vineri, 1 mai 2015


Sunt Rusia si China cheia pentru salvarea Greciei?
Moscova este dispusa sa ajute financiar Grecia, fiind gata sa plateasca miliarde...
ZIARE.COM

  • Prospectiv A-z .
    Nu cred, dar asta nu inseamna ca grecii nu pot sa incerce.

  • Cristi Rcm Forteaza, ca de obicei in ultima perioada, mana UE.

  • Prospectiv A-z .
    Vrand-nevrand, grecii sunt pionierii reemanciparii natiunilor de sub blocuri. Cei care nu-s in blocul european n-au decat sa arate ca o astfel de emancipare se poate face cu succes. Ceilalti au majoritatea parghiilor in maini.


    Grecia trebuia sa fie asistata de catre Germania-Franta in a intra intr-un faliment controlat, la inceperea problemei. Logica germana s-a alterat, pe de-o parte, de departarea sa de la destinul european, pe de alta, de la financializare, acest *minunat cadou* facut lumii de capitalism in ultima sa faza.

  • Alexandru Botu Stiti ce zicea un oarecare?.Zicea: Fara Rusia UE se prabuseste prin birocratie si autosuficienta. Rusia o trezeste la realitate. Sa-l credem?

  • Prospectiv A-z .
    Domnule Botu, cred ca e un alt fel de a spune ca dupa infulecarea Früstück-ului Estic, schema Ponzi EUropeana are nevoie de un obiectiv cu adevarat (estic) pe masura ambitiilor. 


    Rusia trezeste multe entitati la realitate, se pare ca rusii nu stiu altceva si cred ca asta e o consecinta a marimii pe mai multe dimensiuni (ca si in cazul SUA sau China). Blocurile (Ponzi) sunt imaginare.

    Cred ca ce isterizeaza *post-modernizatii* este excesul de realism cu care abordeaza rusii problema. Rusii insisi par a fi incurcati de incapacitatea lor de a proiecta eficient un bloc propriu...

  • Alexandru Botu Domnule Prospectiv A-z,Mult prea interesanta afirmatia: "Rusii insisi par a fi incurcati de incapacitatea lor de a proiecta eficient un bloc propriu..." 
    Acum incerc doar sa o inteleg, nu intru la comentarii. Un singur lucru pare ca s-ar putea spune, totusi; cei mari nu au nevoie sa proiecteze, ei doar ii executa pe ceilalti.

  • Prospectiv A-z .
    Observati, va rog, si calificativul, *eficient*. 


    Dupa mine, ca veni vorba, dela Clinton incoace, SUA pare a fi uitat/ignorat acest detaliu, executiile fiind din ce in ce mai... costisitoare. 

    De unde mai gaseste Vestul gugustiuci ca cei din Est sa se puna de unii singuri pe tava? Pana si ucrainienii s-au prins.

  • Alexandru Botu Inseamna ca problema unora este ca ucrainienii sa nu se intelega cumva cu rusii, asa cum dau semne evidente ca incep sa o faca...

  • Prospectiv A-z .
    Ucrainienii s-au inteles dintotdeauna cu rusii, doar sunt cam una si aceeasi (mai cu seama in partea estica). Problema este cand minoritatea dela putere prinde gustul arbitrajului. Deocamdata, Vestul a prevalat, dar sa ne aducem aminte cat a durat 
    si chipesul ala in Georgia...

    Nu poti merge prea mult impotriva fundamentalelor, te costa mai mult decat face. Cred ca toti stiu asta, nu toti au aceleasi obiective/orare.

Niciun comentariu: