marți, 28 aprilie 2015

Atitudini, amenintari si luari de pozitie oficiale
Peste 2.000 de militari ruşi au fost transportaţi pe calea aerului la Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea, în sudul Ucrainei, unde staţionează flota...
ADEVARUL.RO

  • Un Prospectiv .
    Cred ca vor sa indice determinare. Deocamdata se joaca in semnale de ochii lumii. Acum vom vedea din ce-s facuti capitalistii.

  • Smaranda Dobrescu "Ucraina face apel la SUA şi Marea Britanie să îi garanteze suveranitatea

    Rada Supremă ucraineană (parlamentul unicameral) a adoptat vineri o rezoluție, în care face apel la Statele Unite ale Americii și la Marea Britanie să garanteze suveranitatea Uc
    rainei, după ce persoane înarmate au preluat joi seara controlul asupra a două aeroportului din Crimeea, peninsulă din sudul țării, zdruncinată de tensiuni separatiste după destituirea președintelui Viktor Ianukovici săptămâna trecută, informează AFP și ITAR-TASS.

    Rezoluția a fost votată cu o majoritate de 230 de voturi față de cele 226 necesare.

    Statele Unite, Marea Britanie, precum și Rusia sunt țări garante ale independenței Ucrainei, conform Memorandumului de la Budapesta, semnat la 5 decembrie 1994, cu privire la statutul non-nuclear al Ucrainei."

  • Carmen Rodikaa Cat tupeu au rusii... sa se repete oare regula lui "fait accompli"?????

  • Un Prospectiv .
    Tupeu e de toate partile. La o analiza la rece, ai vrea sa clipeasca unii mai repede, altfel al III-lea e la usa.

  • Smaranda Dobrescu In caz de nerespectare a granitelor actuale, tarile nominalizate in Tratatul din 1994 au niste obligatii asumate in schimbul denuclearizarii Ucrainei de la vremea respectiva.

  • Smaranda Dobrescu Nu stiu de ce Germania care aparent nu ar avea niciun amestec in Ucraina este invitata de mai marele Soros sa intervina: "Germania ar trebui sa accepte responsabilitatea positiei sale dominante in Europa." Asta a dorit oare Europa prin integrare , sa renuveleze pozitia dominanta a Germaniei?

  • Un Prospectiv .
    Rusii pot face acelasi caz. Deposedarea de putere a presedintelui ucrainian poate fi considerat precedentul ce incalca intelegerea din 1994--de fapt, revolutia oranj poate intra tot acolo...


    Din moment ce nu exista instante superioare protagonistilor, miroase a razbel. Se pare ca de partea Rusiei ar fi si... China. Adica intram deja in zona celui mai puternic, am parasit-o pe aceea a justitiei.

Niciun comentariu: