marți, 28 aprilie 2015

Ce se mai agita basistii cu semnificatiile venirii, sederii si plecarii intre, printre si dintre noi a dnei Nuland. Si mai ales cu disparitia lui Ponta. 
Sunt doua lucruri pe care nu le spun baietii:
1. Abia a vizitat Romania prim-ministrul Chinei. Ponta s-a intalnit cu el. Poate chinezii au dat mai mult (decat asigurari si lectii).
2. Ponta ar fi trebuit sa o intampine pe Nuland doar pentru a o intreba deschis cum isi permite SUA sa isi spioneze aliatii. Hei, baietii basisti de prin Washington si Virginia, se aude? Nu ati comentat nimic despre scandalul NSA.

  • Un Prospectiv .
    Doar istoria ne va da cheia acestei vizite. 
    .

    1) Chinezii dau TUTUROR celor care pot folosi banii. Acum cel mult 2 saptamani citesc de $4 miliarde infuzie de capital in Peugeot si planuita investitie de $5 miliarde in capacitati energetice nucleare in... Pakistan. 
    .
    Acum, ce bancher vestic ar investi in Pakistan? Instabilitate, regim militar, probleme cu pashtunii la granita cu Afganistanul, probleme cu India si lista poate continua pana cand unul mai direct ti-ar spune: Ce dom'ne, esti tampit s-arunci banii acolo?! 
    .
    Bancherii vestici nu mai stiu/pot decat a specula, altfel Romania ar fi fost tzinta nr. 1 pentru investitii. Chinezii au clar hartii de recliclat, dispusi sa bage oriunde exista absorbtie.
    .
    2) Cei din pozitia lui Ponta si Nuland nu vor discuta vreodata de chestiile alea. Cu 'civilii' so/c(i)etatii e altceva. E de datoria lor macar sa bata obrazul daca nu sa traga faptasul de maneca.

Niciun comentariu: