joi, 23 aprilie 2015


.
Marius Mina: "în spatele celebrului Pact de Coabitare, încheiat între preşedintele Traian Băsescu şi Victor Ponta înaintea desemnării lui Ponta ca prim-ministru după alegerile din 2012 a stat de fapt angajamentul ca Ponta să nu candideze la prezidenţiale. Puţină lume a fost atentă la faptul că discuţiile despre ,,ruperea'' pactului au apărut imediat după ce a început să se contureze candidatura lui Ponta la preşedinţie. Dragnea a fost un pion cheie în această înţelegere. Iar Crin Antonescu ştie foarte multe despre acest aspect. Şi toată lumea avizată se întreabă de ce încă tace fostul lider al PNL Va transpira curand o stenograme din sediul USL, în vara anului 2012, după suspendarea lui Băsescu, au participat Antonesu, Ponta, Sârbu şi Oprişan."
Măi fraţilor, se întâmplă ce e mai rău. O să plătim noi pentru ce au făcut şi fac alţii. Băi, oameni buni, noi plătim acum pentru nebunia lui Victor. Nu el era candidatul nostru. Voi ştiţi Pactul de Coabitare? Eeeh, ăla n-a fost încheiat degeaba. Ce s-a spus public a fost una, ce s-a ştiut între nişte oameni care şi-au dat cuvântul e alta. Nu pot să vă spun mai multe. Dar vedeţi cu ochii voştri ce se întâmplă. Să ne ferească Dumnezeu de ce e mai rău! Că eu cred că lucrurile nu se vor opri aici.'' le-a spus Dragnea celor care l-au sunat luni disperaţi. "

  • Stefan Kovacs Acum este evident faptul că și pactul de coabitare a fost o ciudățenie tipic românească. Băsescu trebuia dat jos cu forță armată și trimis acasă- și nu cred că ne-ar fi spus cineva ceva- sau dacă ne-ar fi spus puteam să ne facem că plouă. Când coabitezi cu dracu sub diferitele forme- rămâne ca dracu. Evident că dacă povestea e adevărată și dacă dracu o dă pe trompetă- Ponta pierde alegerile pe mâna lui.

  • Viorel Straoanu Si a auzit el convorbirea dintre Marean de la Vrancea si Liviu de la Teleorman ?!

  • Smaranda Dobrescu Daca pactul de coabitare prevedea ca Ponta sa nu candideze devine de interes general ce se stipula in cazul in care acesta ar incalca intelegerea. Dintre toate ghinioanele (adica, cf. lui Johannis, rezultate proaste care nu depind de noi) cel mai rau ar fi sa mai ramana basescu un timp!

  • Viorel Straoanu Putem face exercitii de imaginatie dar nu sint multe variante.

  • Octavian Lupu La ora asta mie toata povestea asta mi se pare o aiureala. Si ce daca Ponta i-a promis ca nu va candida Marinarului? Cu ce drept un presedinte (nelegitim) are dreptul sa scurteze lista de prezidentiabili substituindu-se organelor statului. Din cate stiu eu nu presedintele valideaza candidaturile. Precizez de asemena ca povestea cu candidatul Antonescu sabotat de Ponta eu nu o cumpar. asta in caz ca cineva si-ar pierde timpul sa ma convinga de contrariu. Plus un lucru care mi se pare ilogic: tot timpul partidul l-a impins pe Ponta spre presedentie prin vocea unor liderilor printre care si Dragnea. Pai daca domnul asta stia ca ceva nu e in regula de ce a facut-o. Sunt de acord ca Ponta e departe de a fi o referinta in materie de IQ dar chiar in halul asta de imbecil incat sa-si puna singur capul in lat nu-l cred. Pentru mine subiectul important nu este ce i-a promis Ponta lui Basescu ci posibilul abuz al acestuia din urma de a-i interzice cuiva, fie el si Ponta, sa candideze la presedintie. Asta e subiectul de breaking news dupa umila mea parere. Fiind nou in cadrul grupului fac precizarea ca nu sunt si nici nu am fost membru sau simpatizant al vreunui partid iar la alegerile din toamna nu voi vota. Ii mai las si pe altii sa se afirme. La alegeri am votat pornind de la interesul meu personal de la un moment dat. Unii o sa exclame: vai ce urat! Acestora le voi raspunde cu un aforism al fostului presedinte al Greciei, printre altele si un om de cultura: in spatele oricarui interes general se ascunde un interes personal.

  • Viorel Straoanu Fosta alianta intre PSD si bastardul PNL,il numim aici pe PDL dupa cum stim n-a fost viabila,mai ales ca PSD si-a dat seama ca va lua criza in ,,bot" si a iesit de la guvernare dupa cum va amintiti pt un motiv pueril si a lasat PDL sa ia ,, suturile " cuvenite pt masurile antipopulare.Asa ca inca de cind am auzit de infiintarea USL,automat m-am gindit ca ,daca n-a tinut alianta PSD cu PDL ,n-avea sa tina nici cea PSD - PNL,tatal ( si mama ) PDL,a bastardului. V V P a stiut inca de la inceputul USL ca va candida si s-a folosit de alianta pina in punctul in care a vazut ca nu mai are nevoie de PNL.S-a multumit cu PC stiind ca UDMR va sari imediat ce va fi solicitat sa participe la festin.Usor ,usor la l-a provocat pe ,,somnoros" sa-i dea motiv de rupere a aliantei ,basca facind totul sa para ca nu el V V P, a facut-o.Pactul de coabitare a fost o incercare reusita temporar de a-l ameti pe marinar.Nu cred ca i-a promis nimic din ce nu stim marinarului.In definitiv chiar de i-o fi promis si altceva ,ce masuri punitive ar fi putut sa fie luate impotriva lui?

  • Prospectiv A-z .
    Nu inteleg parte din agitatie: Promisiunea nu-i fatza de Marinar ci fatza de instanta care le-a pus Pactul in bratze amandoura. Eu numesc asta triaj si am spus ca are controale atat inauntru cat si afara.


    Vedeti, cand unii mai grei, care se bazeaza nu ca mine doar pe aparat analitic, ci si pe informatii, spun ca va fi macel, tendinta e sa credem ca acestia exagereaza pentru a-si impune agenda. Ar trebui totusi sa ne dea de gandit ca la un moment ca acesta, atat cei care gandesc cat si cei informati converg in estimarea situatiei.

  • Octavian Lupu A propos de maceluri, unele reale altele posibile.http://www.pah.ro/18-noiembrie-ziua-de-care-mi-e-frica/
    Nu sunt un adept al teoriei conspirației, nu mă dau în vânt după scenarită, dar documente declasificate...
    PAH.RO

  • Alexandru Cosmin Codreanu http://www.comisarul.ro/.../dragnea-detoneaza-bomba-in...

    Inca nu stiu cine e in spatele acestei campanii (rusi sau americani), insa vom afla in maxim 10 zile. Cine il tine pe Ponta in brate va trece la contra-atac in curand.

    PS: De cand are valoare juridica un "gentlmen ageement"?

  • Alexandru Cosmin Codreanu @ dl. Octavian Lupu
    Foarte interesant materialul de pe pah.ro Sa mai lasam lucrurile sa se sedimenteze si revenim la discutii. Un prim feedback este ca finalul articolului este improbabil. Romania are prea multi agenti secreti pentru ca un astfel de scenariu sa fie posibil

  • Octavian Lupu Si eu consider acest scenariu improbabil. Pe de alta parte redactorii de la Catavencii (unii dintre ei fosti la Academia Catavencu) au relatii cu serviciile din timpuri imemoriale. De aceea eu cred ca scenariul final (probabil nu singurul posibil dar toate cu acelasi output razmerita) nu este creatia imaginatiei inflacarate a lui PAH ci i-a fost sugerat de un whistleblower adevarat sau undercover. Ce ma face sa cred ca ar fi posibil un astfel de output este reprezenatat de faptul ca de abia din acest an am devenit extrem de importanti pentru americani din punct de vedere geostrategic si ca ei nu vor permite sa aiba in Romania un ins sovaelnic vis-a-vis de interesele americane sau cu apucaturi de independenta sau mai pe scurt nepredictibil. De aceea daca e sa fie olecuta de revolutie e preferabil sa fie acum la inceput nu dupa incheierea alegerilor, desigur in ipoteza in care catindatul lor nu s-ar alege. Eu unul inclin sa cred ca au baut palma cu Ponta mai in sila mai de nevoie. Ma bazez si pe vizita in America si pe telefonul lui Joe Biden si, de ce nu la partea referitoare la Ponta din articolul de mai jos, tot din Catavencii si tot "pe surse":http://www.catavencii.ro/basescu-are-probleme-cu-serviciul/
    Ni se povestește că vizita la București a lui Philip Gordon după referendumul din 2012 a avut și o parte...
    CATAVENCII.RO

  • Octavian Lupu Si inca ceva: staful de campanie al lui Iohannis a prezentat cu mare emfaza vizita pe care Merkel o va face pentru a-l sustine. Eu cred ca tocmai aceasta sustinere ii va fi fatala lui Iohannis dpvd al americanilor.

  • Draghi Puterity Mi se pare ca inverseaza cauza cu efectul.

Niciun comentariu: