sâmbătă, 25 aprilie 2015

In baza carei logici poti declara dupa un exit poll facut la ora 19 ca s-a fraudat? Mai ales ca sunt trei firme care au interpretat datele la iesirea de la urne.Tehnica folosita de Basescu in 2004 in aceleasi conditii, nu mai poate da roade. In afara de acest incident nesemnificativ, important este ca romanii prefera sa-si consume patimi si resentimente cu orice ocazie si in orice locuri, in loc sa constientizeze ca in Parlamentul European intr-o masura chiar mai mare decat in tara li se hotaraste destinul. In mediul urban, prezenta a depasit cu putin 11% Pe cine au pedepsit cei care au boicotat?

  • Un Prospectiv .
    "prezenta a depasit cu putin 11%"???!!! Adica romanii s-au scos implicit din EUropa?

  • Smaranda Dobrescu La ora 19, cu doua ore inaintea inchiderii urnelor, prezenta in urban depasea cu putin 11 procente, si in rural 13.

  • Carmen Rodikaa La ora 19 s-au anuntat 18,62 national, din care 16 urban si aproape 20 rural. Am urmarit cu atentie - 11% s-a anuntat la ora 11 pentru ora 9 - sunt absolut sigura de asta.

  • Smaranda Dobrescu Revenire. Chiar acum BEC a anuntat prezenta la ora 21 de data asta: in mediul urban:28%

  • Carmen Rodikaa Iar ceea ce s-a anuntat la ora 19 era valabil pentru rezultatele de la 17

  • Smaranda Dobrescu Ai vazu, Carmen , ca am rectificat. Eu am vazut pe banda la TV si probabil nu am prins si ora.

  • Carmen Rodikaa Da, tocmai scrisesem... scuze  important este ca suntem de acord 

  • Un Prospectiv .
    via Mircea Platon.
    Luboš Vopasek Problem is, that we are here in Czech Rep. heavily frustrated from politics at all, so we dont care much about all elections...Secondly, look how many far-right, anti-EU representatives were elected all around the Europe (at least nobod
    y from CZ)...This is much more important and it will be f*cking huge problem...

    Daniela Gučková If you were living in slovakia you would understand why people werent on the elections... because everyone who was a candidate wanted go there just for money and not for anything else...

    Phil Rambousek Given the way the EU operates now, no wonder nobody votes- and those who do vote for eurosceptic parties. I think that says a lot. Not at all surprising seeing as nobody actually understands who's in charge- but we sure have 15 different presidents, commissioners, ministers, representatives of EU foreign policy- which doesn't exist, EU embassies in every country, along with embassies of every member country, hundreds of MEPs backed by thousands of bureaucrats who shuttle between Belgium and France so that the French can keep telling themselves that they still run Europe, which they haven't done since Waterloo, and that they are on par with Germany- which they haven't been since 1871- and yet this page goes on posting about all the great things the EU is subsidising here and regulating there. Frankly, I am surprised that the turnout isn't much lower. EU needs to get real.

    "Europa da nastere celui mai periculos dintre divorturi - cel dintre clasa politica si popor", Vernon Bogdanor, 

  • Un Prospectiv .
    Sunt acestia aceiasi tineri care erau preaOcupati pe plaja dela 2 Mai sa voteze la timp in Referendumul din 2012? 


    Ce s-a intamplat cu tinerii Romaniei? S-au blazat de bunastare, de lipsa de perspective sau din cauza internalizarii lectiei celor care erau tineri in decembrie 1989? 

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152433596214165&set=a.499296964164.276954.853899164&type=1

  • Henrieta Szabo Despre romani, Romania si consecintele absenteismului la vot
    Intr-un articol publicat cu o saptamana inainte de alegerile europarlamentare Adrian Severin propune o concluzie dar si o tema de meditatie pornind de la un ve
    chi proverb chinezesc „Bagati de seama ce va doriti. S-ar putea sa se indeplineasca „ ... In acelasi articol Adrian Severin propune o analiza despre consecintele absenteismului la vot.......... "Pornind de aici concluzia se desprinde cu destulă claritate: PSD va câștiga detașat întrucât are electoratul captiv cel mai mare. Va câștiga puterea dar nu și legitimitatea democratică întrucât aceasta va rămâne ostateca celor rămași acasă. Celelalte partide, având bazine electorale stabile relativ egale își vor împărți restul voturilor, ocupând poziții secundare. Ca la cursele de mașini de formula 1, în finală (respectiv la prezidențialele din toamnă) concurenții vor porni de pe aceste poziții (alegerile europene devenind trambulina pentru prezidențiale). 

    Atunci toată puterea în statul român va ajunge în posesia unui singur partid. Ceea ce, în societățile neo-feudale și în regimurile neo-cezariste (căci fără schimbarea Constituției și în lipsa "cetățenilor" regimul neo-cezarist al lui Traian Băsescu va continua fără Traian Băsescu) conduce nu numai la autoritarismul statului ci mai ales la acutizarea luptelor pentru putere în interiorul partidei câștigătoare." Adrian Severin. O previziune aprope exacta, ca de fiecare data domnul Adrian Severin a dovedit ca este un cunoscator si un fin observator al vietii politice romanesti si nu numai

  • Un Prospectiv .
    Alianţa PSD - UNPR - PC ar obţine 16 mandate în Parlamentul European, PNL - 6, PDL - 4, UDMR - 3, PMP - 2, unul revenindu-i independentului Mircea Diaconu, conform unei simulări bazate pe rezultatele exit-poll-ului CURS - Avangarde difuzat duminică s
    eară de TVR.

    Astfel, Alianţa PSD-UNPR-PC îi va trimite în legislativul european pe Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boştinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Claudian Frunzulică, Constantin Rebega, Ana Claudia Ţapardel, Andi Lucian Cristea.

    Liberalii vor fi reprezentaţi de Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig.

    Europarlamentarii PDL vor fi Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu.

    Din partea UDMR în PE se vor regăsi Iuliu Winkler, Csaba Sogor şi Vincze-Lorand Gyorgy, iar din partea PMP Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

    Şi independentul Mircea Diaconu a reuşit să obţină voturile necesare mandatului de europarlamentar.

    Chiar asa? Mare mai trebuie sa fie criza de Maria Grapini a schimbat antreprenoriatul cu eurodeputatia! Damian Draghici arata ca minoritarii sunt cu noi. Monica Macovei si Cristian Preda se intorc la PE? Sa intelegem ca succesul lui Mircea Diaconu i-ar fi asigurat un loc de independent si lui Radu Golban sau vorbim de alt fel de electorat in fiecare caz?

  • Mircea Platon Diaconu e foarte cunoscut mai ales ca actor. Radu Golban nu a jucat in... Mere rosii.  Si nici nu a fost Locotenentul Capsuna in comedii din anii 70. E un electorat diferit. Golban e mult mai cutting edge decat Diaconu.

  • Smaranda Dobrescu Golban ar fi fost o prezenta exceptionala in PE. Din pacate electoratul nu a fost lasat sa-si spuna cuvantul.Meritul lui Diaconu este ca s-a luptat si a invins-caz rar- sistemul basist.Pe el se pare ca l-au votat si parte din liberalii care nu au dorit apropiere de partidele lui Basescu.

  • Mircea Platon Diaconu e un om hotarat si razbatator. Ma bucur pentru el si pentru Romania. Imi place legatura lui cu Romania rurala. Golban insa ar fi putut contribui la schimbarea parametrilor discutiei.

  • Henrieta Szabo Votul pentru Mircea Diaconu este clar un vot " contra" al celor dezamagiti de PNL , PSD, etc este un vot al celor debusolati si neincrezatori. Cu respect pentru actorul Mircea Diaconu , cu respect pentru perseverenta sa, dar cu indoiala pentru omul politic , pentru europarlamentarul Mircea Diaconu, cu indoiala privind menirea sa europeana si cu atat mai mult eficienta sa intr-un PE in care neafiliatii au o misiune grea in special daca provin dintr-o tara ai carei reprezentanti trebuie sa munceasca de 7 ori mai mult pentru a fi bagati in seama.Politica se face intr-un partid, intr-o familie politica . Care a fost mesajul european de campanie electorala a lui Mircea Diaconu ? Votati-ma pe mine pentru ca sunt " contra " ?!Nu este suficient sa ai nostalgia filmului si actorilor consacrati din vremuri trecute, pentru ca rolul pe care va trebui sa-l joace in PE este o combinatie intre Hollywood si Mosfilm , un rol greu chiar si pentru James Bond in orice varianta. Asa ca, viitorul suna bine !!

  • Smaranda Dobrescu Antena 3 a mai avut un succes de campanie! Nu-mi pare rau de prezenta lui Diaconu in Parlament, ba dimpotriva. Asupra utilitatii si oportunitatii prezentei sale acolo exista un dubiu, desigur, dar cate alte dubii nu ne insotesc rationamentul? Macar el a indraznit in virtutea calitatilor sale teatrale si a popularitatii obtinute pe aceasta cale sa apara ca un om onest si luptator!

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Ieri eram divizat intre a vota PNL sau un independent (Valentin Daeanu). Azi dupa anuntul lui Antonescu de a trece PNL in grupul PPE ma bucur ca nu am votat PNL, chiar daca votul meu pentru un independent a fost pierzator. Sper ca PNL-ul sa isi dea seama ca in UE traseismul politic nu e atat de tolerat ca la noi. Sa le fie rusine.

Niciun comentariu: