cineva a dorit sa aduca Romania la standardele occidentale din milosardie sau mai inteligent in interesul contructului european. Avem in clar felul de politica al RFG fata de RDG la reunificare. Un scandal, si in cauza erau germani de germani, unii care au avut nenorocul ca dupa infringerea Germaniei sa intre sub ocupatie sovietica si in sistemul satelitilor URSS, fiind dintre statele cu acest statut unul foarte solid economic. Occidentul ne trateaza ca Hintergarten conditie in care am intrat cu arme si bagaje ramanand si fara arme si fara bagaje.

  • Gavrila Ch Ce ma dezgusta cand o ascult pe aceasta parasutata intr-un post asa de mare pentru inaltimea sa este nota vadit stackhanovista a 'realizarilor' institutiei ce cu dezonor o conduce - auzi dom'le recolta: un prim-ministru, doi-trei ministri etc, de parca ar trebui sa se mandreasca cu cifrele ei. Sa nu mai spun cat de tras de par a fost cazul Nastase, ce se constituie retrospectiv diamantul desemnat de nedoamna in centrul coroanei de spini faurit de statul de drepti. N-are bun-simt, -gust si nu-s sigur nici de IQ -ul ei.

Niciun comentariu: