marți, 28 aprilie 2015



  • Un Prospectiv .
    Mai degraba, din ciclul Propaganda. Odata, observ ca sunt prezentate doar argumente dintr-o singura perspectiva. Apoi, din moment ce viziunea neoliberala a imperiilor de apa a atins stadiul globalizarii, ce poate face Britania de una singura? 


    Ma rog, Britania isi va vedea in continuare de treaba, in pofida acetsor zgomote. Ce treaba au romanii cu povestea asta?

  • Smaranda Dobrescu Romanii au aceeasi treaba ca si britanicii: acestora li s-a spus clar in 1975 ca adera la o comunitate economica iar romanilor in 2007 ca se integreaza intr-o uniune monetara. Primii mai tarziu, urmatorii mai devreme decat se asteptau au realizat ca UE este mult mai mult decat atat. (in bine sau in rau, depinde de optica fiecaruia)

  • Un Prospectiv .
    Nu mai eram de fatza sa stiu ce li s-a spus romanilor in(ainte de) 2007, dar vaicareala britanica imi apare ca ipocrizie... 


    Acum, in spiritul extinderii spatiului discursiv pe romaneste, pot lua o asemenea vaicareala cu titlu de inventar. Si cam atat. UE devine repede un proiect de realpolitik.

    Revenind la romani, zarurile au fost aruncate. Sarcina e a gasi un loc mai in fatza.

Niciun comentariu: