joi, 23 aprilie 2015

- Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează.
http://suntsanatos.ro/…/dezvaluiri-socante-depre-cardul-de-…

  • Prospectiv A-z .
    In momentul in care vocatiile se profesionalizeaza se intampla o tansformare ca aceea de la artizan la munctor in fabrica. Singura problema legata de medici este ca lacomia/bunastarea ii face pe oameni tematori de boala/moarte, asa ca medicii devin vracii fara duh ai timpurilor noastre.


    Nefericit e omul care se imbolnaveste, dar cel care da de un medic cu har are sanse bune la re/fericire!

  • Nedeea Burca Si inca ar fi bine daca toti medicii de la noi sau de aiurea ar avea sau ar fi avut vreodata vocatie. Problema e alta, insa, si mie mi se pare destul de grava: anume felul in care au fost concepute aceste carduri de sanatate. Or, populatia Romaniei indura prea de-ajuns si este oricum vulnerabilizata pana dincolo de limitele suportabilitatii. A o expune si mai mult mi se pare un act de inconstienta. Asta in cel mai bun caz.

  • Prospectiv A-z .
    Informatiile acestea nu mi se par ca ar expune cetatenii romani la cine stie ce grozavenie--pe permisul de conducere aici este stipulat dez/acordul posesorului la a i se lua organele in caz de accident mortal. In alte cuvinte, omul opteaza. Mi-e te
    ama ca grija doctorului Astărastoae sa nu fie pentru a proteja un sistem al organelor din care niste romani sus-pusi-bine beneficiaza. Poate ca exista pe undeva versiunea completa a spuselor sale, unde m-as asetpta sa aflu argumente mai serioase impotriva cardului de sanatate. 

    _____________
    Din alt punct de vedere, mi se pare ca informatia de pe card nu-i suficienta. Bine ar fi ca acolo sa se afle si medicatiile, istoria de boala etc. ale pacientului. Adica toata informatia de care un doctor, chiar unul necunoscut, ar avea nevoie sa lucreze cu pacientul respectiv. Grija pentru confidentialitatea acestor date e valabila acolo unde asiguratorul (PRIVAT) iti poate refuza o polita sau poate creste costul, in functie de antecedentele de boala etc.

  • Prospectiv A-z .
    Sesizez o strutocamila despre care nu ma pot pronunta pe motiv ca nu cunosc sistemul de asigurari de sanatate romanesc/european. Scriu strutocamila deoarece recunosc imediat preocuparile anglo-saxonilor pentru confidentialitate printre obiectiile ro
    manesti. Problema e ca odata cu introducerea telorismului(sic!) in imagnarul colectiv, elita anglosaxona a gasit o acoperire pentru expunerea cetateanului la mecanismele de supraveghere in masa...

    Daca sunteti convinsi de argumentele celor care obiecteaza impotriva acestor date, tineti cont si de faptul ca cei in conditii de risc (cardiace, de exemplu) isi risca viata prin oferirea cu intarziere a istoriei de caz in caz de accidente/probleme neprevazute. Pe de alta parte, daca statul e cel care considera ca are nevoie de acest sistem, alternativa n-ar fi decat sistemele private sau nasterea unei miscari de amsa care sa respinga/amendeze acest sistem.

Niciun comentariu: