marți, 28 aprilie 2015

Ioana Petrescu, ministra de finante


Improspatarea garniturii de ministri (ca tot ne-am mai saturat de cei vechi) are loc de data aceasta cu aportul cel mai proaspat al grupei mici: ministrul finantelor nu depaseste frumoasa varsta de 34 ani. Oare o mai fi ramas vreun secretar de stat mai vechi care sa stie unde sunt cheile de la Trezorerie ?(A nu se intelege ca nu apreciez consilierele Primului Ministru!)

  • Un Prospectiv .
    Imi amintesc foarte bine ca remarcam la numirea Ioanei Petrescu, de catre un premier social democrat in pozitia de consilier, faptul ca ea s-a format si activat in cercuri de... Dreapta. 


    Ma bucur totusi ca la Finante e cineva care in teorie e tehnic, ii doresc Ioanei tot succesul profesional din lume in noua sa pozitie!

    Iata si o ilustratie de dinamica socio-profesionala: "Victor Ponta despre Ioana Petrescu: A participat la o intalnire pe teme economice cu PDL si i-a tinut o lectie de economie aplicata domnului Ialomitianu care m-a uns pe suflet." 

    http://media.hotnews.ro/.../document-2014-03-3-16723193-0...

  • Un Prospectiv .

    Nu ma convinge cu cresterea taxelor la carburanti--ma intreb din ce-i fi facut Ialomitianu de si-a luat dela Ioana lectia de economie APLICATA. Dupa cum nu vad nici relatia dintre reducere CAS si reducerea evaziunii fiscale--zona unde Ioana a activ
    at stiintific.

    Interesant dela minutul 9, unde discutia devine despre acordul din 2009 cu FMI...

    Ioana e prea [...] pentru a justifica economic potlogariile politice, chiar cand acestea sunt tot economice la oarece origine.

    https://www.youtube.com/watch...

  • Smaranda Dobrescu M-am uitat la jumatate din discutia Ioanei. Din cele esentiale nu stie:
    1. Piata nu functioneaza decat intr-o mica masura in Romania. Numarul de utilizatori de taxi este constant indiferent de pretul pe KM.Pretul de 1,99 a mai fost si lumea a folosit i
    n aceeasi masura taxiul. Sunt si multe alte exemple.
    2. Reducerea unei taxe din interiorul unui produs nu influenteaza pretul decat inr-o mica masura, efect care dispare in timp. Un exemplu: In 2000 s-a desfiintat taxa producatorilor si prelucratorilor de produse agricole care mergea la fondul de pensii pentru agricultori. Niciun pret (sondaje) nu s-a micsorat pe piata. Acum cateva luni s-a redus TVA la paine. Preturile au revenit dupa o luna la loc, fara inflatie prezenta regasibila., etc. Deci, teoria nu o va ajuta, o va incurca, o va face sa piarda timp cu masuri clasice dar neaplicabile. Imi pare sincer rau!

  • Un Prospectiv .
    Ce drum greu o sa mai aiba!


    "S-a dovedit, în ultimii 10 ani, că oamenii tineri sunt la fel de periculoşi ca dinozaurii politicii. Cu o uşurinţă şi flexibilitate uimitoare, aceştia devin nişte instrumente pentru cei mai versaţi în politică. Sunt nişte faţete ideale, care - din loialitate faţă de cei care pasămite le-au dat o şansă - pun în aplicare mult mai acerb şi mai neînduplecat ordinele." Adriana vorbeste desigur din experienta de familie... Nu c'ar fi neadevarat ce zice acolo, dar ma intreb cine i-o fi acoperit oglinda.

    http://adevarul.ro/.../prostia-doare-tara-1.../index.html

  • Un Prospectiv .

    Daca te sprijina unul ca Zgonea, in cuvintele lui... 


    "Dacă i-a nominalizat Victor Ponta şi noi îi susţinem, cred că PSD e pregătit. Din păcate, celelalte partide nu au fost pregătite. E o schimbare de paradigmă pe care toţi politicienii trebuie să o înţeleagă: e momentul în care îi alegem pe cei mai buni pe funcţii, nu pe cei pe care îi vrem noi", a spus Zgonea.

    Acesta a mai spus că PSD aduce un suflu nou în politică susţinând miniştri care "nu sunt viciaţi de anumitre relaţii şi de o anumită apartenenţă la un grup".

    "Ei vor gândi pragmatic, în intersul statului român. E un semnal că PSD are încredere într-o generaţie care a depăşit bariere, a câştigat respect în zona privată, unde jocurile nu se fac pe prietenii. E un smenal pentru tinerii care au finalizat anumite facultăţi cu efortul familiei, care sunt cu un IQ ridicat şi care pot să aducă valoare adăugată Guvernului României. E un semnal pentru generaţia tânără: Victor Ponta, Guvernul PSD, Guvernul USD investeşte în tineri", a spus Zgonea.

Niciun comentariu: