sâmbătă, 25 aprilie 2015

Diferenţa dintre dreapta şi stânga din România este una retorică. Atât politicienii de dreapta cât şi cei de stânga fură de la stat, sunt incompetenţi, fac prostii, iau şpăgi şi au zero respect faţă de cetăţean. Cu toate acestea, cei de pe stânga eşichierului politic nu adoptă o retorică agresivă la adresa propriilor alegători. Mesajul dreptei din România către electorat este următorul: ”voi sunteţi sărăci şi proşti. Sunteţi săraci pentru că sunteţi proşti, căci dacă eraţi deştepţi, atunci aveaţi firme cu contracte barosane la stat sau sinecuri la ICR, cum avem noi. Sunteţi nişte asistaţi sociali care ar trebui să dispară. Sunteţi loseri, sunteţi fraieri. Dacă vreţi să vă simţiţi intelectuali, civilizaţi şi europeni, având dreptul de a-i desconsidera pe toţi care nu sunt la fel ca voi, atunci votaţi-ne.” Desigur, o asemenea retorică prinde la unii oameni, în principal la categoria celor care cred că un smartphone luat în credit, o maşină (nemţească!) luată în credit şi un apartament luat în ipotecă pe 50 de ani de la o bancă străină îi transformă automat în reprezentanţii ”burgheziei middle class de tip vest-european”. Restul electoratului, fie ignoră ”dreapta”, fie se îndreaptă către PSD care ”măcar minte frumos”.
Rezultatul alegerilor europarlamentare este o înfrângere zdrobitoare şi umilitoare a ”dreptei româneşti”.
ROMANIAN.RUVR.RU

  • Un Prospectiv .
    Cam prematur verdictul acesta--bun de batz prin gard si cam atat. 


    Sper totusi ca Dreapta asociata cu Basescu, mai bine zis basismul, sa fie ceva respins apriori de aici incolo, dar nici de asta nu sunt sigur.

  • Gheorghe Gradinaru Mie mi s-a parut interesant deoarece desi partizan articolul enunta destule concluzii , in opinia mea reale( normal vocea rusiei nu oate rezista daca nu trage spuza pe turata proagandei proprii)

  • Un Prospectiv .
    Cum am mai spus, astia acum nu trebuie decat sa mai rosteasca si ceva adevaruri si deja suna mai bine decat placile stricate ale globalizarii neolib.

  • Smaranda Dobrescu "Romanii din diaspora voteaza majoritar PMP. Nu au suficiente sectii de votare (le-a redus PSD doar la ambasade si consulate) dar cei care pot vota vor merge cu Traian Basescu. Nu au nici un argument pentru a-l sustine pe urmasul rosu a lui Iliescu." -declara doct Theodor Baconsky inaintea alegerilor din 25 mai. Daca mai adaugam si declaratia D-lui facuta in Canada conform careia votul prin corespondenta va ridica prezenta la vot a diasporei de la 4,7% la 50%, putem spune ca dreapta avea planuri de castigare a alegerilor.

Niciun comentariu: