marți, 28 aprilie 2015

BLOG.PROSPECTIV.ORG|BY SMARANDA DOBRESCU

  • Un Prospectiv As spune doar ca mai orice extindere a devenit un joc foarte delicat dupa ce aspirantii vor fi facut analiza cost-beneficii a celor mai recenti membri, mai ales cei din 2007. Romania ar putea la un moment ca acesta sa renegocieze de pe pozitia celeia care a platit mult mai mult decat a primit, incluzand aici capitalul social pre- si post-aderare. 

  • Smaranda Dobrescu Sunt de inteles si aspiratiile tarilor estice aflate intre atractia Uniunii vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, intre obtinerea de resurse naturale la preturi avantajoase si pe de alta parte intre dorinta adoptarii valorilor europene ce tin de statul de drept si calatoriile si munca in occident.

  • Un Prospectiv Care or mai fi valorile europene dupa experienta din ultimii 5 ani? Prima data intinzi covorul rosu pentru libian, dupa care-l dai la sacali. Ignori vointa democratica a unui popor pentru a-ti impune oamenii si politicile tale. Corupi sensul de directie morala cu asazisele fonduri de coeziune si dezvoltare, dupa care ridici niste bariere de netrecut spre accesarea lor--vezi in sensul asta si un articol mai vechi pe Cotidianul al prietenului Mircea Platon. Si am putea continua.

    Cat despre calatorii si munca in occident, bag de seama ca ucrainienii cel putin n-au observat efectele devastatoare la economia romaneasca a plecarii fortei de munca. Stiu, se pot mentiona redeventele, dar alea au tinut scamatoria in picioare, n-au fost un element de sustenabilitate.

  • Un Prospectiv http://fam.ag/16NbX08

  • Smaranda Dobrescu I don`t agree the main conclusion of the article: Ukraine would be a very different -- and far more stable -- place if it signs the EU agreement. Stable does it means economic stable or security stable? EU isn`t a security union able to provide security to others. May be NATO could be. The long and repeated discussions between the proper deliver of security NATO and Ukraine- proved to be completely unsuccessful.

Niciun comentariu: