marți, 28 aprilie 2015

Maghiarii au hotarat inca de la semnarea Tratatului de Aderare ca pamantul lor este mostenire nationala si il protejeaza cum doresc ei, au hotarat ca politica fiscala si monetara le apartine si acum, iata, nu se aliniaza pretului la gaze si electricitate Nu li se intampla nimic rau, nu le arata nimeni usa in Uniunea Europeana.
”Vom mentine politica de reducere a pretului la utilitati indiferent de atacurile ce vin din tara sau din strainatate. O runda de ieftiniri, un atac de la Bruxelles. Ne-am obisnuit cu asta”, a spus liderul grupului parlamentar Fidesz." Intrebarea fireasca care se cuvine a fi pusa prefer sa mi-o reprim, caci sunt destule voci care daca ceri apararea intereselor tarii esti aratat cu degetul ca fiind antieuropean
http://www.cotidianul.ro/a-treia-ieftinire-consecutiva-a-g…/
Primăvara electorală se apropie, A treia ieftinire consecutivă a gazului, electricității și a gigacaloriei...
BY COTIDIANUL.RO

  • Alexandru Racu Eu prefer să nu vi-o mai reprimaţi, nici dumneavostră, nici ceilalţi concetăţeni, ci s-o adresaţi frontal celor care ne guvernează şi contracandidaţilor lor la viitoarele alegeri: de ce la ei se poate şi la noi nu, şi cine are de gând să-şi asume măsuri similare pentru România?

  • Smaranda Dobrescu Alexandru, hai vino sa vorbim aceeasi limba, sa vorbim cu "noi". Tu esti viitorul care va judeca, De judecata ta ma tem.

  • Vasile Mândroviceanu Nu cumva se pregateste terenul pentru ca romanii din Transilvania (si nu numai )sa ceara de bunavoie unirea cu Ungaria ?

  • Alexandru Racu Apropo, că tot veni vorba de apărarea statului de (ne)drept: în Bulgaria, Curtea Constituţională a casat o decizie a parlamentului prin care se menţinea restricţia achiziţionării de terenuri pentru cetăţenii străinihttp://www.youtube.com/watch?v=KkL-7jnEyFM Evident, asta clarifică atât miza unora dintre reformele controversate din Ungaria, cât şi a intervenţiei UE în afacerile interne ale României în vara lui 2012 pentru "apărarea statului de drept". Ca atare, cred că este crucial, atunci când vorbim de statul de drept, să facem distincţia între apărarea statului de drept ca parte integrantă din apărarea dreptăţii, şi apărarea statului de drept ca modalitate de a submina dreptatea la pachet cu democraţia. Astfel de confuzii şi ambiguităţi au fost cultivate în mod sistematic de către Uniunea Europeană şi regimul Băsescu în ultimii ani, şi cred că a venit momentul să lămurim clar despre ce anume vorbim când vorbim despre statul de drept. Dacă statul de drept înseamnă legarea de mâini şi de picioare a unei comunităţi politice confruntate cu dominaţia unor sturcturi economice care distrug echitatea şi subminează democraţia, atunci e clar că, în această formă, este ceva foarte în neregulă cu el. În acest caz, stat de drept devine egal cu capitalism vs. dreptate şi democraţie. Or noi avem nevoie de statul de drept care să prevină abuzul de putere în orice formă, nu doar încălcarea egalităţii formale în faţa legii, ci şi abuzul de putere care se ascunde în spatele acestei presupuse "egalităţi formale", uneori numită şi "liberă concurenţă" (cu toate că nici măcar ăsta nu este cazul).
    Bulgaria's top court has revoked a ban on selling arable...
    YOUTUBE.COM|BY EURONEWS

  • Smaranda Dobrescu Sa nu lasam visele urate sa ne cotropeasca linistea!

  • Alexandru Racu @ Smaranda Dobrescu - evident, îndemnul mi-l adresez şi mie. Am scris în grabă (pe limba facebook:)) şi de aceea e posibil să fi lăsat impresia că mă exclud de la nişte reproşuri pe care le-aş adresa concetăţenilor. Îmi cer scuze dacă cumva am lăsat impresia asta. Evident, formularea, la fel ca şi a dumneavoastră era una retorică. E destul de clar că ne întrebăm cu toţii de ce în Ungaria se poate şi în România nu. Cu atât mai mult cu cât cazul maghiar ne dă posibilitatea să arătăm cu degetul şi la Gigel, în caz că vom fi luaţi la rost de mama Merkel şi doamna educatoare Reding pentru că acţionăm şi noi la fel.

  • Smaranda Dobrescu De remarcat bucuria generala din Parlamentul Bulgar cu ocazia hotararii CC de prelungire a moratoriului in privinta vanzarii terenurilot agricole. Acolo poate unele probleme definite ca parti ale interesului national sa fie capabile sa surmonteze atavica neintelegere dintre putere si opozitie. Pe blogul nostru exista articolul privind unele propuneri de contracarare a vanzarii terenurilor agricole. In comentarii se poate vedea cum au rezolvat aceasta problema alte tari europene. La noi oferta este cea mai atragatoare, la noi e la liber totul, incepand cu permisiunea de a cumpara nelimitat teren, fie de romani fie de straini, pana la acceptarea ca acest lucru sa inceapa imediat.http://blog.prospectiv.org/.../considerente-pentru...

  • Smaranda Dobrescu  Despre statul de drept merita sa deschidem o discutie aparte, serioasa, fondata, larga. Poate vom lansa niste invitatii la o data si ora fixate ca sa avem un schimb de idei cat mai larg. In orice caz, in anii `90 cand se vorbea in pregatirea Constitutiei de statul de drept, principala trasatura pe care se apasa era separatia puterilor in stat. Cu timpul notiunea s-a imbogatit teoretic iar practic s-a pierdut si ce se castigase. S-a demonetizat aproape cand in mod aiurea a fost invocata in 2012 incalcarea statului de drept si lovitura de stat. Ii rog pe membri Grupului sa se pronunte asupra propunerii de a gazdui, noi, Grupul o astfel de discutie sau ii rog sa participle cu comentarii la tema Statul de drept,cum il intelegem noi in Romania.

  • Alexandru Botu Ce inseamna pamintul


    Un splendid poem in proza din "literatura" pieilor rosii


    Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln (1809-1865), a făcut oferta, în anul 1854, ca statul să cumpere o mare parte din teritoriul indian, iar poporului indian i-a fost promisă o rezervaţie.

    La această ofertă a primit un răspuns din partea căpeteniei Sealth.
    Această scrisoare se numără printre cele mai frumoase şi mai profunde gânduri care au fost rostite vreodată despre mediul înconjurător al omului.

    Scrisoarea este trimisă tuturor ţărilor lumii, cu prilejul Zilei mondiale a Mediului, 5 iunie, de către UNEP, iar oraşul SEATTLE şi-a primit numele după această căpetenie. 

    ==============================

    Când marele şef Alb din Washington îşi trimite glasul că doreşte să cumpere pământul nostru ne cere prea mult.

    Cum se poate vinde sau cumpăra asa ceva, cerul şi căldura pământului?
    Aşa ceva ne este cu totul străin.
    Noi nu suntem proprietarii prospeţimii aerului şi limpezimii apei.

    Fiecare părticică a acestui pământ e sfânt pentru poporul meu.

    Fiecare ac strălucitor de pin, fiecare bob de nisip din vadul râului, fiecare mică negură din întunecimea pădurii, sunt sfinte în gândurile şi viaţa poporului meu, suntem parte a pământului şi el e parte din noi. Ierburile mirositoare ne sunt surori.

    Cerbul, armăsarul, vulturul cel mare ne sunt fraţi.

    Culmile stâncoase, păşunile suculente, trupul învelit în căldură al poney-ului şi omul, toate aparţin aceleiaşi familii.

    Această apă strălucitoare ce curge prin torente şi râuri, nu este numai apă, ci şi sângele strămoşilor noştri. Dacă vă vindem pământul, trebuie să ştiţi că e sfânt.

    Că fiecare reflectare din lacul limpede vorbeşte despre întâmplări şi amintiri din viaţa poporului meu. Murmurul apei e glasul tatălui-tatălui meu.

    Râurile ne sunt fraţi, ne sting setea. Râurile poartă canoele noastre. Ne hrănesc copiii.

    Dacă vă vindem pământul, trebuie să vă amintiţi şi să învăţaţi copiii voştri că râurile sunt fraţii noştri şi ai voştri.

    De aceea va trebui să oferiţi râului bunătatea pe care nu aţi oferit-o fratelui.

    Ştim că omul alb nu ne înţelege.
    Pentru el un pământ e la fel ca şi oricare altul.

    Faţă de pământul-mamă şi fratele-cer se poartă ca faţă de lucruri care se pot cumpăra, prăda, vinde ca vitele sau podoabă strălucitoare.

    Lăcomia lui va distruge pământul şi va lăsa în urmă pustiu.

    Nu ştiu... Modul nostru de viaţă se deosebeşte de al vostru.

    Numai privind la oraşele voastre, pe omul roşu îl dor ochii.

    În oraşele omului alb nu există un colţişor de linişte.

    Nu există loc în care să se audă deschiderea frunzelor primăvara sau tremuratul aripii musculiţei.

    Cea mai mare comoară a omului roşu este aerul.

    Omul alb parcă nici nu observă aerul pe care îl respiră. Ca unul care e de multă vreme muribund, e imun la duhoare.

    Dacă vă vindem pământul trebuie să vă amintiţi că aerul ne este preţios.

    Că aerul îşi împarte spiritul cu întreaga viaţă pe care o întreţine.
    Vîntul care i-a dat bunicului meu primul suflu va primi şi ultima lui răsuflare.

    Dacă vă vindem pământul trebuie să-l păziţi ca pe ceva sfânt.
    Ca pe un loc în care şi omul alb va putea să inspire aerul îndulcit cu mireasma florilor.

    Vom examina oferta voastră de a ne cumpăra pământul.

    Dacă vom decide să fim de acord, vă vom pretinde să îndepliniţi următoarea condiţie:

    Omul alb va trebui să se poarte faţă de animalele acestui pământ, ca faţă de fraţii săi.

    Ce este omul, fără animale?

    Dacă animalele ar dispărea omul ar muri de marea însingurare a spiritului.
    Tot ceea ce li se întâmplă animalelor, curând i se va întâmpla şi omului.
    În lume totul se leagă.

    Va trebui să vă învăţaţi copiii că sub tălpile lor este cenuşa strămoşilor noştri.

    Pentru ca să respectaţi pământul, le veţi spune că pământul lor este bogat prin viaţa străbunilor noştri. Va trebui să vă învăţaţi copiii, aşa cum îi învăţăm noi pe ai noştri, că pământul ne e mamă.

    Ce păţeşte pământul, păţesc şi copiii lui.

    Dacă omul scuipă pe pământ, se scuipă pe sine însuşi.

    Pământul nu aparţine omului.
    Omul aparţine pământului.

  • Smaranda Dobrescu Iti multumim, Alexandru Botu pentru acest miununat exemplu de pretuire a pamantului caruia ii apartinem, aceasta lectie de demnitate simpla si covarsitoare. Vorbim aici de aparteneta si identitate .

  • Un Prospectiv .
    Si totusi albii au facut ce au vrut cu acel pamant. De fapt, atat Lincoln cat si indienii au mers inainte cu ritualurile lor--albii cu contractul de vanzare-cumparare, indienii cu toti-suntem-una-cu-pamantul. Nu putea fi intelegere decat in... care pe care/decimare.

  • Alexandru Botu Pai asa vedeti ca se va intampla si acum? Istoria a dovedit ca se poate...

Niciun comentariu: