miercuri, 22 aprilie 2015

Joseph Stiglitz reitereaza observatiile sale mai vechi, tinand seama de noile trenduri europene sustinute in special de Germania:
1.Austerity has been an utter and unmitigated disaster, which has become increasingly apparent as European Union economies once again face stagnation.
2. The hope is that lower corporate taxes will stimulate investment. This is sheer nonsense. What is holding back investment (both in the United States and Europe) is lack of demand, not high taxes .
Evident, amanuntele acestea sunt politici guvernamentale, totusi candidatul stangii la presidentie, actual prim ministru ar fi de interes sa ne vorbeasca in campanie de aceste probleme. Asta pentru a ne usura de grija ca stanga romaneasca este la fel de prietenoasa cu marile corporatii precum dreapta de peste tot, pe motivul incurajarii capitalului (care capital?) si a investitiilor
http://www.social-europe.eu/…/09/europes-austerity-disaster/
Joseph Stieglitz analyses Europe’s austerity disaster and wonders why the disastrous policy direction is not changed.
SOCIAL-EUROPE.EU|BY JOSEPH STIGLITZ

  • Alexandru Botu Cu economia este mai greu sa o cotesti, chiar si atunci cand o dai in bara. Asta pentru ca este cel mai complex sistem operabil (repet, operabil), dar cu o inertie si timp mort fantastice. Pana nu se asigura cei preocupati exclusiv de cresterea continua a profitului ca asa va fi si in experimentul urmator, lucrurile vor continua sa se degradeze, caci partea care sufera nu este cea care extrage in permanenta profit. Si cotitul, daca va fi, va urma spirala care are un singur gradient evident: cresterea profitului.

  • Cornelius Scipio Eu m-as multumi sa-mi vorbeasca strict de cele doua atributii pe care le va avea: reprezentare externa si securitate nationala. Avand in vedere atributiile restranse pe care Constitutia i le pune in desaga, as fi vrut totusi sa stiu in cazul fiecarui candidat care ii este premierul cu care va "defila" dupa castigarea postului de presedinte (si in felul acesta am putea avea si un raspuns legat de politicile guvernamentale).

  • Smaranda Dobrescu Teoretic e greu sa vorbeasca despre premierul avut in vedere caci acesta ar trebui sa apartina aliantei-cat a mai ramas din ea- care a castigat alegerile parlamentare. Probabil ca in intentia fiecaruia exista si ideea schimbarii majoritatii parlamentare. UDMR va fi vedeta, dar o vedeta insuficienta..

  • Prospectiv A-z .
    Chiar cu aceste atributii restranse, externe si aparare fara economie, presedeintele Romaniei inca este cel care angajeaza tzara pe liniile ECONOMICE trasate dela Bruxelles. Daca presedintele nu are o intelegere a economiei dincolo de nivelul desene
    lor animate, chiar si cu cel mai bun sfatuitor si abilitati de negociere, va angaja Romania ca Basescu, pe cele mai joase hauri ale capitalismului.

    Aici in SUA, cand candidatii fiecarui partid pentru presedinte (sunt numai 2) sunt cunoscuti, cu luni bune inainte de alegeri, incepe educarea lor de catre experti pe toate domeniile relevante. Ca acestea nu dau mereu rezultate e clar cu unul ca Bush II, dar procedura de imersiune pe subiectele majore a politicienilor aspiranti la acesta functie ramane necesara.

  • Gheorghe Gradinaru Smaranda Dobrescu absoluta corecta observatia despre UDMR. Asa se explica si lansarea ideii/proiect lege de autonomie care va fi solicitarea UDMR pentru o schimbare/mentinere a guvernului, maxima sau diminuata functei de conjunctura.

  • Smaranda Dobrescu Si asa se deschid o gramada de posibilitati de noua majoritate, daca PPDD, daca UNPR, etc..Pentru ca eu refuz sa cred ca cineva ar putea promite schimbarea Constitutiei in exact articolele neschimbabile..

Niciun comentariu: