joi, 23 aprilie 2015

ul important că România are un sistem politic închis, care ne distanţează de criteriile Uniunii Europene şi ne apropie mai mult de spaţiul ex-sovietic (exemple- Belarus, Kazahstan). Oferind posibilitatea de a înfiinţa noi partide, românii ar manifesta mai mult interes pentru o scenă politică care nu va fi dominată de aceiaşi actori din prezent. S-a dovedit şi în perioada interbelică că României nu i se potriveşte sistemul bipartidist, fapt confirmat şi după 1990, şi mai ales în anii 2000, cu un PNL care migrează de la dreapta la stânga şi invers, în funcţie de situaţie.
Fac parte dintr-o generaţie de oameni a căror adolescenţă a fost marcată de decada în care România a fost condusă de Traian Băsescu, iar preadolescenţa noastră a fost sub semnul guvernării PSD- Iliescu.
ADEVARUL.RO

  • Un Prospectiv .
    Pai s-auzim s'un nume/doua!

  • Adrian Tempelriddaren Eu am semnat pentru candidatura lui Tăriceanu, dar nu am avut scopul de a populariza optiunea mea. Ne-au dat astia de la adevarul o temă comună- Profilul viitorului presedinte si eu m-am conformat.

  • Un Prospectiv .
    Dl. Tariceanu satisface toate cele conditii stipulate? Daca da, are si sanse?

  • Adrian Tempelriddaren Daca ajunge in turul II, bate pe oricine.

  • Gheorghe Gradinaru  Un Prospectiv in opinia mea numele sunt cele deja cunoscute. Nu cred ca in Romania , acum, este posibil ceva de genul in care un no name dar dar cu toate calitatile necesare ar putea schimba soarta alegerilor( lupta intre reprezentantii partidelor cele mai puternice va da castigatorul).In concluzie, in opinia mea, cei care merg la vot, sunt obligati sa aleaga bazat pe prezumtia ca vor face ce trebuie, luind in considerare nu realizarile ci cat de putin ne-au mintit pana acum. Pentru vinovatii putem gasii si indivizi( mai mult sau mai putin implicati) dar in principal cauza trebuie cautata in nivelul de intelegere a modului cum functioneaza politica a celor multi .

  • Un Prospectiv .
    "cauza trebuie cautata in nivelul de intelegere a modului cum functioneaza politica a celor multi" constientizarea acestei fraze ar trebui sa puna in faliment pe toti consultantii electorali. Numai ca si politicienii par a intelege la fel de bine. Ce mai bordel!

  • Gheorghe Gradinaru Cred ca o denumire mai adecvata ar fi casa de toleranta- ne toleram unul la altul toate celea pana la incalcarea interesului personal/grup care primeaza.( exceptiile nu fac decat sa confirme regula) Ma refer la strict la cei implicati in politica si care isi castiga existenta din asa ceva.

  • Un Prospectiv .
    Era o traducere literala a *Quel bordel!* Nu stiu daca si cat incape ideea de toleranta.

Niciun comentariu: