marți, 28 aprilie 2015

Daca s-ar ajunge sa-l si ia acest premiu ar fi un semn de speranta!
A Norwegian member of parliament nominated former U.S. National Security Agency contractor Edward Snowden for the 2014 Nobel Peace Prize on...
NEWS.YAHOO.COM

  • Gheorghe Gradinaru Nu cred ca are sanse sa ia acest premiu.Iar legat de "speranta" daca ati avut in vedere , ideea ca actiunea acestuia a contribuit la o lume mai sigura/buna cred ca este o iluzie.Am in vedere reactiile la nivel insitutional din SUA cit si din alte tari europene vis a vis de culegerea de informatii.

  • Smaranda Dobrescu Speranta ne face pe noi mai buni, altfel ne blazam si acceptam toate vexatiunile din jur fara cea mai mica oponenta. Mai sper ca norvegienii nu datoreaza la capitolul Nobel prea multe explicatii celor care-l vaneaza pe Snowden.

  • Un Prospectiv .
    GG, Obama pentru ce a luat acelasi premiu?


    In caz ca i se va acorda lui Snowden, il voi citi ca un semnal de genul, 'cu asa ceva nu suntem de acord'.

  • Smaranda Dobrescu Cand a luat premiul nu se repezise inca la Siria si nu se cunostea anvergura spionajului. Daca Snowden ar lua premiul este ca si cumi i l-ar cere norvegienii inapoi lui Obama

  • Gheorghe Gradinaru Obama a luat premiu pentru ca este presedintele SUA si nu ca a meritat aceasta distinctie.Intradevar daca se va merge pe ideea ca " asa nu mai merge" ar fi o o sansa.Eu insa imi mentin pronosticul.

  • Un Prospectiv .
    GG, nu ma pot pronunta asupra pronosticului, dar chiar si asa semnalul catre americani a fost deja trimis--si primit, as adauga, tinand cont intra-devar de modificarile institutionale.


    Si Bush a fost presedinte si nu s-a gandit careva sa-i acorde premiul, ci dimpotriva! De fapt, cred ca lumea buna se saturase de neoconismele canalizate de Bush in politica externa...

  • Gheorghe Gradinaru Legat de pronostic-nu cunosc in istoria respectiva ca premiul sa fie decernat unui personaj din serviciile secrete care pe deasupra este si controversat( uni il acuza de spionaj alti spun ca este erou) iar SUA are interese majore sa se opuna.

  • Un Prospectiv .
    GG, multumesc pentru explicatie, care nu-i lipsita de sens. Traim insa intr-o lume in schimbare, asa ca din multiplele sensuri, numai timpul il va alege pe cel bun.

  • Gheorghe Gradinaru Daca s-a inteles ca nu as saluta o asemenea alegere este o greseala. Eu mi-am manifestat doar scepticismul fata de o asemenea schimbare in aceasta perioada.

  • Un Prospectiv .
    GG, Honi soit qui mal y pense.

Niciun comentariu: