duminică, 19 aprilie 2015

Corelatia dintre coruptie si saracie 11 februarie 2015



Corelatia dintre coruptie si saracie – 11 februarie 2015


Cercetatorii englezi, pardon, cei cehi, au gasit o corelatie intre coruptie (perceptia coruptiei mai exact) si saracie.

Social scientists have never understood why some countries are more corrupt than others. But the first...
technologyreview.com

Top of Form
Bottom of Form

 Octavian Lupu In legatura cu dilema de la sfarsit: coruptia genereaza saracie sau invers, eu cred ca saracia este factorul important. Tarile care in decursul istoriei lor nu au experimentat episoade de prosperitate care sa fi ramas in mentalul colectiv, datorate unor factori naturali, colonii, activitate economica coerenta si eficienta, etc au sansele cele mai mari sa fie corupte pentru ca cetatenii lor vad in saracie un dat. Resursele fiind putine nu se merge pe o activitate comuna, civilizatoare, generatoare de bunastare ci pe principiul salvarii individuale. Arca lui Noe este o sandrama mica si numai cu spagi te poti urca in ea.

  Prospectiv A-z .
Poate vom apuca timpul cand si acest mijloc de justificare al ravagiului neocolonial va fi pus la locul lui. IN primul rand, ce masoara astia, parerea despre sine a unora, 'reprezentativi' pentru populatie. Dupa aia, asta se coreleaza cu GDPul, o alta masura cu cantec. Acestor cercetatori/colportori ar trebui sa li se spuna ca la GDP mare e coruptie si mai mare, doar ca nu atinge in mod fatzis toate sferele vietii publice ca acolo unde-i saracie.

  Preda Mihailescu Imi place cercetarea. Pe Spread sheets. In urma cu un an se dezvaluia ca in spreadsheetul folosit de o grupare de cerctatori austrieci, care adusesera "dovezi stiintifice" despre avantajele austeritatii, dovezi la care dna Merkel se referea cu asiduitate, s-a descoperit ca lipseau datele a cinci din 22 de tari (oho!), dintr-o eroare de folosirea a Excell! Si reintegrand aceste data, din pacate, studiul demonstra contrariul. Nu este gluma!

Mihai Ion Turcu Am o admiratie nemarginita pentru discursul de receptie a Margizului Dali la Academia Franceza :"Despre varza". Am citit un studiu revelator care demonstra ca daca tiganilor vaganti din spatiul occidental le este pusa la dispozitie o latrina stiu s-o foloseasca. In rest se cere ceva mai multa aplecare asupra teroriilor cauzalitatii si testarii relatiior de cauzalitate.

Niciun comentariu: