marți, 28 aprilie 2015

Marius Balos: Tony Blair aduce niște îngrijorări legitime la adresa Partidului Laburist. După ce Ed Miliband a decretat moartea conceptului the ''New Labour'', partidul îmbrățișează tot mai des în ultima vreme un discurs cu puternice accente populiste din arsenalul socialismului radical, probabil inspirat din retorica PS francez. Partidul Laburist a fost, în ultimele două decenii, alături de SPD-ul german, un stîlp al social-democrației moderate, lucide, branșate la realitățile timpului. Dacă PL alunecă pe panta demagogiei iresponsabile întreaga Stîngă europeană riscă să sufere mutații imprevizibile.
http://www.express.co.uk/…/Don-t-take-Labour-to-the-Left-Bl…
TONY Blair has delivered a stark warning to Labour leader Ed Miliband about the electoral dangers of turning the party back into a Left-wing protest movement.
EXPRESS.CO.UK|BY MARTYN BROWN

  • Smaranda Dobrescu Marius, ai spus corect in postarea de pe wallul tau ca educatia si ingrijirea sanatatii sunt prioritati actuale ale stangii. In acelasi timp stanga romaneasca cel putin ar trebui sa lupte ca aceste doua domenii vitale pentru calitatea vietii romanilor sa nu se privatizeze usor-usor asa cum se intampla cu rezultate nimicitoare pentru o populatie care in procent de 40% traieste sub pragul de saracie. Stanga trebuie sa lupte in continuare pentru pastrarea modelului social asumat adica pentru diminuarea inegalitatilor (tradu inechitatilor) din societate, in special prin apropierea veniturilor care cunosc un ambitus din ce in ce mai mare, adica reflecta polarizarea societatii. Pentru asta e necesar sa impuna cat timp este lla guvernare o impozitare progresiva in cadrul pietei muncii progresive, economiei progresive, societatii progresive, ultime concepte ale stangii democrate sufocate de atot puternicul capital care dicteaza ideologii, orientari de politica externa, destine, tot. De altfel Blair si Schroeder s-a dovedit in timp ca au deviat destul de mult de;la idea de echitate sociala si solidaritate prin punerea in aplicare a celei de-a treia cai, deschizand larg usile intereselor pietei de capital si fortand responzabilizarea individului in directii in care nu orice individ chiar rasfatat de destin, reuseste.

  • Gavrila Ch Blair a compromis multe din castigurile statului social. A privatizat cu frenezie tot ce-a putut fi vandut, iar cetateanul englez sufera din cauza scaderii calitatii si accesibilitatii serviciilor ce altadate erau publice/caile ferate sunt un exemplu elocvent, ele inregistrand semnificativ mai multe accidente majore, preturi mult mai mari si degradarea echipamentelor. Accesul la invatamantul superior a devenit mai greu in timpul lui-toate masuri regresive si greu de redresat in climatul politic actual.

Niciun comentariu: