luni, 27 aprilie 2015

Nu castigam nimic daca-l vom populariza pe Mihai Neamtu la grupul nostru dar nici nu vom sta mai linistiti afland ce pregateste partidul sau: "Iesirea din falimentul actualului sistem de invatamant se va face doar prin recurs la solutiile mediului privat" Probabil ca pentru sanatate si pensii au aceleasi miraculoase proiecte!

  • Un Prospectiv .
    Smaranda, cred ca toti cei care au un interes in chestiunea asta--fie la nivel strict de invatatamant, fie in general cu principiul privatului care rezolva mai bine--ar trebui sa-si spuna pozitia. 


    In lume, suntem deja la a nustiucata reincarnare a acestei dezbateri in domenii foarte variate de activitate umana. Poate unii in Romania cred ca descopera apa calda, eu unul n-as reinventa roata.

    Daca a mers ceva in Romania ultimilor 25 de ani, acela a fost exportul de creiere modelate de 'vechiul' sistem de invatamant. Pentru scolarizarea de pana la clasa a 12a, as mentine ceva foarte apropiat de ce era pana in 1989--in fond, cam acelasi lucru se face in economiile super-performante si chiar in, vai!, unele scoli private pentru elite.

    Mi-e greu sa caut la acest moment discutia despre educatie pe care am avut-o acum cateva saptamani. Insa se arata acolo ca in societatea asta capitalista esti vrut consumator needucat. Inca o cale sigura de renuntare la sanse in viitor.

  • Smaranda Dobrescu Ar fi poate de interes sa-si spuna parerea in privinta tuturor temelor importante ale societatii, inclusiv cele legate de economie, dezvoltare, integrare, etc. Deocamdata aflam de la Mihai Neamtu foarte clar ca e deosebit de grav sa fie atacate de presa modelele societatii. Astfel modelul , maestrul Andrei Plesu pentru care cheama ritos intelectualitatea in strada sa-i apere onoarea terfelita de presa, este demonstrat a fi Major, printr-o demonstratie de alaturare a acestuia de unanum recunoscutii Nichita Stanescu, Horia Bernea, Nicu Steinhardt, Dumitru Staniloaie. De ce alaturarea de acestia? Pentru a dovedi atasamentul maestrului de traditia romaneasca!http://adevarul.ro/.../gadele-nefericit.../index.html
    Despre cine spune Antena 3 că „minte ca un porc”?...
    ADEVARUL.RO

  • Mariuca Dinu El, Mihai Neamtu, ca şi mulţi alţi apologeţi ai privatozării învăţământului au studiat la stat, gratuit şi au beneficiat de burse în străinătate. Ce ironie!

  • Mircea Platon Niste paraziti: si la propriu, si la figurat.

  • Mariuca Dinu Am citit "Gâdele nefericit... " Sunt f deyzamagită că un astfel de personaj a studiat teologie. A încercat să pozeze legionar, ca să spună că Radu Gyr era oportunist...Iar comparaţia între Steinhardt şi pleşu îmi provoacă nausea.

  • Un Prospectiv .
    Oportunistii de ieri erau de stanga. Oportunistii de azi sunt de dreapta. Ce vor fi cei de maine?

  • Mariuca Dinu Ei! vom afla abia dupa cum bate vântul în Crimeea!

  • Un Prospectiv .
    A caviar, Mariuco. Sa-i depistezi pe oportunisti tre sa cauti directia caviarului.

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Eu am iesit relativ recent din sistemul romanesc de invatamant si v-as putea povesti multe. Pe scurt, e un dezastru. Si partial este deja privatizat. Daca cel primar si mediu e cum e, cel universitar e o afacere in toata regula. Si nu, nu mai conteaza rezultatele, conteaza doar promovarea clientilor (studentii). Universitatile de stat care au devenit afaceri si fabrici de diplome mai mult au distrus decat sa aduca beneficii. Intr-adevar, sunt finantate bine, au dotari, dar inunda piata cu studenti, multi slabi care n-ar merita diploma aia, lucru simtit acum in piata muncii. Singura solutie pentru sistemul de invatamant e o orientare reala spre rezultate si inovare din partea studentilor, invatamantul nu trebuie sa fie un cash cow pentru bugetul statului, ci o piatra de moara dar care sa aduca rezultate in viitor. Si astazi exista un export de creiere spre UE dar credeti-ma, meritul este strict al acelor studenti si poate al unor profesori, dar in nici un caz al sistemului.

  • Smaranda Dobrescu AA, sunt de acord cu tine ca unversitatile de stat scot si absolventi slabi care nu pot rezista in competite pe piata muncii. Sunt insa si facultati unde studentii sunt angajati inca din anul 2 sau 3. Absolventii acelor facultati din pacate pleaca cat pot de repede in alte parti. Asta nu inseamna ca invatamantul superior daca s-ar privatiza total nu ar avea parte de aceeasi profesori, in schimb ar fi inlaturati toti acei copii ai caror parinti nu sunt capabili sa plateasca cel putin 10000 euro in fiecare an. Cu ce ar castiga societatea romaneasca ? Apoi, dupa stiinta mea, profesorii de la stat sunt liberi sa-si faca planurile de invatamant cum considera ca e mai folositor studentilor. Acelasi lucru l-ar face si la o universitate particulara. Invatamantul public la toate nivelele consider ca este inca un castig, poate printre ultimele..

  • Un Prospectiv .
    Vad totusi ca ne-am departat. Am sa incerc o revenire: Care este motivul cautarii de solutii la "falimentul actualului sistem de invatamant" in spatiul privat?


    Vad ca d-sorul Neamtu e foarte categoric si afirma: " doar prin recurs la solutiile mediului privat". El pare convins incat nu cred ca-si mai oboseste corul cititorilor sai cu motivul indemnului sau, dar intrebarea ramane: De ce?

Niciun comentariu: