marți, 28 aprilie 2015

ie trecut de 50%. După cum într-o întreprindere sau într-o bancă un capitalist nu poate dicta dacă nu are un pachet de acţiuni de minimum 51%, tot astfel şi o ţară nu poate fi considerată ca ieşită din starea de semi-colonialitate dacă nu are un capital bancaro-industrial autonom”.
"Politicianul semi-colonial se caracterizează prin răţoială şi neputinţă. Neputinţa este starea se colonialitate, iar răţoiala este expresia unei puteri castrate. Politicianul semi-colonial are ceva de biciclist: spinare curbată şi picioare energice, cu pulpe dezvoltate adică servil faţă de cei mai mari şi impertinent cu cei mici. Carierismul politicianului semi-colonial se reduce la un singur adevăr: vinde ţara şi pe maică-sa, intră în bandă necondiţionat, ca hoţii de cai cu ochii la pradă”.

  • Alexandru Racu Cam urâtă atitudinea martirilor care trăiesc cu impresia că numai ei au suferit, şi mai mult, că în virtutea suferinţei lor, nu pot decât să aibă întotdeauna dreptate.

  • Smaranda Dobrescu Alexandru, chiar si acum constat ca oameni ai dreptei traditionale, unii demni de respect contesta tot ce vine din stanga numita peiorativ marxista si comunista. Aripa Titel Petrescu venita din istorie si sfarsita in inchisorile comuniste este taxata in acelasi mod dispretuitor, fara discernamant, cu aroganta..

  • Mircea Petrescu Multumesc din inima, Smaranda, pentru ce ai scris si pentru evocarea lui Petre Pandrea si a spuselor sale. Multumesc pentru reamintirea lui Titel Petrescu, unul din marii oameni politici ai Romaniei, atat de rar prezent in discursul politic, intelectual sau istoric de loa noi, inclusiv in cel al prietenilor nostri "social democrati""....Mircea Petrescu.

  • Alexandru Racu E deprimant când vezi că suferinţa teribilă prin care a trecut un om nu a reuşit să producă în acel om o minimă onestitate. Foarte deprimant.

  • Alexandru Racu Sau mai mult, capacitatea de a empatiza şi cu alţi oameni care au suferit.

Niciun comentariu: