vineri, 24 aprilie 2015


Romania traieste din plin efervescenta cautarii unui candidat de succes pentru alegerile asa-zis prezidentiale din toamna. Se cauta „candidatul” dar nu se cauta „Presedintele”. Poate nici nu este nevoie! Guberniile, ca si protectoratele, nu au presedinti; iar statele esuate degeaba ii au.
CORECTNEWS.COM

  • Un Prospectiv .
    Sunt multe paragafe aici care ar merita sa tzina manseta ziarelor centrale. De exemplu, "Cei mai putin prosti se intreaba care este legatura dintre Rusia de astazi si comunism dar, mai ales, de ce rusii care exporta coruptie in Romania (de regula s
    ub acoperirera unor firme private occidentale) sunt mai rai decat exportatorii de coruptie occidentali (de regula sprijiniti de puternicile state de provenienta prin presiuni politico-diplomatice)? Nu cumva cu totii isi impart responsabilitatea pentru aducerea Romaniei in situatia de stat (cvasi)esuat?! Intrebari puse in soapta pentru ca Serviciul Roman al Iubirii (SRI) si Directia Nationala a Adevarului (DNA) vegheaza si nu permit astfel de indoieli susceptibile a corupe dogmatica puterii miluite. "

    Legat de cele 3 Observatii dela sfarsit, as spune ca o a patra trebuie facuta elitelor romanesti:

    4) Strainii lucreaza cu materialul clientului in 99% din cazuri. Sunt tzari si mult mai inzestrate, si mai putin inzestrate, decat Romania, in care Vestul a apelat la vreun providential al locului pus pe hartza interna si/sau externa. Aceste tzari sunt vai mama lor, iar cetatenii le sunt infometati si obiecte ale razboaielor civile sau proxy.

  • Smaranda Dobrescu Pana si Ceausescu realiza greutatea si impactul unei declaratii de razboi asupra tarii. Pana si el in cadrul Congreselor premergatoare asa ziselor alegeri isi prezenta programul pentru tara. 

    Alegerea pe baza unei campanii bazate pe conflictul geostra
    tegic in afara imbecilitatii demersului, despre care vorbeste Adrian, ar fi si inutila avand in vedere sondajul INSCOP postat ieri la Grup, prin care se vedea preferinta romanilor pentru germani (84%) si antipatia lor fata de rusi, maghiari si ucrainieni. Corect sau nu, aceste preferinte sunt consolidate si vor creste sansa candidatului caruia Germania ii va arata sustinere oficiala.

    Ca sa aibe sanse un alt candidat, deci ca sa se sparga ideea alegerilor guberniale ar fi extrem de important ca acesta sa aibe un program in spiritul Constitutiei si in favoarea romanilor loviti in aspiratiile clare si legitime din ultimii 10 ani, Desigur si aici exista riscul modelului Antonescu, de a declara o directie si a o schimba in secunda urmatoare.

    Chiar Cristian Diaconescu este enigmatic in conflictul geostrategic ce previzioneaza ca va popula campania: Radu Golban il considera alesul germanilor, Adrian Severin il vede mai degraba un atlantic. Deci, el e pe drumul bun al echivocului si ambiguitatii, Ce nu e in ordine este ca nu vorbeste de despartirea sau incastrarea in basism.

Niciun comentariu: