marți, 28 aprilie 2015

While the more established parties, such as the National Front and the Sweden Democrats, look set to enjoy the next year, others are likely to remain firmly on...
NEWSTATESMAN.COM

  • Un Prospectiv .
    "Matthew Goodwin is Associate Professor at the School of Politics and International Relations at the University of Nottingham, and Associate Fellow at Chatham House. "
    .

    Alt tanar promitator si vorbitor de inglish care se pronunta despre chestiuni departe de casa fiecaruia.
    .
    Cand Sarkozy se 'imprumuta' din repertoriul Frontului National, si castiga astfel alegerile, comentariatul de serviciu era in pauza. 
    .
    Nu stiu suficient ca sa ma pronunt despre chestiunile astea ale francezilor sau altor popoare, dar ma intreb deja daca democratia si reprezentativitatea votului sunt aidoma circulatului cu masina in timpul lui Ceausewscu, in functie de sfarsit de saptamana im/par.

  • Smaranda Dobrescu Care este legatura intre cresterea in popularitate a partidelor europene de extrema dreapta din unele tari si politica Europeana a ultimilor ani? Motivatiile din Franta, Germania, Italia, Olanda, Finlanda au elemente comune?

  • Gheorghe Gradinaru Daca datele vehiculate sunt reale , se pare ca nu este vorba numai de o crestere in popularitate ci chiar de o crestere in reprezentarea parlamentara.Cred ca acesta este aspectul care ingrijoreaza. Unele dintre motivatii pot fi comune mai multor state dar cred ca factorul determinant este cel intern.

  • Smaranda Dobrescu Platforma program a acestor formatiuni de extrema dreapta contin elemente precum antieuropenism, spargerea UE si a zonei Euro, protectionism si anti islamism (Geert Wilders-Olanda). oponenta la imigrare este de asemenea un element comun. In legatura cu politica UE si deci a proliferarii ideilor lor este in primul rand elemental cerut si anume protectionismyul

  • Radu Cotet Dupa cum scria undeva mai sus, elemente comune ale extremei drepte exista intre partidele din Franta, Olanda si Austria. Ungaria are caracteristici specifice legate de obsesiile lor post-imperiale iar Grecia unele conjuncturale. In restul UE extrema dreapta nu prea conteaza in alegeri

  • Smaranda Dobrescu "Daca datele vehiculate sunt reale , se pare ca nu este vorba numai de o crestere in popularitate ci chiar de o crestere in reprezentarea parlamentara" dupa cum scria mai sus GG. Ingrijorator este faptul ca in Franta Frontul National a ajuns sa fie cotat cu 30%, cel mai ridicat scor de popularitate politica iar in Italia partidul respectiv duce in derizoriu idea de politica.

Niciun comentariu: