marți, 28 aprilie 2015

În Ucraina se înregistrează astăzi eșecul politicii externe a UE (de altfel cvasi-inexistentă) dar și al Poloniei care și-a asumat misiunea de a acționa în numele unei viziuni europene butaforice, încercând fără succes să promoveze, în realitate, o viziune izvorâtă din experiența geo-strategică proprie. În cele din urmă, acordul dintre guvernul și opoziția ucrainene s-a realizat nu prin medierea UE (deși eforturile diplomatice europene nu au lipsit) ci prin intervenția Germaniei și Rusiei.
Admir Germania și iubesc Rusia. Nu admir și nu iubesc pactele dintre Germania și Rusia încheiate...
ADRIANSEVERIN.COM

  • Smaranda Dobrescu De fapt, AS cere UE sa puna in practica ceea ce aceasta a declarat destul de mult timp, mai mult sau mai putin convingator: Aderarea si integrarea Ucrainei, fapt care nu in subsidiar ci chiar in principal ne-ar servi si inoua.

  • Carmen Rodikaa Nu m-am lamurit, in esenta care a fost interventia Rusiei? Ma refer la sensul de 'influenta pozitiva' al termenului, caci in realitate, de la Rusia (prin reprezentanti) am auzit doar amenintari .....

  • Smaranda Dobrescu Carmen, sunt departe de a fi capabila sa expun pareri personale in acest ghem incurcat. Ce am prezentat, inclusiv preambulul ii apartin lui AS. Este o parere pe care o vom digera probabil impreuna cu altele. E totusi teribil cata mistificare exista in acest subiect fierbinte pentru ei, pentru noi.

  • Un Prospectiv .
    Severin lasa cateva intrebari neraspunse, desi construieste un sens de asteptare pe masura cu cititorii:


    Cum ar fi aratat si ce ar fi facut diferit o Romanie 'pregatita'? 
    De ce nu poate Ucraina sa apartina simultan la structurile UE si Eurasiatice?!
    Daca intelegerea-i numai ruso-germana, de ce astepta toata lumea bani americani/FMI?

Niciun comentariu: