marți, 28 aprilie 2015

  Europa Liberă: Doamnă Gabanyi, ce semnal a dat această vizită la București a adjunctei secretarului de stat american?   Anneli Ute Gabanyi: „Semnalul a fost intenționat să fi...
EUROPALIBERA.ORG|BY VALENTINA URSU

  • Carmen Rodikaa Tineti minte ca si eu am spus acelasi lucru? 

  • Un Prospectiv .
    M-ai facut curios, Carmen Rodikaa.

  • Un Prospectiv .
    Obiectivitatea conferita de asemenea pedigree "Born in Bucharest to a Transylvanian Saxon family of partly Hungarian heritage" este pe alocuri evidenta. 


    Maghiarii au fost printre neromanii carora li s-a incredintat interpretarea situatiei din Romania pe limbile anglo-si-saxonilor. "she became an analyst for Radio Free Europe (1969); she was head of the station's Romanian Research Section until 1987." Aici avem o mostra: "imaginea României și prin discuțiile care se duc în momentul de față, în legătură cu cei care presupun că nu vor veni, dar despre care se spune că vor veni să lucreze în Germania și să colecteze niște plăți sociale, imaginea României nu este bună și câteodată, într-adevăr, este explicat pentru că politica României, politica externă, politica regională este contradictorie. Cum să înțelegem noi, de exemplu, politica României de respingere a eforturilor Ungariei de a încerca să influențeze soarta minorității, într-un fel, care este clar inacceptabil, din punct de vedere european, din punct de vedere al dreptului internațional?"

    Iata totusi ca aflam ceva: "Cert este că singurul moment în care ar fi fost posibilă unirea României cu Republica Moldova, rămasă după destrămarea, dar imediat după destrămarea Uniunii Sovietice, ar fi fost chiar momentul august 1991, momentul în care Republica Moldova ar fi putut să adere, fiind într-un vacuum politic, să adere la România, dar exact acest lucru nu s-a făcut, în acel moment. Pentru că, în acel moment, noua putere din România, ieșită din revoluția română din 1989, a fost adusă acolo de Est și de către Vest, exact pentru ca să nu se pună problema Basarabiei, să nu se pună problema unirii. Și România, după cum știm, acel guvern de atunci, guvernul FSN, FSN-ul din care făcea, de altfel, parte și actualul președinte…”

    Nu stiu altii cum citesc povestea asta, dar eu o iau ca o bataie din picior.

  • Gavrila Ch tipele astea ne tot omoara de buna vreme; mai tineti minte pe Barre, a carui sotie era nagyun sep/cam asa si-au castigat influenta/apoi a venit gulasul

  • Carmen Rodikaa Un Prospectiv: Din prima zi dl Gradinaru Gheorghe a pus intrebarea "de ce a venit dna Nuland" iar eu am raspuns cam asa: pentru a-l avertiza pe Basescu in legatura cu discursul despre Unire. Si am mai spus atunci ca Basescu vrea in acest fel sa faca promovare (in Rep. Moldova, unde il iubesc destui) pentru Miscarea Populara (si ca probabil acesta a fost motivul pentru care au ales un basarabean ca presedinte al partidului) - in timp ce SUA au cu totul alta strategie pentru Rep. Moldova, in care unirea nu are ce cauta.

  • Un Prospectiv .
    Admirabila analiza, Carmen Rodikaa


    Ce si cum crezi ca ar TREBUIE sa se intample?

Niciun comentariu: