marți, 28 aprilie 2015

Traian Băsescu a recunoscut că a promulgat un Cod Penal cu erori. Greseala si-o asuma dupa patru ani. Cei care l-au promovat au fost fostul Ministru al Justitiei si PDL. Lasand la o parte ideea principala de altfel daca prinderea infractorilor trebuie facuta cu probe majoritar bazate pe interceptari, pe generalizarea interceptarilor, ramane intrebarea pe cine incrimineaza acum seful statului? Cunoscatorii au inteles si-l arata cu degetul pe Predoiu, viitorul candidat la presedentie al PD-l, inamicul de dreapta al Miscarii Populare. Nimic nu mai e ce pare a fi in tara noastra!

  • Gheorghe Gradinaru Dar daca il acuza pe Ponta( daca nu da OG) ca sprijina coruptii faptul ca el timp de 4 ani nu a facut nimnic pentru remediere inseamna ca a sustinut coruptia?

  • Smaranda Dobrescu Cu "onestitate" s-a scos din culpa prin "asumarea"propriei erori. In rest, daca pe langa acuza la adresa lui Predoiu, il mai ciupeste si pe Ponta, se cheama ca lucrurile pica bine si noii adepti ai miscarii populare, unii la lumina altii disimulati sub alte lozinci castigatoare vor inetelege subiectul.

  • Smaranda Dobrescu Daca ar fi sa invocam CCR, intr-un caz de exceptie de neconstitutionalitate al vechiului cod penal cu referire exact la acest articol in discutie, aceasta s-a pronuntat ca sunt ilegale interceptarile si inregistrarile unor persoane fata de care nu s-a inceput urmarirea penala In acest caz era imperios necesara armonizarea prevederilor noului Cpp cu decizia CCR. Daca dorim sa ne situam in zona jurisprudentei CCR.

  • Un Prospectiv .
    Fara sa stiu detaliile tehnice ale acestor discutii am sa spun doua lucruri:


    1) Niciun guvern nu va renunta la capabilitatea de a a asculta TOTUL;
    2) Tocmai din cauza de nr. 1 de mai sus, orice cod penal ar trebui sa contina o posibilitate pentru invinuitul din greseala sa se disculpe SI/SAU limite clare de aplicabilitate.

    Intr-adevar, in numele luptei impotriva terorismului (in Vest) sau a coruptiei (in Romania), observam ca totul se asculta. Numai ca este absolut impotriva democratiei cand ce se asculta este instrumentat politic. In SUA, exista exemplul lui Eliot Spitzer (http://en.wikipedia.org/wiki/Eliot_Spitzer), iar in Romania observ exemplul Nastase de condamnari de acest gen. Spitzer, de exemplu, incepuse sa faca ceea ce niciuna din multele agentii federale erau presupuse sa faca--protectia cetateanului investitor in fatza rapacitatii sectorului financiar.

    Daca ar fi sa iau in serios lupta impotriva coruptiei din Romania, am vedea un dosar instrumentat cum trebuie impotriva lui Nastase, nu unul in care asazisul corp delict (dolarii americani) pica la examinare. In acelasi timp, am vedea in boxa acuzarii si pedelistii cei grei.

Niciun comentariu: