sâmbătă, 25 aprilie 2015

Greu sa respecti partidele din Romania care-si schimba politica radical in cateva minute, fara sa aibe vreo decizie a Congresului, o dezbatere larga.. Watson a fost unul din cei care au sarit in ajutorul PNL si de fapt in ajutorul romanilor cand altii au ales finalitatea referendumului din 2012.
Propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind trecerea eurodeputaţilor liberali de la grupul ALDE la cel al PPE provoacă nemulţumiri în familia...
RFI.RO

  • Alexandru Botu Cred ca Antonescu a fost sfatuit sa faca asta. Nu stiu de cine si nici daca mai poate...Poate ca si in alte imprejurari (plecarea tarzie din USL) a fost sfatuit tot de acelasi, rezultatele fiind vizibile. Cresterea PNL-ului din anii imediat precedenti si din cei in USL a deranjat mult pe cineva...

  • Carmen Rodikaa In primul rand, domnul Watson NU va mai face parte din viitorul PE deoarece partidul domniei sale nu a obtinut niciun vot. In al doilea rand, in cinci dintre tarile care, anterior, au trimis reprezentanti de DREAPTA in ALDE acestia nu au mai obtinut niciun vot. Dintre adeptii ALDE cu orientare de dreapta a ramas doar un partid belgian (N-VA) cu 4 membri alesi. Partidul lui Verhofstadt intra si el tot cu 4 membri, daca nu ma insel. In rest numarul este foarte mic (1-2 din cateva tari) iar orientarea lor nu este de centru-dreapta, ci de centru-STANGA, in buna traditie britanica (acolo unde se stie ca Partidul Liberal este chiar mai la stanga decat Laburistii). Asa ca... de ce sa ne lamentam pentru ca PNL se duce, in sfarsit, acolo unde ii este locul (si unde, de fapt, a intentionavt sa mearga mai demult, lovindu-se insa de respingerea PLD-ului proaspat intrat acolo, dupa ce se rupsese din PNL) ?????

  • Carmen Rodikaa Stiu ca aici ne situam pe pozitii diferite, Smaranda - dar daca am inteles legatura cu PSD in scop electoral, ulterior era o aberatie ca un partid atat de evident de stanga (PSD) sa vrea sa fie tratat la egalitate cu un partid de dreapta, cum este, in mod la fel de evident, PNL. USL trebuia sa inceteze sa existe din prima zi de dupa alegeri, fiind eventual inlocuit cu o colaborare guvernamentala. Cei care se amagesc cu refrenul "vaaaai..... au tradat USeLeul...." sunt cei care de fapt sustineau o stanga usor vopsita, pentru imagine...

  • Smaranda Dobrescu Carmen, as vrea sa lamuresc niste lucruri, si daca gresesc te rog sa-mi spui: Grupul ALDE (Alianta Liberal democratilor europeni) are 64 de locuri in urma actualelor alegeri, cu 19 mai putine decat inainte. Ar fi avut 70 cu liberalii nostri iar PPE-ul cu 6 mai putini. Daca s-ar fi imputinat nu ar fi fost considerat al treilea partid/grup si nu ar fi avut posibilitatea sa-l propuna pe Verhofstadt la conducerea Comisiei. Watson, desi nu a intrat a fost printre foarte putinii care au luat apararea democratiei in Romania in 2012, punandu-si pielea la bataie pentru Antonescu. Pragmatismul in politica are si el limitele lui. Altfel, toti pot trece de la stanga la dreapta intr-o noapte, cum a facut PDL in 2004. Ce anume din politica guvernului Ponta este clar de stanga ca sa-i scandalizeze pe puritanii din PNL? Spune-mi macar trei masuri tipice luate de guvern caracteristice stangii. Nu doresc, draga Carmen sa te conving ca stanga ar fi mai buna, daca convingerile tale sunt liberale. Acum insa nu va mai fi posibil sa il contesti nici pe Basescu, nici austeritatea, nici pe Tismaneanu ori Baconsky. Vei gandi precum o fac marile corporatii si minorele doamne ale politicii populare de la noi.

  • Carmen Rodikaa Nu - aveau 64 CU TOT CU romanii nostri. Draga mea Smaranda ... de ce cazi in plasa atat de abil aruncata de Ponta, cum ca dreapta inseamna doar Basescu si clica lui????? Ce legatura are Basescu cu Europa???? Si, in plus, ca om imi pastrez dreptul de a contesta, punctual, pe oricine incalca niste norme etice, sociale, umane, culturale sau de orice alta natura. Si asta pentru ca sunt un om liber, neinregimentat - singurul lucru pe care il fac, dincolo de preferinta mea pentru doctrina liberala de centru-dreapta, nu britanic-stangista, este sa incerc sa discern esenta de dincolo de doctrine si sa nu fiu afectata, in opiniile mele (si care sunt NUMAI ale mele) de verbalismul mult prea populist al turor politicienilor romani.

  • Carmen Rodikaa Sau poate ca sunt si eu o "minora doamna" nu a politicii, ci a vietii romanesti, oricum ar fi aceea.

  • Gheorghe Gradinaru Pot sa inteleg ca PNL a avut motive si argumente serioase de a lua o asemenea decizie. Cea ce nu pot intelege :de ce a fost anuntata aceasta hotarare imediat dupa terminarea alegerilor si de ce au fost negate atat de vehement inainte negocierile pe aceasta linie cu PPE.

  • Smaranda Dobrescu Nu ai cum sa fii o minora doamna, caci nu esti la partidul popular de la noi.

  • Smaranda Dobrescu GG, eu nu cunosc planurile si argumentele PNL. Ma intreb insa daca e posibil sa-ti schimbi politica partidului in cadrul Delegatiei Permanente, si sa hotarasti alipirea la un alt grup parlamentar fara sa iei acordul Congresului

  • Un Prospectiv .
    Iata de ce Basescu continua sa fie relevant: 


    http://adevarul.ro/.../prima-incercare.../index.html

    ...pentru ca basismul vrea sa'nghita Dreapta.

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Nu e in regula ce a facut PNL-ul. Asta nu e parlamentul Romaniei unde se practica traseismul politic la ordinea zilei, asta e PE-ul unde sunt si oameni respectabili cu un cuvant puternic in Europa. PNL-ul nu doar ca trece in aceeasi tabara cu Basescu s...See More
    Crin Antonescu, the chairman of the Romanian National Liberal Party (PNL) announced today (26 May) that his...
    EURACTIV.COM

  • Smaranda Dobrescu Eu cred ca unificarea dreptei este un lucru normal si necesar din punctul lor de vedere. Faptul ca Antonescu a avut o iesire fulminanta la motiunea de cenzura adresata guvernului MRU cu acuze grave si acum discuta cu acesta este doar problema lui cu care va trai cum va putea.

  • Un Prospectiv .
    Eu cand am citit de minorele doamne ale Popularilor romani, m-am gandit la Mme Udrea, EBA, Macovei etc. Altfel, n-as considera doamnele care fac politica de orice culoare in Romania minore in niciun fel aparte.

  • Smaranda Dobrescu Doresc sa-mi retrag adjectivul"minore"Cu scuze daca am adus atingere cuiva.

  • Un Prospectiv .
    Antonescu este relevant numai prin ceea ce putea deveni daca era croit din altceva. Si asta s-a vazut cu incepere din din vara 2012 (suspendarea etc.).

  • Gheorghe Gradinaru Smaranda Dobrescu nici eu nu cunosc planurile PNL iar legat de argumente le-am aflat din comentariile la TV( in speta dl Nistor) si am afirmat ca pot sa le inteleg deoarece in politica romaneasca pot intelege orice.Asta nu inseamna ca sunt si de acord .Eu mi-am permis sa aduc in discutie, in calitate de nemembru al nici unui partid politic, cele doua aspecte care in opinia mea tin de moralitate si respect fata de opinia publica.

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Tot stau sa ma intreb de ce Antonescu a decis plecarea partidului din USL unde avea procente mult mai mari si a inceput apropierea asta de afiliatii lui Basescu. Care e cauza totusi? Setea de putere? Santajul? Lipsa de inspiratie?

  • Smaranda Dobrescu Viitorul ne va lamuri aceasta dilema. Vor sa scape de stanga, ca si cum stanga noastra ar fi avut alt program decat cel al lui Boc(cu exceptia revenirii salariilor bugetarilor si a procentului din pensii) Apoi, nemtii, cei mai puternici populari nu au o coalitie guvernamentala cu social democratii, numita "Marea Coalitie?" Ori te mana principiile , ori ce?

  • Un Prospectiv .
    ...inclusiv proasta gestiune a Coalitiei de catre V.P., care a fost roasa si din interior, si din exterior. 


    Ma repet, dar as fi dorit acel USL indreptat mai mult impotriva basismului, dar asta ar fi fost deja prea mult dela clasa politica romaneasca. Indreptandu-l numai impotriva lui Basescu, din momentul coabitarii, lucrurile n-aveau cum sa decurga lin.

    Pe de alta parte, penelistii cred ca au cel mai mult de pierdut, daca nu cumva cred ca ceilalti toti de Dreapta se vor topi printre ei.

  • Un Prospectiv .

    Fotoreporterii AC au surprins astăzi imagini inedite de la tratativele pentru unificarea Dreptei politice.

    http://www.academiacatavencu.info/.../1a-ac-unirea...

  • Un Prospectiv .
    Cum spunea Smaranda,Ponta-i de acord cu popularismele. 


    http://www.cotidianul.ro/ponta-e-firesc-ca-juncker-sa.../

Niciun comentariu: