joi, 23 aprilie 2015


Un Prospectiv
.
CAPITAL?
Marx
Piketty
Costa Gavras.
Cinefilii romani sunt in a 9-lea cer dupa ce vad versiunea americana a lui 'House of Cards.' Cynical is cool. Desi nu vad nici ceva real, nici ceva artistic precum versiunea engleza.
In cinemaul francez, de cativa ani, remarc filme cu o tenta usor didactic-moralizatoare despre fatetele capitalului financiar, care expun astfel multiple dialectici ale capitalului in contrast fatza de tenorul 'greed is good!'
Costa Gavras, la 80 de ani si dupa multe piese de rezistenta ale cinemaului, a lucrat 2 ani la conceperea unui film despre CAPITAL, dintro perspectiva franceza, cu intrepatrunderi globale. Remarcabil este si faptul ca dupa aproape 2 ore de film, nu exista un happy end.
Astept si mult-talentatii realizatori romani de film sa ilustreze tema capitalului, in oricate fatete pot s-o faca, din perspectiva Romaniei plina de programe si secatuita de resurse financiare. A recurge *mungiesc* la greaua mosternire mi se pare un pic precum filmele despre insurectie din anii 1980.
Vizionare placuta si atentie la... bani!
Le Capital Teaser Trailer ( Costa-Gavras). The head of a giant European investment bank desperately clings to power when an American hedge fund company tries...
YOUTUBE.COM

Niciun comentariu: