sâmbătă, 25 aprilie 2015

Emisiunea "Sfere de influenta".
Invitati: domnul Razvan Buzatu, presedintele Centrului de Strategii Avansate si trainer NATO; domnul Buciumeanu Catalin, din partea aceluiasi centru, lector in cadrul Institutului Diplomatic Roman si in cadrul Colegiului National de Aparare.
Subiecte: Criza din Ucraina si Europa in schimbare.
http://www.youtube.com/watch?v=DAI2yXyzPwE&feature=youtu.be
In aceasta editie a emisiunii "Sfere de influenta", Radu Georgescu este in dialog cu Razvan Buzatu,...
YOUTUBE.COM


  • Un Prospectiv .
    Invitatii umbla cu inexactitati, de intelegere si reprezentare.


    De exemplu, Buciumeanu afirma ca NATO nu i-a folosit SUA sau ca UE a esuat la Lisabona deoarece nu exista o armata comuna/viziune europeana.

    Studentul istoriei improbabile a UE i-ar putea spune ca in general asa au mers lucrurile, fiind punctate din cand in cand de unitate de actiune pe vreo directie sau alta. Mai mult, care este premiza cu care se opereaza, ca UE trebuie sa devina ceva ca SUA/URSS? Nu pot sa zic daca-i bine sau rau, dar nu-mi aduc aminte ca acesta optiune sa fi fost vreodata discutata. 

    Una peste alta, vad ca domnii acestia opereaza cu notiuni doar de ei asumate.

    P.S. Astept o referinta pe post si despre Grupul Prospectiv.  Succes in continuare!

  • Radu Georgescu Va multumesc!

  • Smaranda Dobrescu S-au depistat trei solutii de constructie europeana: vrem sa ne unim? vrem sa dezbinam UE? dorim sa devenim exponenti ai consumerismului? Fata de aceste posibilitati interlocutorii considera ca inca nu s-a definit interesul European, in sensul ca functionarea decurge in virtutea unei birocratii si nu a unei viziuni. S-a avansat idea ca interesul UE ar putea fi numitorul comun al tuturor intereselor nationale/federale ale statelor membre. Acest interes UE definit, ar putea deveni strategia Consiliului European.De acord. Stiu insa candidatii nostri care este interesul Romaniei in privinta constructiei viitoare europene? Nu ar fi rau, Radu, daca mai ai ocazia sa-i intrebi pe candidatii nostri, poate fortezi o discutie in partidele lor.

  • Radu Georgescu Bine punctat, voi incerca acest lucru pe viitor.

Niciun comentariu: