vineri, 24 aprilie 2015


Al şaselea Raport asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale realizat de Comisia Europeană
RO.STIRI.YAHOO.COM

  • Smaranda Dobrescu Denisa, tot ce spune in raport poate fi testat si adevarat. Din cele redate in articol rezulta insa anvergura somajului, a saraciei, a invatamantului deficitar, a conditiilor rele de viata. Intr-un cuvanr raportul vorbeste de calitatea vietii romanilor. Ce anume denota insa coruptia de top din Europa? Exista un sir de criterii de incadrare a coruptiei cum ar fi numar de condamnari, sume recuperate, etc? Cred, ma duce gandul ca despre obscurantism ar putea fi vorba. Tu ce parere ai?

  • Un Prospectiv .
    Noi ne uitam la un articolas despre un studiu. Poate ca Denisa sa caute un link la studiu, de unde am putea intr-adevar evalua metodologia pe care s-au tras acele concluzii.


    Altfel, ce sa zic, basismul este victorios: dupa 10 ani, romanii sunt mai capitalisti, mai prosti, mai saraci.

  • Stefan Kovacs Material plin de minciuni și de interpretări jenante- materialul în limba Română a celor de la Epoch Times.

  • Stefan Kovacs Ne referim la raportul original- în limba engleză- Da ? Cel care n-are minciunile din Epoch Times...

  • Alexandru Cosmin Codreanu Nu e foarte rea pentru UE situatia: vezi Petrom, Apa Nova, BCR, E.ON, GDF Suez, Managementul Portului Constanta, etc. Coruptia noastra inseamna bunastarea lor. Banuiesc insa ca studiul a uitam sa mentioneze asta ...

  • Alexandru Cosmin Codreanu PS: Am uitat de mafia lemnului. Diaspar paduri de brad una dupa alta, revenind in tara sub forma de mobila sau cherestea finisata via Austria, insa nimeni nu vede nicio problema aici. Din nou e vorba de coruptie, insa aducatoare de profit pentru unii membrii UE (non-romani).

  • Un Prospectiv .
    Denisa, sunt sute de pagini. Insa felul in care se discuta despre coeziune in aceste documente nu se potriveste cu situatia din teren. Intr-un fel discuti despre coeziunea geo-economica intre tarile cu zeci de ani in Uniune, intr-altul despre nou s
    ositi. A discuta la fel inseamna a ignora realitati obiective si a-i condamna pe europenii noi la neputinta. Noi am scris despre asta aici:

    http://grupulprospectiv.blogspot.com/.../europa-intre...

    Ca veni vorba, documentul acesta european a avut si autori din Est? Daca da, acestia erau afiliati cu poularii, liberalii sau socialistii locului?

  • Smaranda Dobrescu Denisa, studiul este vast si merita sa ma uit mai in liniste la el. La prima vedere coruptiei nu ii este destinata mare intindere si nu am remarcat pozitia excentrica a Romaniei. Ce m-a frapat oarecum este faptul ca dezvoltarea umana la noi si in tarile estice este in crestere, ca speranta de viata la noi nu este iesita din medie si ca In general tarile din UE sunt puternic urbanizate. Eu zic ca este suficient sa ne uitam la procentele prelevate din impozite pentru invatamant si sanatate ca sa ne lamurim unde ne e locul in Europa Evident la un PIB minuscul ca al nostru procentele nu par foarte mici, dar valorile nominale sunt absolut ridicole. Ori un raport privind includerea si coeziunea sociala ar trebui sa remarce imposibilitatea accesului la unele servicii a unor largi categorii de cetateni.

  • Un Prospectiv .
    Ca veni vorba despre coruptie: Aflu despre ea dela pagina 165 din primul document. Sunt indici calculati pe baza sondajelor de opinie. Mare scofala! 


    Oameni buni, ce vreti sa raspunda cetateanul estic in faza de acumulare de capital?! A fost vreodata capitalismul just/echitabil, macar in vreuna din fazele lui? 

    Pe de alta parte, sa-i luam pe romani: in Romania se fura/corupe ceea ce bancile platesc intr-un an pentru hartia igienica. Aia nu-i mare scofala la nivel macro, ci CORUPTIA oficiala prin care elita economico-politica europeana stoarce sistemul de miliarde prin intermediul bancilor...

    Dar daca astia fac studii pe banii cetatenilor, inclusiv ai romanilor, in care mantra coruptiei auto-declarata prin sondaje de opinie e repetata, aceasta CONCOCTIE devine religie. 

    Sa ne intelegem, mi-e greata de corupti si coruptie, dar nu pot fi atat de absurd incat sa explic lipsa coeziunii economice (inclusiv jaful romanesc/Estului) prin prisma acestui fenomen de membrana.

  • Denisa Oana Pătrașcu Articolul sigur e boombastic in spiritul actual al media. Insa atrage atentia asupra decalajelor pe zona saraciei si ratei de ocupare care desi in crestere, arata si o crestere a somajului. Datele in crestere sunt raportate la perioada anterioara de referinta, cand situatia era mult mai rea, dar asta nu inseamna ca acum ne-am indeplinit tintele pentru 2013 pe care le stabiliesm in PNR pe Strategia 2020, tinta de reducere cu 580.000 de persoane saracie sunt usor de facut din condei daca nu clarificam conceptul de saracie absoluta sau relativa, marginalizare vs excluziune sociala. Ref. la coruptie nu e domeniul meu de competenta sa ma pot pronunta, dar la nivel de individ lucrurile nu le vad intr-un trend pozitiv, din contra chiar, numarul de presiuni pe mediul de afaceri a crescut in contextul goanei dupa colectare...

  • Adrian Severin În loc de comentariu am plasat pe pagina Grupului Prospectiv textul unei conferințe ținute de mine acum câțiva ani la Fundația europeană "Nicolae Titulescu", conferință care a scandalizat pe toți susținătorii vinovați ai ideii că România este cea mai coruptă țară din UE. Chiar dacă, pe bună dreptate suntem deranjați de fenomenul corupției, supărarea nostră legitimă nu trebuie să ne ducă până acolo încât să facem jocul celor care vor să ne corupă și domine, răspândindu-le tezele.

  • Stefan Kovacs Haideți să lămurim o treabă- corupția este baza sistemului capitalist. East india Company (zisă și Honourable)http://en.wikipedia.org/wiki/East_India_Company -adică exact baza Imperiului Britanic- îi face pe baronii locali din ROmânia niște filantropitotalmente dezinteresați de plăcerile lumești. Ratații PPE- adică alde Daul și compania- care n-au fost în stare să coordoneze o economie Europeană- au inventat corupția ca scuză pentru eșecul lor.
    The East India Company (EIC), originally chartered as...
    EN.WIKIPEDIA.ORG

  • Viorel Straoanu Apropos de coruptie si de fatetele ei :cu 15 -17 ani in urma am vrut sa ma angajez la una din firmele lui Dinu Patriciu ,in transport pe CF .Individul care se ocupa de zona mea a cerut 200 de dolari spaga pt a ma angaja.Ofuscat am obtinut o audienta la DP,la unul din sedii ,la Ploiesti.I-am explicat pe scurt ca omul lui cere spaga la care el m-a intrbat : si i-ai dat 200 de dolari ? Normal ca nu am raspuns eu...La care DP spune : inseamna ca nu v-ati dorit indeajuns postul.Si mi-a deschis personal usa.

  • Un Prospectiv .
    Foarte interesant si graitor acest episod. Ne spune inca ceva despre capitalistul Dinu Faliment Patriciu care a stiut sa faca bani numai cu statul.

Niciun comentariu: