sâmbătă, 25 aprilie 2015


Dar Europa nu pare să fi învățat nimic. În loc să vadă cauzele care au dus la creșterea atât de masivă a nemulțumirii și scepticismului, birocrații de la Bruxelles bagă gunoiul sub preș. Cea mai mare neghiobie ar fi ca Popularii și Socialiștii europeni să bată palma și să facă un cartel politic pentru a-i contracara pe eurosceptici. Asta ar însemna că Partidul Popular va aluneca și mai spre stânga, lăsând astfel și mai mult loc liber pe dreapta. Zvonurile despre o asemenea monstruoasă coaliție au început deja să curgă. Astfel, s-ar discuta ca ambele tabere să renunțe la candidații inițiali pentru șefia Comisiei Europene, Juncker, respectiv Schulz, și să propună un terț agreat de ambele părți. Totul pentru a salva un proiect falimentar, distructiv și toxic.
Din curtea lui Royal Hospital Chelsea, unde i-a fost îngropată cenușa, vocea lui Margaret Thatcher se aude mai tare ca niciodată: „No!... No!... No!”
„Da, Comisia Europeană vrea să-și sporească puterea. ...
EVZ.RO

  • Smaranda Dobrescu Nu sunt de acord cu mai nimic din ce spune. In loc sa foloseasca la nesfarsit automat notiuni precum dreapta sau stanga mai bine ar explica macar doua din masurile nu marxiste, dar macar de echitate sociala sau solidaritate pe care le-a luat UE in ultimul timp. Daca s-au fortosit nationalistii, or fi avut si ei motivele lor. De ce la nivelul UE nu se discuta acest aspect? Ce nu e bine cu imigrantii, de ce marile companii ii doresc si-i incurajeaza chiar daca populatia indigena si politicii se opun? De ce marile companii isi impun in final punctul de vedere? Cum de au scazut salariile in toata Europa? Stanga a influentat dreapta sau invers? Stanga a inlaturat dialogul social? Propaganda pe baza de cuvinte goale:stanga -dreapta. Ar fi fost mai normal sa se supere in urma cu jumatate de an cand germanii au facut marea coalitie fara sa fie impinsi in coltul stang. Dimpotriva.

  • Un Prospectiv .

    " În loc să vadă cauzele care au dus la creșterea atât de masivă a nemulțumirii și scepticismului," Face pe prostul, criza e o cauza majora. 


    "Asta ar însemna că Partidul Popular va aluneca și mai spre stânga, lăsând astfel și mai mult loc liber pe dreapta." De fapt, lucrurile s-au intamplat exact invers. 

    Vad ca se vorbeste despre cei care n-au votot status-qvo ante ca anti-sistem si de rau, in general. Dar nu se scoate nicio vorba despre cei care n-au votat.

    Fereasca Dumnezeu ca nevotantii si anti-sistemicii sa-si dea mana! Criza oricum n-are cum sa treaca din ce (nu) fac astia, asa ca vor mai fi ele alegeri.

  • Gheorghe Gradinaru Neidentificarea cauzelor reale(sau prezentarea partizana a unora) care au condus la nemultumirile privind activitatea UE conduce la concluzii gresite sau chiar hilare("Partidul Popular va aluneca și mai spre stânga, lăsând astfel și mai mult loc liber pe dreapta." ) care nu reprezinta , in opinia mea, sansa unei redresari a UE. Eu am postat articolul pentru a analiza posibilitatea "ca ambele tabere să renunțe la candidații inițiali pentru șefia Comisiei Europene, Juncker, respectiv Schulz, și să propună un terț agreat de ambele părți." si daca aceasta optiune poate salva UE sau mai mult se doreste mascarea esecului actual

  • Un Prospectiv .
    ...să propună un terț agreat de Frau Merkel.

  • Gheorghe Gradinaru O fi bine doamna Merkel? asta ca sa il parafrazez pe cel mai iubit dintre pamanteni

  • Un Prospectiv .
    Ca si pana acum + poate si o surpriza. Ca doar n-o sa lase lumea de capul ei si, cum spunea unul pe aici, ar fi pacat sa risipesti o Criza.

Niciun comentariu: